4 metode pentru a înregistra apeluri telefonice pe Android - The Happy Android

Există multe motive pentru care este posibil să trebuiască să  înregistram un apel telefonic : să înregistrăm un acord cu un client, să organizăm un interviu / întâlnire și ulterior să îl transcriem în text, precum și un etcetera lung. În cele din urmă, în mod normal, avem nevoie să avem dovezi că a avut loc o astfel de conversație, în același mod în care luăm note scrise. Ceva destul de logic și de înțeles, nu?

Cu toate acestea, astăzi Android nu are un instrument nativ pentru a înregistra apeluri telefonice, iar sistemul pur și simplu nu îl contemplă. Acum, așa cum se întâmplă de obicei în aceste cazuri, există întotdeauna o ruptură pentru un necusit, iar înregistrarea apelurilor pe Android este, de asemenea, posibilă pentru nimic, pe care îl zgârim puțin în căutarea soluțiilor.

Este legal să înregistrați un apel telefonic?

Înainte de a intra în făină, este important să clarificați derivatele legale implicate în acțiunea de înregistrare a unui apel. Totul depinde de legislația care se aplică în regiunea, statul sau țara noastră: în unele este necesar acordul expres al celeilalte persoane care participă la apel, iar în altele înregistrarea trebuie acceptată de ambele părți. Deși toate acestea pot avea și variații legale în funcție de faptul dacă este o înregistrare pentru uz personal sau intenționăm să difuzăm conținutul acesteia.

Pentru a ne face o idee, de exemplu în Spania, după cum indică Hypertextual, legislația are în vedere înregistrarea și înregistrarea apelurilor în felul următor:

  • Înregistrări proprii : Este permis să înregistrați o conversație atât timp cât este propria dvs. înregistrare, adică oricine înregistrează este un subiect activ și participant la aceasta. Cu alte cuvinte, o înregistrare este legală dacă cei care participă la aceasta știu că sunt înregistrați și își dau consimțământul explicit .
  • Înregistrări ale altora : În același mod, înregistrarea unui apel telefonic al altora, la care nu participăm, este ilegală, deoarece amenință intimitatea oamenilor. Potrivit codului penal spaniol, acesta poate purta o pedeapsă între unu și patru ani de închisoare și o amendă între 12 și 24 de luni.

La fel, este de asemenea necesar să se facă diferența între înregistrare și difuzare . Dacă înregistrăm o conversație pentru uz personal, dar nu o difuzăm către terți, este complet legală. Chiar dacă nu avem acordul expres al celeilalte persoane.

Pe de altă parte, dacă difuzăm o înregistrare fără consimțământul celeilalte persoane, am comite o infracțiune, deși există mai multe excepții, cum ar fi obținerea de probe în proceduri judiciare sau conversații de interes informativ de către jurnaliști și mass-media.

Pe scurt, putem înregistra o conversație telefonică, indiferent dacă avem sau nu consimțământul celeilalte persoane, atâta timp cât participăm la conversație și folosim înregistrarea doar pentru uz personal.

Google este împotriva înregistrărilor telefonice

Din toate aceste motive și pentru că fiecare țară are legislație diferită, Google nu a fost niciodată foarte în favoarea acestui tip de activitate. Din acest motiv, API-ul oficial folosit pentru înregistrarea apelurilor a fost retras odată cu lansarea Android 6.0 Marshmallow .

De aici, dezvoltatorii au continuat să caute soluții alternative pentru a menține această funcționalitate, dar în cele din urmă cu lansarea Android 9.0 Pie Google a blocat complet capacitatea de a înregistra apeluri pe Android.

Astăzi, dacă avem un telefon mobil cu Android 9 sau o versiune ulterioară, este necesar să ne conectăm terminalul, astfel încât să putem folosi aplicații terțe pentru a înregistra înregistrările. Există zvonuri conform cărora înregistrarea apelurilor ar putea reveni oficial la Android, dar deocamdată nu există nimic confirmat și, într-adevăr, nu este nimic mai mult decât atât: zvonuri.

Metoda # 1: utilizați un înregistrator de voce digital

Prin urmare, dacă vrem să înregistrăm o conversație telefonică, trebuie să tragem trucuri sau soluții alternative. Primul și cel mai ușor dintre toate este să optezi pentru metoda vechii școli , înregistratoarele de voce .

Partea bună a înregistratoarelor este că nu avem nevoie de cunoștințe tehnice sau de a înrădăcina telefonul sau de a instala orice aplicație. Cumpărați unul dintre aceste dispozitive - le putem găsi la puțin peste 20 de euro pe Amazon - și înregistrați apelul prin difuzoarele telefonului. Calitatea nu va fi cea mai bună din lume, dar știi ce spun ei: frumusețea lucrurilor simple.

Vizualizați înregistratoare de voce digitale pe Amazon

Metoda nr. 2: profitați de vechiul dvs. telefon mobil sau tabletă pentru a înregistra apeluri

Înregistratoarele digitale sunt în regulă, dar dacă avem deja un al doilea telefon sau tabletă acasă, putem economisi bani și putem folosi acel dispozitiv ca un înregistrator improvizat. Marea majoritate a telefoanelor mobile includ de obicei o aplicație pentru a înregistra sunete folosind microfonul ca standard , așa că, în multe cazuri, nu ar fi nevoie nici să instalăm nimic. Pur și simplu efectuați apelul și puneți mâna liberă, în timp ce cu celălalt telefon mobil înregistrăm întreaga conversație.

Dacă Android-ul nostru nu include niciun utilitar de acest tip, putem instala oricând o aplicație dedicată, cum ar fi „Voice Recorder - ASR”, „Easy Voice Recorder” sau „Hi-Q MP3 Recorder”.

Descărcați QR-Code Voice Recorder - ASR Dezvoltator: NLL Preț: gratuit Descărcați QR-Code Easy Voice Recorder Dezvoltator: Digipom Preț: Gratuit Descărcați QR-Code Hi-Q MP3 Voice Recorder (gratuit) Dezvoltator: Audiophile Preț: Gratuit

Metoda # 3: Locuiți în SUA? Apoi instalați Google Voice

Modul „cel mai oficial” (dacă există acest termen) de a înregistra apeluri pe Android este de a utiliza Google Voice . Acesta este un serviciu care funcționează numai în Statele Unite și vă permite doar să înregistrați apelurile primite, dar este încă o opțiune destul de valabilă și ușor de implementat.

Google Voice ne va atribui un număr de telefon virtual, oferindu-ne opțiunea de a redirecționa toate apelurile de la numărul nostru obișnuit către noul număr Google. După ce avem totul configurat, accesăm setările contului nostru Google Voice, introducem „ Setări ” și activăm opțiunea „ Opțiuni de apel primit ”. Odată ce ați făcut acest lucru, atunci când primim un apel, trebuie doar să apăsați numărul 4 de pe tastatură pentru a începe înregistrarea apelului.

Înregistrați-vă pe site-ul Google Voice

Descărcați QR-Code Google Voice Dezvoltator: Google LLC Preț: Gratuit

Metoda # 4: Instalați o aplicație pentru a înregistra apeluri

După cum am menționat la începutul postării, terminalele cu Android 9.0 și versiuni superioare au nevoie de permisiuni root, astfel încât aplicațiile de înregistrare a apelurilor să își poată face treaba. Din fericire, dacă aveți un telefon mobil cu Android 8.0 sau o versiune anterioară, puteți instala oricare dintre aceste aplicații pentru a înregistra apeluri fără nicio problemă.

Puteți descărca o aplicație gratuită, cum ar fi Automatic Call Recorder sau Cube ACR , deși adevărul este că, dacă intrăm în Play Store, vom vedea că există multe alte alternative similare. Alege-l pe cel care îți place!

Descărcați QR-Code Call Recorder - Cube ACR Dezvoltator: Cube Systems Preț: gratuit Descărcați QR-Code Call Recorder Dezvoltator: Appliqato Preț: Gratuit

Personal, nu îmi place foarte mult acest tip de aplicație, deoarece utilizarea sa implică acordarea accesului la o aplicație terță parte la conținut la fel de sensibil precum conversațiile telefonice. Din motive de confidențialitate, cel mai bine ar fi să instalați aceste aplicații doar ocazional și, odată ce și-a îndeplinit sarcina, dezinstalați-o imediat.

Știți vreo altă metodă de înregistrare a apelurilor pe Android? Dacă da, nu ezitați să lăsați recomandarea dvs. în zona de comentarii.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .