Cele mai bune 10 aplicații pentru camere de viteză pentru Android - The Happy Android

Utilizarea aplicațiilor radar, comenzile și alertele de trafic pentru telefoanele mobile sunt la ordinea zilei. În acest sens, nu există nicio îndoială că tehnologia a fost întotdeauna un mare aliat al șoferilor. Dacă nu, întrebați-vă părinții sau prietenii ce au simțit când au aflat despre GPS-ul de pe drum sau dacă sunteți puțin mai rebeli și mai îndrăzneți, spuneți-mi ce părere aveți despre detectoarele radar malefice (care până astăzi cred că sunt încă ilegal, apropo).

Android, la rândul său, contribuie, de asemenea, cu micul său bob de nisip la cauză și oferă un număr lăudabil de aplicații pentru șoferi care alertează și raportează controale, radare și posibile incidente sau accidente pe șosea . Aceste aplicații nu sunt altceva decât mici rețele sociale de șoferi care lasă notificări despre incidentele relevante pe care le văd în timp ce sunt la volan pentru a alerta alți șoferi.

Sunt legale aplicațiile care avertizează cu privire la radare și blocaje?

În timp ce mă documentam pentru acest articol, am întâlnit mai multe comentarii ale utilizatorilor care mă întreabă în ce măsură poate deveni legală utilizarea aplicațiilor care vă avertizează despre radare și controale de trafic.

Majoritatea îndoielilor se concentrează în principal pe presupusa ilegalitate comisă la informarea șoferilor cu privire la localizarea radarelor rutiere. Asta e corect?

În prezent și conform reglementărilor existente în Spania:

  • Nu este indicat faptul că este ilegal ca o aplicație să avertizeze asupra controalelor poliției.
  • După cum a raportat Automovilistas Europeos Asociados (AEA),  este complet legal ca șoferii să notifice altor utilizatori despre locația radarelor sau a comenzilor prin intermediul telefonului mobil, atâta timp cât aceste informații sunt obținute din observarea personală.

Aparent, aceste tipuri de aplicații nu sunt  foarte amuzante pentru poliție și garda civilă care efectuează controalele rutiere relevante, întrucât, în mod logic, se simt semnalizate făcând publică locația lor și posibilele riscuri pe care aceasta le poate implica.

Cele mai bune 10 aplicații de alertă pentru radar și trafic pentru Android

Prin urmare, deși aplicațiile pe care le vom analiza mai jos sunt extrem de fiabile, poate exista întotdeauna un procent mic de avertismente false sau alerte furnizate de forțele de securitate ale statului pentru a efectua un boicot mic (care deocamdată pare să nu funcționeze conform comentariilor utilizatorilor acestor aplicații).

Este important să ne amintim că da, utilizarea acestui tip de aplicații radar poate distrage atenția șoferului. Folosiți-le întotdeauna în mod responsabil.

Hărți Google

De câteva luni, Google Maps a încorporat avertismentul radarului ca o funcționalitate suplimentară. Fiind cea mai populară aplicație de navigație de pe planetă, dacă o folosiți deja pentru a călători și nu doriți să instalați aplicații suplimentare pe Android, aceasta este una dintre cele mai bune (și, de asemenea, gratuite) opțiuni pe care le puteți găsi în prezent pentru a fi la curent cu radarele. telefoane fixe și telefoane mobile în timpul călătoriei cu mașina.

O funcție care este menținută și datorită comunității sale numeroase, care permite actualizarea prezenței radarelor de către utilizatorii aplicației în timp real.

Descărcați QR-Code Maps - Navigație și transport public Dezvoltator: Google LLC Preț: Gratuit

Waze

Foarte puține aplicații își permit să spună că au peste 100 de milioane de descărcări pe Google Play, iar Waze este una dintre ele. Este aplicația de trafic și navigație cu cea mai mare comunitate din lume .

Vă spune cele mai bune rute pentru a ajunge mai repede la destinație, alerte și controale de accident și vă spune chiar cât timp va dura până ajungeți acasă. De asemenea, vă informează despre detalii atât de interesante, cum ar fi benzinăriile din apropiere cu cele mai mici prețuri. O minune, nu?

Descărcați Waze QR-Code - GPS, hărți, alerte de trafic și navigare Dezvoltator: Waze Preț: gratuit

Disc social

Această aplicație este o mică rețea socială excelentă, unde șoferii adaugă notificările relevante pentru a le partaja cu alți utilizatori de SocialDrive. Odată ce serviciul de localizare al dispozitivului nostru Android este activat și zona în care suntem selectați, va fi suficient să accesați „Notificări” pentru a vedea toate alertele pentru controale, radare, accidente și incidente.

Pentru fiecare alertă, dacă facem clic pe ea , putem vedea dacă mai mulți șoferi au verificat avertismentul (adică nu este un avertisment fals) și, dacă trecem prin acea zonă, putem confirma că avertismentul este încă în picioare sau indicăm alerta a dispărut deja.

Este o aplicație foarte utilă, cu peste un milion de descărcări pe Google Play și un rating de 4,2 stele. Din păcate, este disponibil numai în Spania.

Descărcați QR-Code SocialDrive Dezvoltator: SocialDrive Preț: Gratuit

Radarbot: Detector de radar gratuit

Radarbot este un alt detector radar care combină alertele în timp real cu detectarea radar GPS. Afișează actualizări zilnice pe radarele mobile și fixe datorită notificărilor raportate de utilizatorii aplicației. De asemenea, avertizează cu privire la radarele din tuneluri, radarele de secțiune, camerele la semafoare și punctele periculoase.

Aplicația Radarbot are alte funcții interesante precum acestea:

  • Avertismente în direcția de deplasare (exclude radarele în direcția opusă sau în afara traseului).
  • Sunet de avertizare când ne apropiem de un radar.
  • Avertisment la depășirea limitei de viteză.
  • Modul de vibrații pentru motocicliști.

Trebuie remarcat faptul că aplicația poate fi descărcată gratuit, dar trebuie să plătiți 5,99 euro pentru a debloca toate funcțiile.

Descărcați QR-Code Radar Detector Gratuit Dezvoltator: Aplicații Iteration Mobile și Vialsoft Preț: Gratuit

Driver inteligent

Aceasta este o aplicație cu dublă utilitate. Pe de o parte, ne avertizează cu privire la radare și controlul traficului, dar funcționează și ca un video recorder sau dashcam pentru mașină .

Avertizează cu privire la radarele de viteză, semafoarele foto-roșii, radarele care monitorizează benzile exclusive (transportul public), radarele de secțiune, radarele care urmăresc din spate, controlul fix al poliției (garita) și controalele poliției sau radarele mobile. O aplicație care apare destul de mult în Magazin Play, cu un rating mediu de 4,5 stele și peste un milion de descărcări.

Descărcați QR-Code Ray.Radar Detector gratuit și DVR (Smart Driver) Dezvoltator: AIRBITS și telefon reactiv Preț: gratuit

GLOB - GPS, trafic și radare

GLOB este o altă aplicație de radar și trafic pentru Android, evaluată de comunitate. Cu mai mult de 1 milion de instalații și o interfață curată și clară bazată pe Material Design, această aplicație are tot ce aveți nevoie: rute live cu informații în timp real, alerte pentru radare fixe și mobile actualizate instantaneu, notificarea reținerilor și cum să evitându-le, navigare vocală și multe altele.

Putem raporta activ accidentele și controalele din aplicație, deși doar conducând cu GLOB deschis , vom împărtăși deja în mod pasiv informații utile despre traficul din zona noastră.

Descărcați QR-Code Glob - GPS, trafic, radare și limită de viteză Dezvoltator: ProoWess Preț: gratuit

RadarDroid

Una dintre primele aplicații care a sosit pentru Android și un adevărat clasic . Avertizează cu privire la localizarea radarelor și are o bază de date extinsă a multor țări (nu le-am numărat pe rând, dar aș îndrăzni să spun că sunt toate sau aproape). Versiunea Lite este gratuită și foarte recomandată.

RadarDroid funcționează și în fundal, ceea ce înseamnă că putem folosi telefonul nostru Android pentru a asculta muzică sau orice altă funcție. Când suntem aproape de un control radar sau mobil, vom primi un avertisment vocal și vizual despre alerta în cauză.

Deși se află în Play Store de mulți ani, continuă să primească actualizări în mod constant. Ultimul, acum mai puțin de o lună (18 decembrie 2018).

Descărcați QR-Code Radardroid Lite Dezvoltator: Ventero Tel. Preț: Gratuit

CamSam

Un alt dispozitiv de avertizare radar, și acesta, de asemenea, cu o bază de date extraordinară de peste 60.000 de radare fixe din întreaga lume. Se actualizează automat la fiecare 5 minute și are alerte sonore, astfel încât să puteți lăsa telefonul în mașină și vă va anunța când aveți un radar în apropiere. Foarte bine gândit pentru a minimiza distracțiile în timpul conducerii.

Include, de asemenea, alerte pentru radare mobile , modul peisaj la înclinarea mobilului de 90º, modul Widget și suport pentru HFP-Bluetooth .

Descărcați detectorul de radar QR-Code - CamSam Dezvoltator: Eifrig Media GmbH Preț: gratuit

Coyote: radare, GPS și trafic

Acest detector radar, deși este plătit, are o caracteristică foarte specifică care îl face să iasă în evidență deasupra restului: comunitatea sa activă de utilizatori. În ciuda celor 6 euro pe care îi costă abonamentul, are peste 3,5 milioane de utilizatori care raportează locația radarelor, accidentelor sau incidentelor în timp real . Crede-mă, dacă plătești 7 dolari pe lună și are atât de mulți utilizatori, mă face să cred că trebuie să funcționeze da sau da. Primele 15 zile de încercare sunt gratuite.

Printre toate informațiile furnizate se numără radarele fixe și mobile , radarele secțiunii, radarele semaforului, camerele cu centură și telefonul mobil , blocajele de trafic, traficul lent, traficul moderat și frânarea intensă.

În ceea ce privește siguranța rutieră, vom găsi informații despre limitele de viteză în fiecare secțiune , notificări de vehicule oprite, lucrări, obiecte pe drum, vizibilitate redusă, condiții meteorologice periculoase etc.

Descărcați QR-Code Coyote: radare, GPS și trafic Dezvoltator: Coyote Group Preț: Gratuit

Camere video TomTom

Aplicația TomTom este foarte apreciată de comunitate (scor de 4,4 și peste 1 milion de descărcări), iar funcțiile sale includ raportarea camerelor cu viteză medie fixă, mobilă și controlată, precum și a blocajelor de trafic . Are o comunitate de peste 5 milioane de utilizatori care împărtășesc și ratifică informațiile și acoperă multe țări: Spania, Italia, Franța, Mexic, SUA, Argentina etc.

Descărcați codul QR TomTom AmiGO - Radare, trafic, navigație și GPS Dezvoltator: TomTom International BV Preț: Gratuit

Extra: dispozitiv de avertizare radar LITE

Aplicație care are și o versiune premium plătită și care are o mulțime de funcționalități: detectarea radarelor fixe, telefoanelor mobile, semaforelor și tunelurilor, modul de noapte, avertismente de voce sau vibrații (dacă mergem cu motocicleta), modul busolă și vedere satelit / hibrid / stradă.

Până în prezent se pare că utilizatorii se plângeau că baza de date nu mai este actualizată, dar tocmai a primit o nouă actualizare la jumătatea lunii aprilie care ar trebui să remedieze problema „întârzierilor”.

Descărcați QR-Code Radar Warning LITE Dezvoltator: DIGITAL NOMAD Preț: Gratuit

După ce am analizat toate aceste aplicații, singurul lucru care îmi este total clar este că cel puțin în ceea ce privește legalitatea amplasării radarelor nu există prea multe de zgâriet. Am văzut deja la începutul articolului cum  este complet legal ca șoferii să anunțe ceilalți utilizatori cu privire la localizarea radarelor sau a comenzilor atâta timp cât o văd prin observare directă (adică fără a utiliza dispozitive de detectare).

Înțeleg că alte aplicații, cum ar fi SocialDrive sau Waze, pot înțelege mai mult aplicarea legii, dar să recunoaștem, cei care le vor folosi cel mai mult știu deja cine sunt și, deși scuza terorismului poate fi cu siguranță justificată, este încă o tentativă zadarnică de a încerca să pună uși pe teren. Tu ce crezi?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .