Cum să îmbunătățești calitatea sunetului și să crești volumul pe Android

Dacă avem un telefon low-end, este posibil să avem probleme cu sunetul. Chiar și fiind un terminal de calitate superioară putem suferi cu sunetul și difuzoarele. În postarea de astăzi vom face o analiză bună a tuturor acțiunilor pe care le putem întreprinde, astfel încât muzica, înregistrările și podcasturile pe care le ascultăm pe Android să sune mult mai bine.

Pe de o parte, este important să localizăm sursa de sunet și să examinăm anumite setări. Dar vom recomanda, de asemenea, utilizarea unor instrumente de retușare, precum egalizatoare și amplificatoare de volum. Sa mergem acolo!

Aruncați o privire la setările de sunet pentru căștile Android și efectele audio

Primul lucru pe care trebuie să-l facem dacă vrem să optimizăm calitatea audio pe Android este să verificăm setările de sunet . Nu toate telefoanele au acest tip de configurație, dar multe au! Și este minunat să profităm la maximum de ceea ce căștile sau difuzoarele noastre pot oferi în condiții optime.

De exemplu, dacă avem un telefon Xiaomi, trebuie doar să conectăm căștile / difuzoarele și să mergem la „ Setări -> Sunet -> Avansat -> Căști și efecte audio ”.

De aici putem activa amplificatorul de sunet și selecta tipul de căști pe care îl folosim. În acest fel, Android va crește puterea atunci când suntem conectați la un difuzor sau se va adapta la condițiile căștilor noastre.

Dacă avem un telefon Samsung, aceste setări pot fi găsite în „ Setări -> Sunete și vibrații -> Calitatea și efectele sunetului ”. Amintiți-vă că este esențial să conectați căștile pentru ca acest meniu să fie disponibil.

Verificați locația exactă a difuzorului

Dacă nu folosim căști sau difuzoare bluetooth, trebuie să ne asigurăm că știm de unde vine sunetul pe mobil sau tabletă. Deși unele telefoane au 2 grătare pentru difuzoare , multe emit doar sunet de la unul dintre ele. Uimit?

Uneori producătorii fac acest lucru doar din motive de proiectare, ceea ce implică faptul că există 2 difuzoare separate atunci când chiar nu este - comportamentul destul de urât, pe de altă parte. Prin urmare, faceți teste și vedeți de unde vine exact sunetul mobilului dvs. De aici, poziționați difuzorul cu fața către dvs., nu îl conectați și lăsați loc pentru ca acesta să-și desfășoare întregul potențial. Poate părea o prostie, dar uneori face o mare diferență.

Terminalul din imagine nu păcălește pe nimeni: are doar un difuzor.

Instalați un amplificator de volum pentru difuzoare

Aceste soluții sunt bune, dar vă permit doar să modificați sunetul din aplicația în cauză. Dacă vrem este ca tot ceea ce sună - fie că este vorba de YouTube, Spotify etc. - are un volum mai mare, atunci ar trebui să încercăm un amplificator de sunet.

Aceste tipuri de aplicații forțează limitele difuzoarelor să sune peste nivelul maxim stabilit. Aveți grijă, deoarece nu toate aplicațiile funcționează la fel de bine cu fiecare telefon. Cel mai bun lucru este să testăm și să vedem care este cel care se potrivește cel mai bine dispozitivului nostru.

Descărcați QR-Code Creșteți volumul celular - volum mai mare Dezvoltator: Mobile Security Lab 2020 Preț: Gratuit

Important: atunci când facem teste de sunet, aveți grijă să nu forțați prea mult difuzorul, deoarece ar putea să-l rupă.

Folosiți o aplicație muzicală cu mai multe controale audio

Există unii jucători pentru Android care oferă niveluri largi de ajustări ale sunetului. Dacă ascultăm muzică cu aplicația care vine în mod implicit pe Android -sau una foarte simplă- avem încă mult spațiu de îmbunătățit.

De exemplu, putem descărca aplicațiile AIMP sau Stellio, jucători excelenți cu egalizatoare de 10 și respectiv 12 benzi . Puteți vedea mai multe în următoarea listă cu cele mai bune 10 playere de muzică pentru Android.

Descărcați QR-Code AIMP Dezvoltator: Artem Izmaylov Preț: gratuit Descărcați QR-Code Stellio Music Player HQ Dezvoltator: Stellio Soft Preț: Gratuit

Reglați sunetul general cu un egalizator

Comenzile de sunet care apar în mod implicit în Android sunt foarte simple. Unele terminale nici nu aduc aceste tipuri de setări. Și cele care funcționează în mod normal doar cu playerul de muzică standard.

Dacă avem un smartphone limitat în acest sens, putem îmbunătăți comenzile descărcând un egalizator. Aceste tipuri de aplicații ne permit să modificăm setările audio la un nivel general și sunt foarte utile în special în terminalele mid-range și low-end.

Unele dintre cele mai importante sunt egalizatorul Dub Studio Productions și Bass Booster . Le găsiți aici mai jos.

Descărcați QR-Code Music Equalizer Volume - Bass Booster Dezvoltator: Dub Studio Productions - Cele mai bune aplicații muzicale 🎧 Preț: gratuit Descărcați QR-Code Bass Booster - Music Equalizer Dezvoltator: Desaxed Studio Preț: Gratuit

În cele din urmă, dacă folosim un capac pentru terminal, se recomandă, de asemenea, să ne asigurăm că nu blochează ieșirea audio. Sună muzica la fel de clară și clară, atât cu, cât și fără mânecă? Uneori diferența poate fi semnificativă.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .