Cum să obțineți spațiu de stocare nelimitat pe Google Drive

În ultimii ani, companii precum Google, Microsoft, Amazon, Dropbox sau chiar Apple au pariat pe stocarea în cloud ca o metodă sigură și fiabilă pentru a ne salva datele online. Subliniind, de asemenea, cât de ușor și rapid este stocarea și partajarea tuturor tipurilor de documente. Modalitatea perfectă de a scăpa de lanțurile care ne leagă de tot ce este fizic, de toate acele pen-uri „rupibile” și, prin urmare, efemere, unități de stocare și unități de stocare pe care avem încredere în securitatea datelor noastre.

Google Drive a fost întotdeauna unul dintre cele mai vizibile capete în promovarea utilizării cloud-ului pentru stocarea informațiilor în siguranță, oferind diferite niveluri de stocare gratuită pentru oricine are un cont Google în posesia sa. Facilitarea trimiterii de fișiere mari prin Gmail, stocarea fotografiilor cu rezoluție completă în Google Foto sau realizarea copiilor de rezervă ale celor mai critice și esențiale fișiere de pe smartphone-urile și computerele noastre.

Fără îndoială, puteți oricând să lăsați între 100 și 200 de euro într-un SSD extern de 1 TB bun sau chiar să vă montați propriul NAS acasă dacă sunteți un handyman și doriți să investigați aceste probleme. Acum, majoritatea experților sunt de acord că „norul este viitorul”. O afirmație care deocamdată doar timpul ne poate confirma sau nega, dar prieteni, se pare că, dacă nu este așa, cel puțin va fi un viitor teribil de asemănător.

Planuri de stocare premium pe Google Drive

Norul este acel lucru eteric pe care nimeni nu știe unde este, că este peste tot și nicăieri în același timp. Minuni ale științei. Acum, ceea ce este adevărat și nimeni nu poate nega în acest moment este că încărcăm din ce în ce mai mult conținut în spațiile noastre de stocare online respective și, în cazul Google Drive, „bara gratuită” a tuturor acelor megabiți se termină când ajunge cei 15 GB .

Aceasta este limita pe care ne-o oferă marele G când vine vorba de spațiu de stocare gratuit. De acolo, dacă dorim mai mult spațiu, compania are și alte planuri premium - plătite - de la 100 GB la 30 TB , cu prețuri care încep să fie destul de exorbitante atunci când depășim bariera de 2 TB.

  • Plan de 100 GB: 1,99 € / lună
  • Plan de 200 GB: 2,99 € / lună
  • Plan 2TB: 9,99 € / lună
  • Plan de 10 TB: 99,99 € / lună
  • Plan de 20 TB: 199,99 € / lună
  • Plan de 30 TB: 299,99 € / lună

Dacă dorim să contractăm oricare dintre aceste planuri premium, trebuie să o facem prin Google One. Google One este numele serviciului de stocare în cloud Google, care centralizează toate datele pe care le stocăm atât din Drive, Gmail, cât și din Google Fotografii. Dacă dorim să contractăm gratuit un plan de peste 15 GB pe viață, va trebui să intrăm în one.google.com și de acolo să facem managementul relevant.

Spațiu de stocare nelimitat pe Google Drive

Lucrul bun despre toate acestea este că, dacă avem o mulțime de date de stocat în cloud, există un mic, să-l numim „truc”, despre care nu știu mulți oameni și care ne va ajuta să obținem spațiu nelimitat în Google Drive la un preț mai mic decât planul 10TB, care ne trage deja până la aproape 100 de euro pe lună.

Procesul constă în înscrierea pentru un cont G Suite , în loc să utilizați un cont Google standard. Planul „Basic” G Suite are un preț de 4,68 euro pe lună pe utilizator și 30 GB de spațiu pe unitate, dar dacă mergem la planul „Business”, spațiul de stocare este extins la nesfârșit. Adică, spațiu nelimitat la un preț de 9,36 € pe lună pentru fiecare utilizator pe care îl adăugăm la planul nostru de abonament.

Notă: G Suite este un serviciu orientat spre afaceri, astfel încât planurile oferite sunt facturate în funcție de numărul de utilizatori. Aceasta implică faptul că putem folosi și conturi cu propriul nostru domeniu (@compania dvs.). Ca o condiție prealabilă, Google ne va cere să avem propriul domeniu înregistrat înainte de a trece la G Suite.

Vedeți toate planurile G Suite disponibile

Unde este captura?

Abonându-ne la planul „Business” al G Suite putem salva toate concertele și terasurile pe care le dorim în Google Drive pentru mai puțin de 10 euro pe lună, ceea ce echivalează cu o cheltuială similară cu planul de 2 Terabytes al Google One, fiind desigur mult mai mult ieftin decât planul de 10TB de aproape 100 de euro.

În orice caz, trebuie clarificat faptul că Google avertizează în mod clar că spațiul de stocare nelimitat este disponibil numai atunci când angajăm planul de afaceri pentru mai mult de 5 utilizatori. Sub această cifră, limita este stabilită la 1 TB de persoană. Acum, după ce am citit experiențele unor utilizatori care au încercat serviciul, se pare că Google nu stabilește nicio limită reală în mod explicit, ceea ce, în practică, ne permite să depășim acel maxim teoretic de 1 TB.

Cu toate acestea, este important să rețineți că, dacă încercăm să profităm de această „gaură din sistem” pentru a încerca să sângerăm Google și să economisim câțiva dolari, riscăm să ne pierdem datele în momentul cel mai puțin așteptat. Recomandarea noastră este ca, în acest caz, să optăm pentru un plan Google One care se adaptează nevoilor noastre, deși dacă vă place riscul ... știți deja unde să căutați.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .