În ce dosar sunt stocate fotografiile și fișierele WhatsApp?

Aceasta este o întrebare pe care ne-am pus-o la un moment dat mai mult de unul dintre noi. Dacă ne place să sosim cu mobilul nostru sau dacă vrem pur și simplu să știm unde sunt descărcate și salvate toate fișierele pe care le partajăm pe WhatsApp , cu siguranță suntem interesați să aflăm locația tuturor acelor fotografii, videoclipuri, piese audio și alte tipuri de fișiere.

Acesta este dosarul în care sunt stocate toate fișierele noastre WhatsApp

Odată descărcate, fișierele trimise de WhatsApp pot fi văzute în galeria noastră și în restul aplicațiilor multimedia, aproape prin magie. Dar care este locația sa exact?

Știm că aceste fișiere sunt stocate în mod implicit în memoria internă a dispozitivului , dar de acolo ... rareori acordăm mult mai multă atenție acestei chestiuni.

Locația acestor fișiere este după cum urmează:

\\ sdcard \ WhatsApp \ Media \

În acest dosar vom găsi un set de subfoldere în care sunt stocate toate fișierele WhatsApp clasificate după tipul de fișier.

 • WallPaper : Acesta este dosarul în care sunt salvate imaginile de fundal WhatsApp.
 • Gifuri animate WhatsApp : Aici vom găsi fișierele și animațiile GIF.
 • WhatsApp Audio : piesele audio sunt stocate în acest folder.
 • Documente WhatsApp : Restul documentelor non-multimedia sunt stocate aici, cum ar fi fișiere text, pdf-uri, fișiere comprimate și altele.
 • Imagini WhatsApp : Dosar în care sunt stocate toate fotografiile și imaginile pe care le primim prin WhatsApp.
 • Fotografii de profil WhatsApp : fotografii ale profilului nostru.
 • Stickere WhatsApp : Dosar în care sunt stocate toate pachetele de autocolante pe care le-am instalat.
 • WhatsApp Video : locația videoclipurilor pe care le partajăm prin WhatsApp.
 • WhatsApp Voice : Note sau înregistrări vocale realizate chiar din WhatsApp sunt stocate în acest folder.

Notă : Pentru a accesa toate aceste foldere și fișiere, vom avea nevoie de un explorator de fișiere . Dacă dispozitivul nostru nu include niciuna dintre serii, putem instala orice aplicație care îndeplinește această funcție, cum ar fi managerul de fișiere ASTRO sau aplicația Google Files . Puteți găsi alte recomandări în postarea „Cei mai buni 10 manageri de fișiere pentru Android”.

Descărcați QR-Code File Manager ASTRO Dezvoltator: App Annie Basics Preț: gratuit Descărcați fișierele Google QR-Code: Eliberați spațiu pe telefonul dvs. Dezvoltator: Google LLC Preț: Gratuit

Unde sunt descărcate fișierele web WhatsApp pe computer?

În cazul în care folosim versiunea web a WhatsApp pentru browserul PC-ului, lucrurile se schimbă foarte mult. În mod implicit, toate acele fotografii, videoclipuri și audio pe care le primim nu sunt stocate în niciun folder de pe computer . Din punct de vedere tehnic, o copie a acestor documente este salvată într-unul din folderele temporare Windows, dar odată ce încheiem sesiunea WhatsApp, acestea sunt șterse automat.

Prin urmare, dacă dorim să salvăm o copie a fișierelor pe care le primim prin WhatsApp Web, va trebui să o facem printr-o descărcare manuală .

 • Din WhatsApp Web, faceți clic pe imaginea sau documentul pe care doriți să îl descărcați pe computer.

 • În fereastra următoare, faceți clic pe butonul „Descărcați” pe care îl veți vedea în colțul din dreapta sus al ecranului.

 • Aceasta va deschide o fereastră în care puteți alege folderul în care doriți să fie descărcat fișierul în cauză.

De aici puteți lăsa fișierul pe desktop, în folderul de descărcare sau chiar creați un folder nou numit „WhatsApp” pe computer pentru a avea toate documentele primite de WhatsApp bine organizate.

La ce folosește cunoașterea locației acestor fișiere?

Cunoașterea locației tuturor acestor fotografii, videoclipuri, piese audio și documente poate fi utilă dacă dorim să eliberăm spațiu pe dispozitivul nostru și dorim să copiem toate aceste documente într-o memorie externă.

De asemenea, poate fi util să găsim un anumit fișier și nu știm cine ni l-a trimis sau dacă este un document foarte vechi. Și, desigur, dacă am pierdut o fotografie sau un videoclip de pe WhatsApp, este întotdeauna o modalitate bună de a ne asigura sau de a verifica dacă am șters cu adevărat fișierul menționat anterior.

Când lucrăm cu un computer, știm întotdeauna în ce dosar trebuie să intrăm pentru a căuta un anumit fișier și acesta este un obicei pe care în sistemele mobile, cum ar fi Android, de exemplu, îl are rar.

Pe scurt, nu strică niciodată să știm acest tip de detalii sau sfaturi care ne ajută să menținem un control mai mare asupra dispozitivului nostru și asupra informațiilor pe care le partajăm și le gestionăm prin WhatsApp.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .