Cum se configurează listele IPTV în VLC pentru a viziona TV în direct

Deși mulți utilizatori de Android și PC cunosc playerul open source VLC ca o aplicație excelentă capabilă să deschidă practic orice format video, adevărul este că puterile sale merg mult mai departe. Recent am menționat VLC ca fiind unul dintre cei mai buni jucători de listă IPTV pentru a viziona televiziunea live pe Internet și astăzi vom aprofunda puțin mai mult subiectul explicând cum să configurați aceste liste pe computerul sau telefonul nostru mobil.

Amintiți-vă că putem folosi și aplicația KODI în același scop, deci dacă aveți vreo problemă cu redarea de la VLC, nu ezitați să aruncați o privire la ACEST ALT TUTORIAL.

Primul pas: descărcați lista IPTV cu canalele TV

Înainte de a pune playerul într-un paie, va trebui să descărcăm lista IPTV pe care o vom folosi pentru a încărca canalele de televiziune în VLC. O sursă bună - care este, de asemenea, complet legală - este cea furnizată de TDTChannels.

Putem accesa pagina Github a proiectului dezvoltat de Marc Vila și putem vedea tot conținutul disponibil sau putem descărca direct lista completă a canalelor TDT spaniole deschise din acest alt LINK. Este un fișier în format M3U8.

Este important de menționat că această listă este în permanență actualizată, deoarece difuzările făcute de diferitele canale de internet își schimbă din când în când adresa IP, așa că, dacă la un moment dat nu mai vizionăm un canal, va trebui să descărcăm din nou fișierul Ultimul M3U8 de la TDTChannels.

Desigur, dacă avem orice altă listă IPTV în format M3U8, o putem adăuga și la VLC folosind aceeași metodă.

Cum să redați o listă IPTV în VLC (Windows)

Odată ce avem fișierul IPTV în posesia noastră, trebuie doar să îl adăugăm la VLC. Dacă folosim playerul de pe un PC Windows, este ceva la fel de simplu ca setarea VLC ca playerul implicit și dublu-clic pe fișierul M3U8 (putem face clic dreapta cu mouse-ul și selectăm „ Deschideți cu -> VLC Media Player ” sau de la player în sine făcând clic pe butonul meniu „ Media -> Deschidere fișier”).

Aceasta va încărca automat lista completă de canale și vom vedea cum este afișat pe ecran primul canal TV din listă. Pentru a accesa restul canalelor, accesați bara de instrumente VLC și faceți clic pe „ Vizualizare -> Playlist ”. De aici putem comuta între cele peste 300 de canale disponibile pe TDT spaniolă.

Cum se încarcă listele IPTV din VLC (Android)

În cazul în care folosim versiunea VLC pentru Android, lucrul este la fel de simplu sau chiar mai mult. Odată ce am descărcat fișierul M3U8, deschidem aplicația VLC și din meniul lateral facem clic pe „ Foldere ”. Localizăm lista IPTV pe care tocmai am descărcat-o (de obicei se găsește în folderul „ Descărcare ” sau „ Descărcări ”) și o deschidem.

Ca și în versiunea Windows, vom vedea cum se încarcă automat primul canal TV din listă. Pentru a vedea și a accesa restul canalelor, trebuie doar să facem clic pe pictograma listei de redare, care apare în colțul din dreapta sus al ecranului .

Dacă am încercat să redăm liste IPTV în alte aplicații precum KODI, vom vedea că aici cu VLC redarea este mult mai ușoară, cu atracția adăugată că VLC este compatibil și cu Chromecast în mod nativ (fără a fi nevoie de configurații suplimentare ca în KODI). Pe scurt, unul dintre cele mai bune instrumente pentru a viziona Internet TV cu ușurință și fără complicații.

Descărcați VLC de pe site-ul său oficial

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .