Xiaomi Mi A2 în analiză, un Mi A1 cu camere mai bune și mai mult CPU

Succesorul Xiaomi Mi A1 tocmai a văzut lumina. De data aceasta, gigantul asiatic a decis să scoată la vânzare mai multe modele ale noului Xiaomi Mi A2 . Pe de o parte, avem Xiaomi Mi A2 Lite, o versiune mai ușoară, cu un procesor mai mic și camere mai umile (dar cu crestătură și mult mai multă baterie). Pe de altă parte, versiunea standard Mi A2 care vine în 3 variante de stocare de 32 GB, 64 GB și 128 GB.

În recenzia de astăzi vorbim despre noul Xiaomi Mi A2 , cea mai recentă propunere a lui Xiaomi pentru gama medie premium. ( Notă: Versiunea Lite , fiind un model cu multe diferențe față de M2 ​​standard, vom dedica o revizuire separată )

Xiaomi Mi A2 în analiză, evoluția naturală a Xiaomi Mi A1 pariază pe 20MP în camera din față și din spate

Primul Xiaomi Mi A1 care a introdus Android One pentru prima dată pe un dispozitiv Xiaomi, a fost marea veste și a atras multă atenție anul trecut .

Una dintre virtuțile modelului A1 cel mai evidențiat de utilizatori a fost camera bună pe care a montat-o, ținând cont că nu era un high-end, așa că de ce să nu te concentrezi pe secțiunea fotografică pentru modelul următor? Dacă este așa, aceste Xiaomi nu ratează una ...

Proiectare și afișare

Xiaomi Mi A2 are un ecran de 5,99 inci cu rezoluție Full HD + (2160x1080p) și o densitate a pixelilor de 427 ppi. În acest sens, vedem că ecranul ocupă mai mult spațiu decât A1, există mai puține cadre și, de asemenea, a câștigat în definiție, ceea ce nu este deloc rău.

La nivel de proiectare nu există multe modificări. Continuăm să avem un terminal sobru, subțire și elegant. Detectorul de amprente rămâne în spate, iar ceea ce se schimbă este locația camerei, mergând de la orizontală la o formațiune verticală cu blițul dintre cele 2 obiective .

Xiaomi Mi A2 are dimensiuni de 15,80 x 7,54 x 0,73 cm, o greutate de 168 grame și este disponibil în culorile negru, auriu și albastru denim.

Puterea și performanța

Mi A2 montează un hardware mai mult decât satisfăcător pentru ceea ce ne putem aștepta de la o gamă medie premium. În centrul mașinii găsim un Snapdragon 660 Octa Core SoC care rulează la 2,2 GHz , 4 GB RAM și 36 GB / 64 GB / 128 GB spațiu de stocare intern (fără posibilitatea SD, da). În acest caz, sistemul de operare este cel mai recent Android 8.1 Oreo - ceea ce implică faptul că avem și deblocarea recunoașterii faciale.

La nivel de performanță, deși la prima vedere s-ar putea să nu pară, este un salt destul de important în comparație cu procesorul Xiaomi Mi A1 (de care ne amintim, nu mai este pe piață de un an). Pentru a ne face o idee, să vedem ce spune instrumentul de evaluare comparativă al lui Antutu:

  • Rezultat în Antutu al Xiaomi Mi A1: 78.150 de puncte.
  • Rezultat în Antutu al Xiaomi Mi A2: 134.292 puncte.

Aproape dublu. Adică procesorul aparține încă gamei Snapdragon 600: am trecut de la un Snapdragon 625 la un Snapdragon 660. OK. Desigur, saltul în puterea pură și dură este incontestabil. Pe scurt, o performanță foarte suculentă (deși mai târziu folosim doar telefonul mobil pentru a viziona videoclipuri și chat, dar asta este o altă poveste ...).

Camera și bateria

Acesta este unul dintre factorii de stea ai Xiaomi Mi A2, camerele sale. Ideea este să facem diferența și adevărul este că nu vom găsi multe telefoane mobile pentru acest preț care să o facă puțin competitivă.

Pentru zona selfie-urilor, Xiaomi a optat pentru un obiectiv de 20MP cu un pixel mare de 2 μm fabricat de Sony (IMX376) cu AI pentru modul portret (AI Intelligent Beauty 4.0).

Camera din spate este alcătuită din 2 obiective: 12MP + 20MP cu diafragmă f / 1,75 fabricată de Sony (IMX486 Exmor RS) cu o dimensiune a pixelilor de 1.250 µm, bliț LED dual și focalizare automată. O cameră care promite rezultate mai bune în medii nocturne (iluminarea redusă a fost întotdeauna marele dușman al camerelor din gama medie).

În cele din urmă, vorbim despre bateria acestei mici bijuterii. Un teanc de 3010mAh cu încărcare rapidă prin USB tip C . O baterie care, deși pare oarecum limitată, vă pot asigura că oferă o autonomie bună (am Xiaomi Mi A1 acasă, cu o baterie aproape identică, și rezistă mai mult de o zi în liniște).

Conectivitate

Mi A2 are un dual nano SIM, menține portul jack de 3,5 mm, are Bluetooth 5.0, WiFi AC și conectivitate LTE.

Preț și disponibilitate

Xiaomi Mi A2 este deja în faza de pre-vânzare la un preț care variază între 223 de euro (259,99 USD pentru schimbare) pentru modelul de 32 GB și 292 de euro (339,99 USD) în cazul celui mai puternic model cu 128 GB de spațiu. .

Terminalele vor începe să fie livrate începând cu 31 iulie, deci este posibil ca odată cu pre-vânzarea să se termine, prețul acestora să crească cu câțiva euro.

Pe scurt, Xiaomi Mi A2 este o evoluție logică a A1, în care au fost implementate camere mai bune și o creștere rezonabilă a performanței. Dacă suntem iubitori de fotografie și căutăm o gamă medie de calitate premium, cu un finisaj bun, aceasta este o alternativă mai mult decât interesantă.

GearBest | Cumpărați Xiaomi Mi A2 32GB

GearBest | Cumpărați Xiaomi Mi A2 64GB

GearBest | Cumpărați Xiaomi Mi A2 128GB

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .