Cum să resetezi din fabrică un telefon Android și să nu mori încercând

Nu contează dacă aveți cel mai bun telefon Android de pe piață. La un moment dat, toate dispozitivele încep să aibă afecțiuni: sunt foarte lente, atârnă constant sau repornesc fără notificare prealabilă. A sosit timpul pentru resetarea din fabrică a dispozitivului . Este modul Android de a-ți spune „ Hei, mi-ai dat multe în ultima vreme și acum am nevoie să mă asculți puțin ”.

Iată tot ce trebuie să știți despre cum să restaurați setările din fabrică pe un telefon Android și să îl faceți să pară proaspăt din magazin.

Backup de date: important, înainte de resetarea din fabrică pe Android

Când efectuați o resetare din fabrică, toate aplicațiile, contactele și datele pe care le-ați stocat în memoria internă a telefonului sunt șterse. Telefonul este așa cum și-a părăsit cutia în prima zi (cu excepția sistemului de operare, care, dacă l-ați actualizat, păstrează aceeași versiune).

Dacă aveți un cont Google sau Samsung configurat pe Android, puteți recupera o anumită parte a datelor dvs. odată ce restaurarea este finalizată, dar nu o recuperați decât „ o parte din datele dvs. ”. Cum ar fi contactele, setările unor aplicații, parolele WiFi stocate și puțin altceva.

Înainte de a vă reseta telefonul sau tableta din fabrică, asigurați-vă că faceți întotdeauna o copie de siguranță bună a tuturor informațiilor importante pe care doriți să le păstrați. Dacă doriți mai multe informații despre acest subiect, aruncați o privire la postarea „ Cum se face o copie de rezervă pe Android ”, unde explic totul în detaliu.

Resetați din fabrică Android cu o metodă simplă

Resetarea din fabrică pe un telefon Android este foarte ușoară. Din același meniu de setări puteți face întregul proces cu puțin mai mult de 3 atingeri de ecran:

  • Accesați meniul de setări Android.
  • Accesați „ Backup și resetare ”. În funcție de versiunea dvs. de Android, puteți găsi această secțiune în submeniul „ Personal ” sau „ General ”.
  • Faceți clic pe „ Resetare date din fabrică ”.
  • Veți primi un mesaj care indică faptul că veți șterge toate datele de pe telefon. Selectați „ Resetați dispozitivul ”. Dacă primiți un mesaj de avertizare, citiți-l bine și apăsați pe accept pentru a reseta definitiv setările din fabrică.
  • Reporniți telefonul.

Cum se face o resetare hard fără a intra în ecranul de setări

Ceea ce tocmai am văzut chiar acum este foarte bun, dar dacă vrem să facem resetarea din fabrică și nici măcar nu putem accesa meniul de setări Android ? În acest caz, trebuie să facem ceea ce se numește „hard reset”, adică să facem o resetare fără a intra în orice moment în sistemul de operare. Amintiți-vă că acest proces implică ștergerea tuturor datelor stocate pe dispozitiv.

  • Opriți telefonul.
  • Acum, ceea ce trebuie să facem este să țineți apăsată o combinație de butoane în același timp timp de câteva secunde pentru a intra în meniul de recuperare a sistemului . De la un model de telefon sau tabletă la altul, butoanele pot varia, dar în majoritatea cazurilor este de obicei „ Buton de alimentare + Buton de creștere a volumului ” sau „ Buton de alimentare + Buton de reducere a volumului”.
  • În meniul de recuperare selectați „ Ștergeți datele / resetarea din fabrică ”. Pentru a vă deplasa prin meniu trebuie să utilizați tastele de volum. Pentru a selecta o opțiune, apăsați butonul de alimentare.
  • Va apărea un mesaj care indică faptul că veți șterge toate datele. Selectați „ Da ”.
  • Odată ce setările din fabrică sunt restabilite, selectați „ Reporniți acum ”.

Restabiliți Android la setările din fabrică de pe PC

Ca a treia și ultima opțiune, puteți face și o resetare din fabrică de pe computer. Trebuie doar să activați depanarea USB pe dispozitivul Android și să îl conectați la computer sau laptop prin USB. Pentru a efectua procesul de formatare, este necesar să instalați programul Unlock Tools și interfața Android ADB pe PC. În acest videoclip aveți toți pașii și linkurile necesare pentru a realiza procesul.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .