10 alternative la WhatsApp care îți respectă confidențialitatea

Toată lumea știe că conversațiile WhatsApp sunt protejate prin criptare end-to-end. Dar acest lucru nu este suficient pentru a împiedica compromiterea confidențialității noastre , deoarece, după cum se știe, WhatsApp va începe să afișeze reclame foarte curând. Toate acestea fără a lua în considerare toate informațiile personale pe care aplicația le poate stoca și partaja cu Facebook.

Exploatarea datelor este o sursă de venituri foarte suculentă pentru a trece la fel. De când fondatorii WhatsApp au părăsit compania „din motive etice”, Facebook nu a încetat să arate în această direcție pentru a monetiza o aplicație care, oricât de mult ne-ar picta în alt mod, este încă deficitară din punct de vedere economic.

Cele mai bune aplicații de mesagerie securizate: 10 alternative la WhatsApp care respectă confidențialitatea utilizatorilor lor

Să ne amintim că WhatsApp are miliarde de utilizatori și, cu siguranță, întreținerea serverelor sale nu ar trebui să fie ieftină exact! În continuare, vă prezentăm 10 aplicații de mesagerie securizate superioare WhatsApp , cel puțin când vine vorba de confidențialitate.

Telegramă

Telegrama este probabil cea mai puternică alternativă la WhatsApp pe care o putem găsi în prezent. Pentru început, acesta oferă funcții foarte similare, cum ar fi apelurile vocale și video integrate, precum și stickere, emojis, roboți, chat-uri de grup și celebrele canale Telegram.

Dar Telegram nu este doar o aplicație mobilă: este disponibilă și într-o versiune desktop pentru Windows, Linux și Mac și are chiar și o versiune web pentru browsere. Desigur, oferă criptare end-to-end și vă respectă confidențialitatea, așa cum nu se poate altfel.

Related: 10 motive pentru care ar trebui să mergeți telegrama chiar acum

Descărcați QR-Code Telegram Dezvoltator: Telegram FZ-LLC Preț: Gratuit

Kik Messenger

Kik și-a câștigat o reputație destul de nefericită în ultimii ani ca aplicație utilizată de utilizatori pentru a sexting, cumpăra și vinde produse ilegale și tot felul de activități ilegale. Cu toate acestea, acest lucru demonstrează doar un lucru și este că este o platformă de mesagerie care respectă confidențialitatea, ca nici o altă aplicație de pe piață .

Aceasta este o aplicație de chat complet gratuită care nu stochează numărul nostru de telefon: comunicăm numai prin nume de utilizator. În plus, toate mesajele sunt stocate local , în memoria internă a telefonului. Lăsând astfel problema vieții private în mâinile noastre. Prin urmare, Kik este o aplicație care este practic incontrolabilă de către agenți externi. Perfect pentru cei care caută intimitate maximă.

Descărcați QR-Code Kik Dezvoltator: Kik Interactive Preț: Gratuit

Sârmă - Messenger securizat

După cum sugerează și numele său, Wire este o aplicație de mesagerie sigură. Creat de cofondatorul Skype, Janus Friis, oferă criptarea mesajelor și unul dintre cele mai atractive modele din ultima vreme.

Aplicația necesită un număr de telefon sau un e-mail pentru a fi utilizat, dar nu este partajat cu alți utilizatori, cu care comunicăm doar printr-un alias. Un alt avantaj este că vă permite să creați mesaje care se autodistrug automat după un anumit timp.

Descărcați QR-Code Wire • Secure Messenger Dezvoltator: Wire Swiss GmbH Preț: Gratuit

Threema

Threema este unul dintre cele mai proeminente servicii de mesagerie securizată pentru Android . Filozofia sa vizează menținerea confidențialității utilizatorilor săi:

  • Este conceput pentru a stoca cât mai puține date pe serverele sale.
  • Abonamentele la grup și la lista de contacte sunt gestionate local, pe telefonul utilizatorului.
  • Mesajele sunt șterse imediat de pe server, odată ce au fost livrate destinatarului lor.
  • Fișierele locale din memoria internă sunt stocate criptate.

În plus, toate comunicațiile din Threema sunt criptate end-to-end, fie că sunt chat-uri, apeluri vocale, chat-uri de grup, fișiere multimedia și chiar mesaje de stare. Un serviciu excelent, care, chiar dacă este o aplicație cu plată, are peste 1 milion de instalații și una dintre cele mai bune evaluări de pe Google Play din această listă.

Descărcați QR-Code Threema. Messenger securizat și privat Dezvoltator: Threema GmbH Preț: 3,99 €

Wickr Me

Ei spun că Wickr Me este aplicația de mesagerie preferată pentru jurnaliștii și liderii politici care doresc să își păstreze afacerile private private, merită redundanța. La fel ca WhatsApp, Wickr Me folosește numărul nostru de telefon pentru a vă conecta și are, de asemenea, autocolante și emoticoane clasice.

Dar acolo se termină asemănările cu WhatsApp. Wickr nu înregistrează lista noastră de contacte pe serverele sale, nu stochează metadatele și șterge „iremediabil” mesajele noastre de pe serverele sale ori de câte ori le solicităm. Este gratuit, fără anunțuri și oferă un nivel excelent de criptare. Ce ai mai putea dori?

Descărcați QR-Code Wickr Me - Private Messenger Dezvoltator: Wickr Inc Preț: Gratuit

Riot.im

Riot este o aplicație de comunicare axată pe camere de chat, apeluri de grup și alte interacțiuni pe scară largă. În practică, Riot funcționează ca o platformă excelentă de mesagerie, cu confidențialitatea la bază . De fapt, este o aplicație open source, ceea ce înseamnă că este întotdeauna îmbunătățită pentru o securitate maximă.

Cele mai bune bunuri în favoarea confidențialității:

  • Nu este necesar să asociați un număr de telefon pentru al utiliza.
  • Criptare end-to-end.
  • Control asupra mesajelor care pot și nu pot fi văzute de utilizatorii noi care intră în camerele de chat.
  • Se bazează pe protocolul Matrix, care are o reputație excelentă ca platformă de comunicații securizată.

La nivelul interfeței are un anumit aer față de WhatsApp, ceea ce ne va face să nu observăm prea multe schimbări dacă decidem să abandonăm WhatsApp și să facem saltul la Riot.

Descărcați QR-Code Element Secure Messenger (Riot im) Dezvoltator: Vector Creations Preț limitat: Gratuit

Semnal

Singal este un fel de clonă open source bazată pe Telegram, prin urmare, vom vedea mai multe asemănări între ambele aplicații. Oferă comunicare privată pe baza numărului nostru de telefon, deși este utilizat doar ca identificator de utilizator.

Cu Signal putem crea grupuri, trimite mesaje în masă și, în cele din urmă, mai mult sau mai puțin la fel ca la Telegram, dar dintr-o perspectivă mai deschisă, deoarece permite oricui să își verifice securitatea prin auditarea codului .

Descărcați QR-Code Signal - Mesagerie privată Dezvoltator: Signal Foundation Preț: Gratuit

Antox

Antox este o aplicație de mesagerie sigură care folosește protocolul Tox, care este Peer to Peer (P2P), pentru a conversa cu alte persoane. O modalitate bună de a ne asigura că nimeni nu ne ascultă conversațiile.

Singurul „dezavantaj” pe care îl putem găsi este că este o aplicație care este încă în versiune beta. În orice caz, deși este încă în curs de dezvoltare, este o alternativă bună la WhatsApp dacă ceea ce căutăm este o confidențialitate mult mai mare.

Descărcați QR-Code Antox Dezvoltator: The Tox Project Preț: Gratuit

Kontalk

Kontalk este o altă aplicație de mesagerie sigură, care în acest caz se bazează pe standardele deschise XMPP și OpenPGP, ceea ce înseamnă că putem folosi propriul nostru server.

Folosește criptarea end-to-end, cu o metodă de criptare ireversibilă. De asemenea, este gratuit, open source, iar codul său sursă este disponibil pe Github, permițându-vă să studiați securitatea și să îl îmbunătățiți. O aplicație transparentă ca puține altele.

Descărcați QR-Code Kontalk Messenger Dezvoltator: Kontalk devteam Preț: Gratuit

LINIA

Unul dintre cei mai mari concurenți ai WhatsApp și, în același timp, unul dintre cei mai puțin cunoscuți. LINE este o aplicație de mesagerie instantanee de origine japoneză care oferă un set puternic de funcționalități. Apeluri de grup, mii de stickere (în acest moment sunt cu ani înaintea oricărei alte aplicații similare) și o interfață foarte personalizabilă. În special, consumă mai puține date în timpul apelurilor. Nu-i rău!

LINE are criptare end-to-end și, deși unele servicii au nevoie de acces la lista de contacte sau la locație, din motive funcționale, toate acestea sunt opționale. De asemenea, toate datele trimise către serverele LINE sunt criptate . În plus, comentează că putem seta și temporizatoare pentru a ne șterge mesajele de pe serverele LINE după un anumit timp.

Descărcați QR-Code LINE: Apelați și trimiteți text gratuit Dezvoltator: LINE Corporation Preț: Gratuit

Personal, am folosit LINE în mod regulat de ani de zile și adevărul este că este unul dintre preferatele mele din punct de vedere estetic și vizual. Nu-l pierde din vedere!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .