Cum să comprimați videoclipuri grele fără a pierde calitatea - The Happy Android

Videoclipurile devin din ce în ce mai calitative și, deși obiectiv este un factor pozitiv, are și anumite inconveniente sau „efecte colaterale”. Pe de o parte, avem nevoie din ce în ce mai mult de hard disk-uri și pen drive-uri cu mai mult spațiu de stocare. Și aveți grijă la încărcarea videoclipurilor în 4K sau FullHD care durează câteva minute, deoarece procesul poate dura pentru totdeauna dacă nu avem o conexiune bună la Internet (în afară de consumarea multor date dacă partajăm videoclipul de pe mobil).

Pentru a rezolva acest tip de problemă avem 2 opțiuni: fie cumpărăm un hard disk cu o capacitate mai mare și angajăm o conexiune mai rapidă, fie comprimăm videoclipurile astfel încât să ocupe mai puțin spațiu . În postarea de astăzi vă explicăm cum să le realizați în cel mai simplu și mai confortabil mod posibil. Hai să mergem la nuga!

Cum să comprimați videoclipuri (AVI, MP4, MKV) fără a pierde calitatea

Primul lucru de care trebuie să ții cont este că nu există trucuri sau formule magice pentru a „slăbi” videoclipurile grele. Dacă vrem ca un videoclip să cântărească mai puțini megaocteți sau gigaocteți, va trebui inevitabil să tăiem undeva. În acest sens, cea mai bună soluție este de a converti fișierul într-un format video care are un nivel de compresie mai bun , cum ar fi MP4, și de acolo ajustați unele valori, cum ar fi rezoluția sau framerate, astfel încât calitatea să sufere la fel de mult. mai puțin posibil.

Cum se reduce greutatea unui videoclip de pe Windows, Linux sau Mac

Dacă lucrăm de pe un computer desktop, unul dintre cele mai recomandate instrumente pentru comprimarea videoclipurilor este Handbrake. Un transcoder gratuit și open source care acceptă multe formate video (WMV, AVI, M4V, MOV etc.). Programul este disponibil pentru Windows, Linux și Mac de pe site-ul său oficial.

Comprimarea unui videoclip cu frâna de mână este destul de ușoară. Putem optimiza un videoclip pentru al încărca pe Internet cu o greutate rezonabilă urmând câțiva pași.

  • Deschidem aplicația, mergem la „Open Source -> File ” și selectăm videoclipul cu care urmează să lucrăm. Pentru acest exemplu, am ales un videoclip de 65 MB.

  • În câmpul „ Salvați ca ”, faceți clic pe butonul „ Răsfoiți ” și alegeți folderul în care va fi salvat videoclipul și numele pe care îl va avea odată comprimat.

  • În fila „ Rezumat ” selectați formatul „ MP4 ” și marcați opțiunea „ Web optimizat ”.

  • Apoi facem clic pe fila „ Video ” și ne asigurăm că „ Codecul video ” selectat este „ 264 (x264) ”.

  • Acum, că avem totul gata, putem face clic doar pe butonul verde „ Start Encode ”. Programul va începe să comprime videoclipul urmând instrucțiunile pe care tocmai le-am indicat.

După finalizarea procesului, videoclipul de 65 MB pe care l-am folosit pentru acest exemplu a fost redus la doar 5 MB. Cu alte cuvinte, cu această metodă de compresie, dimensiunea sa a fost redusă la o zecime din original .

Acesta este cel mai rapid și mai confortabil mod de a comprima videoclipurile fără a pierde calitatea, dar Handbrake are multe alte opțiuni de configurare. Astfel, ne permite și să retușăm alte aspecte precum FPS, rezoluția și dimensiunile imaginii, audio sau subtitrări, printre altele. În acest sens, frâna de mână este un utilitar foarte versatil.

Cum să comprimați videoclipuri pe Android

Dacă avem un telefon mobil cu o cameră foto bună și dorim să ne împărtășim înregistrările pe rețelele de socializare sau să le trimitem prin WhatsApp sau Telegram, este recomandabil să le reducem dimensiunea. O aplicație bună care ne poate ajuta să ne facem videoclipurile puțin mai ușor de gestionat este Video Compress .

Descărcați Compact QR-Code Video Dezvoltator: aplicații Mel studio Preț: Gratuit

Aceasta este o aplicație mult mai simplă decât Handbrake și nu oferă la fel de multe opțiuni de configurare. Cu toate acestea, putem comprima videoclipurile într-un mod foarte intuitiv.

  • Deschidem aplicația Video Compress și selectăm videoclipul cu care dorim să lucrăm.
  • Faceți clic pe „ Comprimare  video ”.
  • În ecranul următor, vom vedea opțiunile de compresie disponibile. Calitatea rezultatului va depinde de gradul de compresie setat. Selectăm opțiunea care ne interesează cel mai mult.
  • Aplicația va începe automat să comprime videoclipul.

Dacă intrăm în meniul „ Personalizat ”, instrumentul ne oferă și opțiunea de a selecta nivelul exact de rezoluție video și bitrate pe care dorim să le aplicăm.

Comprimarea videoclipurilor pe iOS

Camerele de pe iPhone sunt excelente, dar asta implică și faptul că, dacă vom profita la maximum de capacitățile lor, vom genera videoclipuri mari. Pentru a rezolva acest lucru și pentru a avea fișiere mai ușor de gestionat, putem folosi aplicații precum Video Compressor  (disponibil în iTunes AICI ).

Funcționarea sa este foarte directă: alegem videoclipul pe care dorim să îl convertim, selectăm rezoluția (FullHD, HD, 480p etc.) și transferul de biți și comprimăm videoclipul. Asa de usor!

Concluzii

După ce am încercat mai multe instrumente, singurul lucru pe care îl am clar este că, dacă vrem să menținem cea mai înaltă calitate posibilă, cel mai bun utilitar gratuit pe care îl putem folosi este Handbrake. Aplicațiile mobile nu sunt rele și pot fi o opțiune bună pentru a ieși din drum la un moment dat, dar nu sunt atât de versatile și până la urmă este ceva pe care ajungi să îl observi în videoclipul final. Dacă căutăm rezultate profesionale, fără îndoială, cel mai bine este să optăm pentru compresoare desktop pe computerele desktop.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .