În ce dosar sunt stocate fotografiile pe care le facem cu dispozitivul mobil?

Când facem o fotografie cu telefonul sau tableta noastră Android, aceasta merge la Galerie . Este foarte ușor să îl localizați, deoarece toate fotografiile sunt de obicei grupate într-un album sub numele de „Cameră”. Destul de identificativ și descriptiv. Dar marea întrebare este, unde sunt păstrate de fapt aceste fotografii? În ce dosar?

Locația sau traseul fotografiilor pe care le facem cu un telefon Android

Android, la fel ca Linux și Windows, are o structură de dosare asemănătoare copacului, cu rădăcina, folderele și subdirectoarele corespunzătoare. Prin urmare, dacă conectăm un dispozitiv Android la un PC și dorim să copiem, să tăiem sau să mutăm o fotografie, este necesar să știm locația acestuia.

În mod normal, toate fotografiile făcute cu aplicația pentru cameră ajung în folderul DCIM . În interiorul nostru vom găsi mai multe subfoldere, cum ar fi „Camera” sau „100ANDRO”. Calea completă a acestor foldere este:

  • / stocare / emulat / 0 / DCIM / Camera
  • / stocare / emulat / 0 / DCIM / 100ANDRO

Fotografiile făcute de alte aplicații de cameră au, de asemenea, tendința de a merge la:

  • / stocare / emulat / 0 / Imagini

Dacă nu mai avem spațiu de stocare intern pe telefon, acestea sunt folderele pe care trebuie să le accesăm de pe PC pentru a face o copie bună sau a le șterge.

Pe de altă parte, dacă dorim să accesăm aceste foldere direct din Android, vom avea nevoie de un explorator de fișiere. Google Play are un număr mare de browsere gratuite, cum ar fi File Manager + sau aplicația oficială Google, Files Go (o aplicație de gestionare și curățare a fișierelor 2-în-1).

Descărcați QR-Code File Manager Dezvoltator: File Manager Plus Preț: Gratuit

Dacă încercăm să accesăm aceste foldere, deoarece suspectăm că am pierdut sau am șters o fotografie, acesta este un mod bun de a verifica. Dacă vedem că aceste foldere nu există, atunci da, trebuie să începem să aplicăm metodele corespunzătoare pentru a recupera fotografiile și videoclipurile șterse de pe Android .

Unde sunt stocate restul imaginilor descărcate și partajate?

Dar nu toate imaginile stocate în terminalul nostru Android sunt stocate în folderul DCIM menționat mai sus.

  • Dacă căutăm imagini descărcate cu browserul sau din aplicația de e-mail, acestea vor fi în mod normal în folderul / storage / emulated / 0 / Download .
  • Imaginile WhatsApp sunt salvate în folderul / storage / emulated / 0 / WhatsApp / Media / WhatsApp Images.
  • Imaginile Instagram sunt salvate în / storage / emulated / 0 / Pictures / Instagram.
  • Imaginile descărcate sau partajate din alte aplicații, cum ar fi aplicațiile de fundal, rețelele sociale sau editorele foto, sunt salvate în folderul corespunzător fiecărei aplicații sau în folderul „ Imagini ”. De exemplu, imaginile de fundal descărcate din aplicația Wallzy sunt stocate în / storage / emulated / 0 / Wallzy.

Aici putem vedea marea valoare pe care o au albumele și galeriile de imagini Android, deoarece, după cum putem vedea, în funcție de aplicația cu care descărcăm sau stocăm o imagine sau o fotografie, aceasta va merge într-o locație sau alta.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .