Cum se convertește PDF în format EPUB rapid și ușor - Android fericit

PDF este un format folosit în multe medii, și de obicei mare să vină atunci când vrem să împartă un document cu text și unele imagini. Este un tip de fișier foarte popular pentru crearea formularelor, tipărirea facturilor și a altor documente similare, deoarece în mod implicit nu pot fi modificate la fel de ușor ca un simplu document Word.

Cu toate acestea, utilizarea greșită a acestui format ne face să găsim și benzi desenate sau cărți electronice PDF. În cazul benzilor desenate, este mai indicat să optați pentru formatul CBR și la fel se întâmplă și cu cărțile electronice: o carte citește întotdeauna mult mai bine în format EPUB (sau în format MOBI dacă avem un Kindle) decât într-un PDF greoi. De ce?

Avantajele utilizării formatului EPUB

Spre deosebire de alte formate, cum ar fi MOBI, care este proprietatea exclusivă a Amazonului, formatul .epub este un standard multiplatform, gratuit și deschis, utilizat de majoritatea dispozitivelor și aplicațiilor de citire electronice, cum ar fi iBook-urile Apple, Nook-urile Noble, Ediții digitale Adobe, Aldiko și Android, printre altele.

Spre deosebire de fișierele PDF, care sunt practic destinate a fi documente tipărite, fișierele EPUB au drept scop îmbunătățirea experienței de citire a utilizatorului, indiferent de dispozitivul pe care îl utilizează. Printre caracteristicile sale, EPUB oferă posibilitatea de a-și regla conținutul (text și imagini) la dispozitivul de ieșire și permite, de asemenea, căutarea sau sublinierea textului. Cu PDF-urile, toate acestea sunt mult mai complicate, deoarece trebuie să mărim constant și trebuie să derulăm orizontal pentru a citi orice tip de conținut. O soluție destul de ortopedică dacă vrem să citim o carte de peste 10 pagini.

Conectat: Top 10 cititoare PDF și EPUB pentru Android

Cum se transferă PDF în EPUB fără a instala niciun program

Dacă destinul ne-a trimis o carte în format PDF și dorim să o convertim într-un format mult mai ușor de gestionat, adevărul este că nici nu avem nevoie să instalăm nicio aplicație pentru a o transforma într-un frumos EPUB. Folosiți doar un instrument online, cum ar fi Zamzar sau PDF.to , care pe lângă faptul că sunt gratuite sunt teribil de ușor de utilizat.

Zamzar

 • Deschideți browserul și încărcați site-ul zamzar.com.
 • Faceți clic pe butonul verde „ Adăugați fișiere ” și selectați fișierul pe care doriți să îl convertiți. Notă: Dacă cartea sau PDF-ul pe care dorim să îl convertim este disponibil online, instrumentul ne oferă și posibilitatea de a efectua conversia prin simpla adăugare a adresei URL din opțiunea „Selectați linkul”.

 • Acum facem clic pe „ Convertiți în ” și selectăm opțiunea „ EPUB ” printre diferitele formate disponibile în meniul derulant.

 • Pentru a începe conversia din PDF în EPUB, faceți clic pe pictograma „ Convertiți acum ”.

 • Odată ce procesul este finalizat, trebuie doar să selectăm opțiunea „ Descărcare ” pentru a descărca fișierul.

Procesul de conversie este foarte rapid, deși timpul de așteptare va depinde de dimensiunea cărții electronice și de numărul de imagini pe care le conține. Pentru a ne face o idee, pentru a realiza acest tutorial am convertit cartea Don Quijote (prima parte, care are aproximativ 500 de pagini) din PDF în EPUB, iar site-ul web Zamzar a luat puțin mai puțin de un minut pentru a ne oferi fișierul în formatul solicitat.

Utilizarea Zamzar este complet gratuită și nu necesită înregistrare, deși instrumentul oferă și un plan de servicii premium cu ajutorul căruia putem converti fișiere cu dimensiuni de până la 2 GB și putem obține 100 GB de stocare în cloud, printre alte avantaje.

PDF.to

Funcționarea acestui utilitar online este foarte similară cu cea a lui Zamzar.

 • Încărcăm pagina pdf.to în browser.
 • Apoi faceți clic pe „ Faceți clic aici ” și selectați fișierul PDF.
 • Pe ecranul următor, marcăm formatul „ EPUB ”.

Sistemul va porni automat procesul de conversie și, atunci când este gata, ne va oferi un link de descărcare. Viteza de conversie este foarte asemănătoare cu cea a site-ului web anterior, fiind nevoie de aproximativ un minut pentru a converti o carte de aproximativ 500 de pagini în format ebook.

Cum se convertește PDF în format EPUB pe Windows, Mac și Linux

Dacă lucrăm de pe un computer desktop, dar trebuie să convertim mai multe documente, poate fi mai convenabil pentru noi să folosim un program dedicat. Caliber este un manager de cărți electronice, care, pe lângă faptul că ne ajută să organizăm întreaga noastră bibliotecă digitală, ne permite să schimbăm cu ușurință formatul cărților electronice.

Lucrul bun despre Caliber, pe lângă faptul că este o aplicație gratuită și gratuită, este că oferă o mare compatibilitate , putând fi utilizat atât pe computere Windows, cum ar fi Linux și Mac (are chiar și o versiune portabilă).

 • Descarcăm programul Caliber de pe site-ul său oficial ( AICI ).
 • Odată instalat, deschidem aplicația și adăugăm cărțile PDF pe care dorim să le convertim în EPUB.
 • Selectăm unul dintre documente și facem clic pe butonul „ Conversia cărților ” care apare în meniul de sus.

 • O fereastră se va deschide imediat, iar în meniul derulant „Format de ieșire” selectăm „ EPUB ”. Faceți clic pe „ OK ” pentru a converti fișierul.

După cum puteți vedea, conversia cărților electronice din PDF în EPUB cu Calibru este cea mai convenabilă și este, de asemenea, minunată dacă suntem cititori obișnuiți și trebuie să punem o anumită ordine printre atâtea romane digitale.

Cum se convertește PDF în EPUB din Android

În cazul în care dorim să realizăm toate gestionările de pe un telefon sau tabletă, una dintre cele mai recomandate opțiuni este Ebook Converter .

Descărcați QR-Code Ebook Converter Dezvoltator: OnlineConverting Preț: Gratuit

Această aplicație Android gratuită vă permite să comutați între diferite formate de cărți electronice, inclusiv PDF, MOBI, DOCX și, desigur, formatul EPUB.

 • Deschidem aplicația Ebook Converter și facem clic pe butonul „+” situat în partea de jos a meniului „ Fișiere ”.
 • Selectăm cartea sau documentul pe care dorim să îl convertim.
 • Mergem la meniul „ Conversie ” și selectăm folderul în care dorim să salvăm fișierul rezultat. În câmpul „ Convertiți în ” selectăm „ EPUB ”. Aplicația ne oferă, de asemenea, opțiunea de a face unele ajustări suplimentare, cum ar fi alegerea unei coperte sau setarea autorului / titlului operei.
 • Pentru a termina, faceți clic pe butonul „ Conversie ”.

De data aceasta procesul de conversie a durat puțin mai mult decât în ​​cazul metodelor anterioare, durând aproximativ 3 minute pentru a converti cartea Don Quijote din PDF în EPUB.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .