Cele mai bune aplicații pentru a elibera spațiu pe Android - The Happy Android

V-ați întrebat vreodată de ce amintirile au întotdeauna mai puțin spațiu liber decât publicitatea? Majoritatea telefoanelor mobile de nivel mediu vin de obicei cu 64 GB spațiu de stocare intern, dar este suficient să avem un telefon de 32 GB - sau chiar 16 GB - pentru ca cel puțin să începem să primim mesaje de avertizare de la Android.

Cea mai rapidă soluție este de obicei cumpărarea unui card micro SD, deși practic tot ce facem este să întârzie problema. Dacă facem o mulțime de fotografii, descărcăm filme sau înregistrăm multe videoclipuri, mobilul nostru se va umple mai devreme sau mai târziu. Ce putem face pentru a rezolva problemele noastre de spațiu?

Cele mai bune aplicații pentru a elibera spațiu pe Android

Primul lucru pe care trebuie să-l spunem este că există multe aplicații pentru a elibera spațiu care nu sunt pe deplin fiabile: cer prea multe permisiuni și, în unele cazuri, chiar fură date personale pentru a le vinde unor terțe părți. În acest sens, cel mai bine este să optezi pentru aplicații sigure și verificate care ne oferă o anumită încredere, precum acestea pe care le vom vedea mai jos.

Fișiere Google

Această aplicație dezvoltată de Google este un instrument la jumătatea distanței dintre un manager de fișiere și un dispozitiv de curățare a spațiului . Pe de o parte, ne permite să vedem toate documentele stocate pe dispozitiv într-un mod mai direct, fără a afișa structura folderelor (imagini, pe de o parte, videoclipuri, pe de altă parte, documente etc.).

Dar are și o secțiune dedicată gestionării spațiului de stocare. Aici se află adevărata „firimitură” a fișierelor, în care aplicația ne arată o listă bine ordonată a tot ceea ce putem șterge : cache de aplicații, fișiere nedorite, aplicații pe care nu le folosim, fișiere care sunt prea mari, fișiere duplicate etc. La fel de ușor ca apăsarea, selectarea și curățarea.

În plus, este o aplicație universală, 100% ușor de utilizat, sigură, fără publicitate și care funcționează deosebit de bine pe terminalele cu performanțe reduse. Ca bonus, menționați că Fișierele vă permit, de asemenea, să trimiteți fișiere către alte dispozitive fără conexiune la Internet (utilizând Bluetooth). Unul dintre cele mai bune pentru a elibera spațiu pe mobil sau tabletă fără prea multe complicații.

Descărcați fișierele Google QR-Code: Eliberați spațiu pe telefonul dvs. Dezvoltator: Google LLC Preț: Gratuit

Google Photos

A doua aplicație de pe listă vine și de la producătorii de Android. Cu Google Photos nu putem șterge doar toate acele fotografii pe care nu dorim să le păstrăm, precum capturi de ecran sau meme. Aplicația ne oferă, de asemenea, posibilitatea de a salva o copie în cloud a tuturor fotografiilor pe care le realizăm cu mobilul nostru.

Pentru a face acest lucru, pur și simplu sincronizați folderele pe care dorim să le salvăm . De acolo, toate imaginile care sunt deja sincronizate pot fi șterse din memoria internă pentru a câștiga o mână bună de megaocteți sau chiar gigaocteți. Cel mai bun dintre toate este că, dacă facem copii la rezoluție înaltă, Fotografiile ne vor permite să salvăm toate fotografiile dorite în cloud. Capacitate nelimitată, fără înșelătorie sau carton.

Dacă avem deja fișiere instalate și le combinăm cu utilizarea Google Photos, vom menține la distanță capacitatea de stocare a dispozitivului nostru Android la niveluri nebănuite. O pereche foarte recomandată.

Descărcați codul QR Google Photos Dezvoltator: Google LLC Preț: gratuit

Norton Clean

Alte elemente care tind să ocupe spațiu în memoria internă a telefonului sunt fișierele cache . Putem oricând să golim manual memoria cache Android, dar dacă căutăm o aplicație care să ne ajute în această sarcină în siguranță și să ofere unele funcționalități suplimentare, ar trebui să aruncăm o privire asupra Norton Clean.

Cunoscuta companie de securitate și antivirus oferă un instrument cu ajutorul căruia putem șterge memoria cache, fișierele nedorite, fișierele APK și aplicațiile grele dintr-o interfață curată și centralizată.

Descărcați QR-Code Norton Clean Dezvoltator: Norton Labs Preț: Gratuit

În același mod ca și aplicația Norton, găsim alte aplicații de curățare precum CCleaner, Clean Master sau DU Speed ​​Booster. Personal, cred că nu sunt atât de recomandate, deoarece oferă mai multe funcționalități decât avem nevoie cu adevărat și pot suprasolicita dispozitivul nostru Android inutil.

Câteva sfaturi suplimentare pentru a elibera spațiu pe telefonul mobil

Cu cele 3 aplicații menționate ar trebui să avem mai mult decât suficient pentru a ne menține telefonul curat. Cu toate acestea, putem oricând să zgâriem un pic mai mult spațiu intern prin efectuarea unor acțiuni manuale.

  • Curățați WhatsApp din când în când : WhatsApp poate fi o adevărată depozitare multimedia. Verifică din când în când fotografiile și videoclipurile pe care le ai în aplicație și șterge-le pe cele care nu te interesează. Nici nu-ți poți imagina cât spațiu poți elibera.
  • Mobilul dvs. are o aplicație de curățenie nativă? : Unele mărci includ adesea propria aplicație de curățare pentru a elibera spațiu. În mod normal, se află în interiorul setărilor telefonului (în secțiunea Stocare) sau în afara în sertarul aplicației, funcționând ca o aplicație independentă.
  • Utilizați un card micro SD: dacă memoria internă a telefonului nostru este prea mică, putem introduce oricând o memorie SD. În acest fel, putem transfera toate fotografiile, videoclipurile și fișierele grele (și chiar aplicațiile) pe card și putem obține puțin mai mult spațiu pentru a instala aplicații în memoria internă.

Ca o ultimă recomandare, este de asemenea recomandabil să aruncăm o privire asupra aplicațiilor pe care le-am instalat și să le dezinstalăm pe cele pe care nu le folosim sau pe care le-am salvat pentru orice eventualitate, dar niciodată nu le vom folosi.

Dacă urmăm toate aceste sfaturi, pe lângă spațiul intern, vom câștiga performanță și fluiditate. Este o sarcină puțin plictisitoare, dar dacă o facem în mod regulat, putem obține rezultate foarte bune. Hai să facem curățenie!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .