Cum se activează bara de navigare din partea de jos a Chrome pe Android

Majoritatea browserelor păstrează bara de instrumente sau navigarea situată în partea de sus a ecranului. Acum, dacă avem un ecran prea mare sau avem anumite probleme de accesibilitate, acest lucru poate duce la o navigare destul de ortopedică și incomodă pentru utilizator. Cum o rezolvăm?

Unele browsere precum Firefox Preview sau Vivaldi se confruntă cu această provocare modificând designul interfeței și mutând bara de instrumente în partea de jos a ecranului . Cu toate acestea, deși această practică este plăcută de mulți, aceasta nu este încă extinsă la majoritatea browserelor. În cazul Chrome (Android), de exemplu, putem muta bara de instrumente în zona de mai jos, da, dar este o configurație ascunsă pe care trebuie să o deblocăm anterior. Iată cum să îl obțineți.

S-ar putea să vă intereseze: Cum se instalează extensiile Chrome pe Android 

Cum se afișează bara de navigare Chrome în zona inferioară a ecranului

Aspectul inferior al butonului de navigare din Chrome este disponibil sub forma unui „experiment”, ceea ce înseamnă că, pentru a-l afișa înainte , trebuie să activăm un „steag” . Notă: Da, aceleași steaguri care ne permit, printre multe alte lucruri, să activăm modul întunecat în versiunile vechi de Chrome pentru Android.

Steagurile (steaguri, în engleză) sunt configurații experimentale pe care dezvoltatorul le pune la dispoziția utilizatorului, astfel încât să poată juca cu ele, înainte de a fi implementate oficial. Bara menționată mai sus sau butonul de jos face parte din noua reproiectare „Duet” pe care Google o pregătește pentru Chrome și se așteaptă ca în viitor activarea sa să fie mult mai accesibilă. Până când acest lucru se întâmplă și între timp, deblocarea acestei funcții ascunse se face din secțiunea steaguri după cum urmează.

Pașii de urmat ...

  • Deschidem aplicația Chrome și scriem „ chrome: // flags ” (fără ghilimele) în bara de adrese. Aceasta va deschide meniul de setări ascunse al Chrome.
  • În motorul de căutare care apare în partea de sus a meniului, tastămChrome Duet ”.

Dacă facem clic pe butonul „Implicit” care apare lângă Chrome Duet, sistemul ne va oferi opțiunea de a modifica aspectul barei de instrumente prin aplicarea următoarelor formate:

  • Enabled ” și „Home-Search-TabSwitcher Variation ”: Adăugați butoanele pentru pagina principală, căutare și lista de file în bara de instrumente inferioară.

  • Variație Căutare-Partajare Acasă ”: adăugați pagina de pornire, butoanele de căutare și partajare în bara de instrumente de jos.

  • Varianta filă nouă-Căutare-Partajare ”: Adăugați noua filă, butoanele de căutare și partajare în bara de instrumente inferioară.

  • Opțiunile „ Implicit ” și „ Dezactivat ” părăsesc configurația barei așa cum se află în partea superioară a browserului.

Prin urmare, pentru a muta bara Chrome în partea de jos a ecranului va trebui să activăm una dintre aceste opțiuni. Apoi vom vedea un mesaj care ne îndeamnă să repornim browserul pentru a aplica modificările. Faceți clic pe butonul „ Relansați ”, iar browserul se va închide și redeschide automat, acum, cu configurația pe care tocmai am selectat-o ​​acum câteva clipe.

Ar trebui să menționăm că, în timpul pregătirii acestui post, a trebuit să repornim aplicația de câteva ori pentru ca aceasta să aplice oricare dintre modificări. Cu siguranță ne confruntăm cu o funcționalitate experimentală, dar în orice caz se pare că funcționează perfect fără complicații majore (dincolo de repornirea menționată).

Citire recomandată: Cum se configurează DNS prin HTTPS în Firefox, Chrome și Android

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .