Ce trebuie să faceți dacă butonul de pornire de pe telefonul dvs. Android este rupt

Butonul de alimentare de pe telefonul dvs. este rupt? Cum putem bloca sau debloca ecranul dacă butonul de alimentare nu funcționează? Și cel mai important, cum putem porni telefonul dacă nu putem folosi butonul al naibii? Este clar că, dacă am ajuns la această situație, avem o problemă destul de gravă, dar nu ne panicăm (încă)! În următorul ghid vom încerca să-l rezolvăm în cel mai demn mod posibil.

Ce pot face dacă butonul de alimentare de pe telefonul meu Android nu funcționează?

Primul lucru pe care trebuie să-l stabilim este dacă telefonul este pornit și are baterie . Din păcate, vorbim despre cel mai important buton fizic de pe un telefon și, fiind cel care primește cea mai mare utilizare, este, de asemenea, primul care începe să eșueze.

Prin urmare, problema apare atunci când încercăm să pornim terminalul și vedem că butonul de alimentare nu răspunde. Ceea ce vom încerca să explicăm în continuare este cum să pornim Android-ul nostru fără a utiliza butonul de alimentare și apoi cum să-i transferăm funcțiile pe un alt buton fizic , cum ar fi butonul de control al volumului.

Desigur, dacă telefonul mobil este încă în garanție sau preferăm să-l ducem la un atelier de reparații este ceva ce trebuie să luăm în considerare în primă instanță. Dimpotrivă, dacă preferăm să rezistăm o vreme până cumpărăm un terminal nou, putem încerca să scăpăm de necazuri cu aceste mici trucuri.

Dacă telefonul mobil este încă pornit, activați depanarea USB și programați o pornire automată

Mai întâi de toate, dacă mai avem o baterie rămasă în telefon sau butonul de alimentare nu reușește din când în când, dar poate fi totuși utilizat, este recomandat să facem câteva lucruri:

  • Activați depanarea USB : Aceasta ne va permite să accesăm dispozitivul conectându-l la un computer utilizând un cablu USB. Pentru a activa depanarea USB, accesați meniul de setări Android și navigați la „ Informații despre telefon ”. Dacă facem clic de 7 ori pe „ Numărul compilației ” vom vedea că acum apare o nouă secțiune în meniul de setări numită „ Opțiuni pentru dezvoltatori ”. Intrăm și activăm fila „ Depanare prin USB “.

  • Programați o pornire automată : Unele dispozitive oferă posibilitatea de a programa automat atât pornirea, cât și oprirea terminalului. Nu toate telefoanele mobile au această opțiune, dar pentru orice eventualitate, accesați meniul de setări al Android-ului dvs. și căutați-l (ar trebui să se afle în setările sistemului sau într-un meniu separat). În acest fel, telefonul se va porni automat la o anumită oră în fiecare zi. Nu este un truc care ne va salva viețile, dar cel puțin ne va ajuta să ieșim din cale.
  • Setați o alarmă : unele dispozitive mobile se pornesc automat atunci când au o alarmă setată și dispozitivul este oprit. Dacă telefonul smartphone este încă pornit, nu uitați să setați o alarmă zilnică pentru orice eventualitate. Cu puțin noroc vă va ajuta să aveți mobilul pornit în fiecare zi.

Cum să porniți telefonul fără a utiliza butonul „pornire”

Primul obstacol major al unui telefon mobil cu butonul de alimentare rupt constă în pornirea sistemului de operare. Dacă Android-ul nostru era oprit în momentul dezastrului, avem 3 metode pe care le putem încerca:

  • Intrați în modul de recuperare : o modalitate bună de a porni un telefon este să intrați în modul de recuperare și să încărcați sistemul de operare de acolo. Acest lucru se face cu mobilul oprit și efectuarea unei combinații de butoane. Fiecare dispozitiv are, de obicei, propria combinație de butoane: „Creșterea volumului + acasă”, „Reducerea volumului” etc. | Mai multe informații în postarea „Cum se accesează modul de recuperare în Android”.

  • Utilizați o comandă ADB: Putem, de asemenea, să pornim un telefon Android conectându-l la un computer și folosind comanda „adb reboot”. | Mai multe informații în postarea „Ghid de bază pentru comenzile ADB ”.

  • Conectați încărcătorul : uneori cea mai simplă soluție este cea mai eficientă. Unele telefoane au o funcție de pornire automată atunci când sunt conectate la o sursă de alimentare. Încercați să conectați telefonul la încărcător.

Atenție: nu toate telefoanele mobile permit acest tip de pornire. În unele cazuri, când butonul de alimentare a încetat să funcționeze din cauza unui scurtcircuit pe placă, este recomandabil să scoateți bateria înainte de a încerca să intrați în modul de recuperare, să utilizați o comandă ADB sau să o conectați la încărcător.

Cum să porniți și să dezactivați ecranul cu butonul de alimentare rupt

Acum că avem mobilul în funcțiune, ideea este să încercăm să nu rămânem niciodată fără baterie. Dar ce zici de blocarea și deblocarea ecranului?

Pentru aceasta putem folosi o aplicație numită „Gravity Screen”, grație căreia putem porni și opri ecranul prin utilizarea gesturilor . Când punem telefonul cu fața în jos sau îl punem în buzunar, ecranul se blochează automat și se deblochează atunci când îl punem cu fața în sus sau îl scoatem din buzunar. Foarte util și practic pentru un telefon mobil cu butonul de alimentare deteriorat.

Descărcați ecranul QR-Code Gravity - Activat / Dezactivat Dezvoltator: Plexnor Preț: Gratuit

Iată un mic videoclip demonstrativ despre cum funcționează:

Cum să comutați funcția de alimentare la butonul de volum

O altă aplicație cu adevărat valoroasă din Google Play Store este „Butonul de alimentare la butonul de volum”. După cum sugerează și numele său, cu acest instrument putem atribui funcțiile butonului de alimentare butonului de volum.

Descărcați butonul de alimentare QR-Code în butonul de volum Dezvoltator: TeliApp Preț: gratuit

Funcționarea sa este după cum urmează:

  • Odată instalat, îi oferim toate permisiunile solicitate de aplicație.
  • În ecranul de configurare, activăm opțiunile „Boot” și „Screen Off”.

Odată ce setările inițiale au fost făcute, aplicația ne va permite, de asemenea, să oprim ecranul din bara de notificare . Un supliment care poate fi foarte util atunci când butonul de pornire al telefonului nostru mobil a dispărut.

Și asta e tot! Dacă credeți că am lăsat un truc sau un detaliu pe parcurs sau aveți întrebări, vă rugăm să nu ezitați să vă opriți în zona de comentarii.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .