Cum se recuperează chat-urile WhatsApp pe Android - Android fericit

Dacă ne schimbăm telefonul Android sau dacă am șters greșit o conversație importantă, suntem cu siguranță interesați să putem recupera o copie de rezervă a tot ceea ce am avut pe WhatsApp. Cel mai probabil, avem deja mai multe copii de siguranță ale chat-urilor noastre , chiar dacă nici măcar nu ne-am dat seama. Cum recuperăm atunci mesajele WhatsApp?

În fiecare zi, WhatsApp creează o copie de rezervă automată a mesajelor dvs.

În fiecare noapte, la 2:00 dimineața, WhatsApp face o copie de rezervă locală a mesajelor noastre în memoria internă a telefonului. În acest fel, dacă într-un moment dat conversațiile noastre dispar sau aplicația nu mai răspunde corect, putem recupera toate chat-urile noastre fără probleme.

În plus, dacă avem un mobil Android, WhatsApp ne oferă și posibilitatea de a face o copie de rezervă în cloud (Google Drive) . La sfârșitul postării vă explicăm cum să activați copiile de rezervă automate pentru Google Drive.

Cum se recuperează mesajele WhatsApp șterse restaurând o copie de rezervă

Pentru a recupera conversațiile șterse  , trebuie să dezinstalăm și să reinstalăm WhatsApp . În timpul procesului de instalare vom vedea un ecran în care vom avea opțiunea de a recupera toate conversațiile.

Dacă WhatsApp localizează o copie de rezervă locală sau în contul nostru Google Drive, ne va notifica că a găsit o copie de rezervă. În acest caz, este la fel de simplu ca și selectarea opțiunii „ Restaurare ”.

Când reinstalați aplicația, WhatsApp vă permite să restaurați o copie de siguranță a mesajelor dvs.

Dacă mesajele nu sunt recuperate, poate fi din mai multe motive:

 • Nu există copii de rezervă pe dispozitiv.
 • Ne-am schimbat numărul de telefon.
 • Memoria internă / SD sau copia sunt corupte.
 • Copia de rezervă este prea veche.

În oricare dintre aceste 4 cazuri, din păcate, istoricul chat-ului nu poate fi restaurat. Le-am fi pierdut fără speranță ...

Cum se recuperează o copie de rezervă veche

După cum am menționat acum un moment, WhatsApp salvează o copie locală a conversațiilor timp de până la 7 zile . Cu alte cuvinte, în fiecare zi face o copie de rezervă și o salvează pentru o săptămână întreagă.

Trebuie să avem în vedere că atunci când restaurăm copia, toate istoricul și conversațiile după copierea menționată sunt șterse , de aceea este recomandabil să salvați o copie de rezervă a istoricului nostru curent înainte de a începe.

Mai întâi, faceți o copie de rezervă a mesajelor dvs. curente ...

Putem face copia din « Setări  ->  Chaturi -Backup -> Salvare « . Această copie va fi salvată în memoria dispozitivului, în folderul / sdcard / WhatsApp / Databases (împreună cu restul copiilor de rezervă) cu numele msgstore.db.crypt12.

Apoi, vom folosi un explorator de fișiere pentru a accesa folderul  / sdcard / WhatsApp / Databases și a redenumi fișierul în msgstore.db.crypt12.current.

Acum da, restaurați o copie de rezervă veche a chaturilor WhatsApp

Pentru a restabili o copie de rezervă veche trebuie să urmăm pașii următori:

 • Dezinstalăm WhatsApp de pe Android.
 • Cele 7 copii ale ultimelor 7 zile sunt stocate în folderul / sdcard / WhatsApp / Bazele de date de pe dispozitiv. Fiecare copie are formatul msgstore-AAAA-LL-ZZ.1.db.crypt12 în  care AAAA-LL-ZZ corespunde anului-lună-zi când a fost făcută copia. Alegem copia pe care dorim să o restaurăm.
 • Schimbăm numele copiei de rezervă pe care urmează să o restaurăm în db.crypt12.
 • Instalăm din nou WhatsApp.
 • În timpul procesului de instalare, aplicația ne va întreba dacă dorim să restaurăm o copie de rezervă. Spunem da, desigur.

Dacă nu suntem mulțumiți de restaurare, putem reveni oricând la situația anterioară. Vă amintiți fișierul pe care l-am salvat la început cu numele msgstore.db.crypt12.actual ?

Trebuie doar să-l redenumim în msgstore.db.crypt12.  Dezinstalăm și reinstalăm aplicația așa cum ați făcut-o ultima dată, și voila. În timpul procesului de instalare, aplicația ne va întreba încă o dată dacă dorim să restaurăm o copie de rezervă. Selectăm  restaurare și vom reveni la starea noastră inițială.

Cum se face backup automat WhatsApp pe Google Drive

În cele din urmă, dacă vrem să ne asigurăm că nu rămânem niciodată fără o copie de rezervă pe care o putem arunca într-un moment de nevoie, este recomandabil să facem o copie în cloud.

Este la fel de simplu ca deschiderea WhatsApp și accesarea « Setări -> Chaturi -> Backup «. Aici vom avea posibilitatea de a configura setările de copiere:

 • Periodicitate: Zilnic, săptămânal, lunar sau manual.
 • Cont Gmail în care este salvată copia.
 • Economisiți folosind doar WiFi (economii de consum) sau date + WiFi.
 • Includeți videoclipuri în copie.

Odată configurat, va trebui să așteptăm doar ca WhatsApp să realizeze automat copia și să o încarce pe Google Drive, urmând regulile de periodicitate indicate. De asemenea, putem face o copie în acest moment făcând clic pe butonul « Salvare ».

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .