Aplicația „RAM Jet” pentru Android (Xiaomi): Ce este și cum funcționează

Se pare că în ultimele zile a existat un mic focar de incidente legate de o aplicație numită „ RAM Jet ”. Este o aplicație destul de suspectă, deoarece face apariție fără ca utilizatorul să o instaleze în mod voluntar pe telefonul său Android. Este un virus sau malware? Care este utilitatea sa? Sa vedem!

Acesta este modul în care se comportă aplicația RAM Jet

În mod normal, utilizatorul identifică aplicația RAM Jet, deoarece pictograma sa apare automat pe desktop, fără a face nimic pentru ca aceasta să se întâmple. Dintr-o dată, vedem pictograma aplicației (o rachetă albastră) și, dacă mergem la lista aplicațiilor instalate, RAM Jet nu este nici măcar prezent. Dacă îl căutăm în Google Play Store, vom vedea că nici acesta nu există. Cât de ciudat nu-i așa?

Aceasta este o problemă care se vede în telefoanele mobile Xiaomi (Xiaomi Redmi Note 7, Redmi 6, Redmi Note 4, Redmi Note 5) și, de asemenea, în terminalele mărcii Pocophone. Dacă folosim POCO Launcher, putem găsi, de asemenea, o multitudine de comenzi rapide către RAM Jet pe desktop, în loc de o singură pictogramă.

RAM Jet este o aplicație de curățare de la Xiaomi în sine

Primul lucru care trebuie clar este că nu este un virus. RAM Jet este o aplicație de curățare a memoriei RAM dezvoltată chiar de Xiaomi și este în mod normal preinstalată pe toate telefoanele mobile care utilizează stratul de personalizare MIUI pentru Android, în cadrul instrumentului „Cleaner”.

Faptul că apare brusc și fără avertisment este de obicei rezultatul unei actualizări a sistemului . Este încă o eroare, deoarece pictograma nu ar trebui să apară pe desktop, dar putem elimina această comandă rapidă fără alte întrebări. Să ne amintim că stratul de personalizare MIUI nu are un sertar de aplicații, ceea ce poate explica într-un anumit mod că acest tip de „eșec” este comis (afișând o pictogramă a aplicației pe desktop, astfel încât utilizatorul să știe că a fost actualizat nu este foarte practic de spus).

Aveți mai multe pictograme RAM Jet pe desktop?

Când Xiaomi a început să dezvolte noul său brand independent, cunoscut sub numele de Pocophone, a decis să profite de stratul său de personalizare MIUI pentru a „evolua”, de asemenea. Această nouă interfață include un sertar de aplicații și poate fi instalată și independent, ca lansator pe telefoanele mobile Android de la alte mărci, sub denumirea „POCO Launcher”.

Adevărul este că acest lansator are multe aspecte pozitive, deși are și propriile lumini și umbre. Una dintre ele este cea mai recentă eroare raportată: din cauza unei defecțiuni a uneia dintre cele mai recente actualizări, desktopul se umple cu o multitudine de pictograme RAM Jet repetate.

Ca soluție la problemă, putem încerca să eliminăm comenzile rapide cu mâna sau să instalăm o versiune stabilă a POCO Launcher, cum ar fi versiunea 2.6.6.3. Pe de altă parte, putem aștepta, de asemenea, o nouă actualizare pentru a rezolva această problemă sau pentru a instala un lansator alternativ pentru Android.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .