Conversia fișierului text în Excel (.TXT în .XLS)

Microsoft Excel oferă posibilitatea de a importa un document text într-o foaie de calcul , putând converti o listă .txt într-un format xls sau xlsx. Este o funcție foarte utilă atunci când aveți o mulțime de informații brute și doriți să o formatați, pentru a putea clasifica articolele în celulele lor corespunzătoare.

  • Din fila „ Date ” selectați „Obțineți date externe din text ”.

  • Apoi alegeți fișierul text. În cazul exemplului am luat un fișier care conține 8 nume delimitate prin virgule . În prima fereastră trebuie să indicați cum doriți să separați fiecare dată independentă de restul. În cazul nostru, virgulele vor delimita fiecare element, așa că vom marca „ Delimitat ”.

  • Acum trebuie să indicați care este separatorul pe care urmează să îl utilizați. În exemplul imaginii vor fi virgule .

  • De asemenea, puteți selecta formatul pe care doriți să îl aibă datele. În cazul nostru, deoarece este o listă de nume, putem alege „ General ” sau „ Text ”. În acest moment puteți specifica și formate de date și file mai avansate.

  • În cele din urmă, indicați unde doriți să plasați datele exportate. În cazul exemplului, lista va începe în celula A1 până la H1.

  • Faceți clic pe „ OK ” pentru a termina importarea datelor și lipiți-le în foaia de calcul.

După cum puteți vedea, este o sarcină foarte simplă care, în unele cazuri, poate economisi o mulțime de dureri de cap și care poate fi de mare ajutor dacă trebuie să lucrați cu o cantitate mare de date, fiind capabil să gestionați informațiile într-un mod mai confortabil și eficientizat.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .