Cum să vizionați televiziunea pe un Chromecast folosind KODI - The Happy Android

Google Chromecastul sunt dispozitive foarte practice care ne permit să vadă Netflix, Amazon Prime video, DAZN, HBO și alte servicii similare , fără a nevoie de un smart TV. Dar ce zici de televiziunea live pe tot parcursul vieții?

În aceste cazuri, ar fi nevoie de o aplicație capabilă să transmită în flux canale TDT spaniole, televiziune online latino-americană sau orice difuzare pe care o vedem în mod normal pe ecranul televizorului. În acest fel, putem urmări TV în direct de pe un monitor de computer sau de pe un televizor fără semnal digital sau antenă : tot ce avem nevoie este o conexiune la Internet.

Cum să transmiteți în flux TV de pe un Chromecast cu KODI

Pentru a ne îndeplini obiectivul, vom folosi playerul multimedia KODI. După cum mulți utilizatori ai aplicației vor ști deja, playerul nu este compatibil cu Chromecast ca standard, dar pentru a rezolva acest lucru vom aplica un mic truc care ne va permite să aruncăm conținut KODI pe televizor fără dificultăți majore.

Pasul 1: Instalați KODI

Dacă încă nu avem aplicația KODI instalată pe mobil, o putem descărca de pe Android Play Store sau de pe site-ul oficial al playerului, unde vom găsi versiuni pentru iOS, Linux, Windows sau Raspberry printre alte sisteme.

Descărcați QR-Code Kodi Dezvoltator: XBMC Foundation Preț: Gratuit

Pasul 2: încărcați lista canalelor TV

Următorul pas este să încărcăm canalele TV pe care vrem să le vizionăm pe KODI. Pentru acest exemplu, vom folosi difuzările IPTV ale canalelor TDT spaniole (care difuzează deschis pe internet), deși putem face același lucru în cazul în care avem difuzări IPTV de pe canalele unei alte țări.

  • Am intrat în depozitul Github al proiectului TDTChannels dezvoltat de LaQuay și am descărcat lista completă a canalelor TV într- un fișier în format .M3U8 . De asemenea, putem găsi fișierul de descărcare ( m3u8 ) pe site-ul oficial TDTChannels AICI .

  • Acum deschidem aplicația KODI și în meniul lateral facem clic pe „ Suplimente -> Suplimente mele ”.

  • Navigăm la „ PVR Clients -> PVR IPTV Simple Client ” și introducem „ Configure ”.

  • În această nouă fereastră vom merge la „ General -> M3U Play List URL ” și vom selecta fișierul „ m3u8 ” pe care tocmai l-am descărcat acum un moment. Notă: dacă folosim un telefon Android, normal este că fișierul se află în folderul „Descărcări”.

  • În cele din urmă, apăsăm „ OK ” pentru a încărca lista, iar în meniul principal PVR IPTV Simple Client activăm butonul „ Enable ”.

În acest fel, am avea deja toate canalele TDT spaniole disponibile pentru vizionare. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să ne întoarcem la meniul principal KODI și să accesăm secțiunea „TV”.

Pasul 3: stabiliți o conexiune între KODI și Chromecast

Acum că avem televizorul configurat în KODI, trebuie doar să putem trimite conținutul respectiv către Chromecast . Pentru a realiza acest lucru vom folosi aplicația LocalCast, care este gratuită și poate fi descărcată perfect din Play Store.

Descărcați QR-Code LocalCast pentru Chromecast, Roku, Fire TV, Smart TV Dezvoltator: Stefan Pledl Preț: Gratuit

Odată ce avem aplicația instalată, urmăm acești pași:

  • Descarcăm fișierul playercorefactory.xml . Acesta este un fișier foarte important, deoarece scriptul este responsabil de forțarea transmiterii de conținut de la KODI la LocalCast, astfel încât să îl putem trimite direct la Chromecastul nostru.
  • Apoi, deschidem exploratorul de fișiere al telefonului nostru Android. Dacă nu avem instalate, putem încerca ASTRO un manager ușor destul de complet și ușor de utilizat. Apoi, mergem la meniul de setări al exploratorului și în „ Configurarea setărilor de vizualizare implicite ” activăm fila pentru a afișa fișierele ascunse .

  • Următorul pas este să navigați cu exploratorul de fișiere în dosarul „Descărcări” sau „Descărcări” și să localizați fișierul xml pe care tocmai l-am descărcat. O copiem și o lipim în folderuluserdata ”. Acest folder se află în memoria internă a telefonului, în „ Android -> Date -> org.xbmc.kodi -> fișiere -> .kodi ”.

Cu aceasta, ceea ce realizăm este că, ori de câte ori reproducem ceva de la KODI, cum ar fi o transmisie de televiziune, LocalCast ne oferă posibilitatea de a trimite tot conținutul respectiv direct la Chromecast, ceea ce căutăm exact. În plus, funcționează și cu ecranul mobil oprit .

Pasul 4: Bucurați-vă de televiziunea pe Internet pe Chromecast

De aici, nu trebuie decât să punem la încercare sistemul pe care tocmai l-am asamblat: Deschidem KODI, mergem la secțiunea TV și selectăm un canal. Prima dată va trebui să configurăm câțiva parametri pentru a stabili conexiunea cu televizorul, dar de acolo, toate reproducerile se vor deschide automat pe dispozitivul Chromecast. Practic și foarte ușor de utilizat.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .