Eroare de semnal GPS în Pokémon GO? Iată soluția!

Pokémon GO este un joc foarte distractiv. Atâta timp cât poți juca, desigur. De când jocul a apărut la începutul lunii iulie 2016, am văzut tot felul de lucruri nebunești cu oameni care ieșeau în stradă și inundau parcuri și piețe în căutarea acelui Pokémon rar. Pentru a putea juca Pokémon GO, da, este necesar ca GPS-ul telefonului dvs. să fie operațional și ca jocul să vă poată localiza dispozitivul mobil ... Am auzit o eroare GPS ?

Eroare în Pokémon GO: „Semnalul GPS nu a putut fi găsit”

Despre ce nu s-a vorbit atât de mult în ultima vreme, pe de altă parte, sunt toți acei oameni care, dintr-un motiv sau altul, au rămas fără a putea juca Pokémon GO și asta nu poate fi!

Mai mulți oameni mi-au spus că au probleme cu semnalul GPS atunci când încep să joace Pokémon GO , împiedicându-i să se bucure de joc în oricare dintre aspectele sale. Eroarea GPS menționată mai sus apare imediat ce pornește aplicația Pokémon GO și mesajul exact este următorul: „ Semnalul GPS nu a putut fi găsit ”.

Soluție pentru eroarea GPS în Pokémon GO (Android)

Există mai multe teste pe care le puteți efectua pentru a încerca să remediați eroarea de semnal GPS menționată anterior pe Android.

Setați locațiile „Precizie ridicată”

Primul lucru pe care trebuie să-l avem în vedere este că telefoanele Android folosesc 3 metode diferite pentru a stabili locația dispozitivului:

 • Numai dispozitiv : Cu această metodă locația este determinată numai de GPS.
 • Economisirea bateriei : determinați locația cu WiFi, Bluetooth sau rețele mobile.
 • Precizie ridicată : cea mai completă dintre toate. Setați locația cu GPS, WiFi, Bluetooth sau rețele mobile.

Acestea fiind spuse, modul „de înaltă precizie” funcționează cel mai bine. Prin urmare, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să ne asigurăm că avem această opțiune activată.

Pentru a face acest lucru, dacă avem o versiune recentă de Android, trebuie să urmăm pașii următori:

 • Mergem la „ Setări -> Securitate și locație -> Locație ” și ne asigurăm că acuratețea locației Google este activată.

În Android 10  această setare este pe o cale foarte similară. Trebuie să accesăm „ Setări -> Locație -> Avansat -> Precizia locației Google ”.

Pentru a rezolva problemele de conexiune GPS pe dispozitive mobile cu versiuni vechi de Android, procedați în felul următor:

 • Accesați „ Setări ” de pe dispozitivul dvs. Android.
 • Asigurați-vă că butonul „ Locație ” este activat și faceți clic pe el.
 • Selectați „ Mod ” și asigurați-vă că este marcat „ Precizie ridicată ”.

Dacă dispozitivul dvs. este Android 5.0 sau 6.0 îl puteți face de la:

 • Setări ” telefonice.
 • Confidențialitate și securitate ”.
 • Introduceți „ Locație ” sau „ Locație ” și asigurați-vă că este activată.
 • Apoi selectați „ Metoda de localizare: GPS, WiFi și rețele mobile ”.

Asigurați-vă că aplicația Pokemon GO are activat serviciul de localizare

Dacă restul aplicațiilor pe care le avem pe mobil nu ne dau probleme cu GPS-ul, este convenabil să vă asigurați că avem permisiunile de localizare aplicate corect în aplicația Pokemon GO.

 • Accesați « Setări -> Locație -> Permisiunea aplicației «.
 • Aici veți găsi o listă a aplicațiilor pe care le-ați instalat, clasificate în 3 grupuri: „ Permis ”, „ Permis numai în timpul utilizării ” și „ Fără permisiune ”.
 • Dacă aplicația apare în lista „ Fără permisiune ”, selectați-o și activați opțiunea „ Permiteți dacă aplicația este în uz ” sau „ Permiteți întotdeauna ”.

Păstrați WiFi activat (chiar dacă nu sunteți conectat)

Pokémon GO funcționează cu un sistem de localizare asistat și utilizează atât semnalul WiFi al dispozitivului, cât și cel mai apropiat turn de telefonie mobilă și sateliții GPS pentru a vă localiza în joc. Dacă ai activat doar semnalul WIFi sau de date, jocul este mai puțin precis și personajul tău se va mișca „sărind” și făcând mai puțin probabil ca orice Pokémon să apară în împrejurimi. Păstrați întotdeauna WiFi-ul activat, chiar dacă nu sunteți conectat la nicio rețea wireless.

Îmbunătățiți calitatea semnalului GPS

Un alt test pe care îl poți face este și instalarea unei aplicații care îmbunătățește calitatea semnalului GPS al dispozitivului tău. Încercați să instalați o aplicație precum „ GPS activ  -  GPS Booster ”, reporniți telefonul și relansați jocul.

Descărcați QR-Code ActiveGPS - GPS Booster Dezvoltator: Anagog Preț: Gratuit

Hărți Google

Dacă nimic din toate acestea nu funcționează, deschideți Google Maps și apoi deschideți aplicația Pokémon GO. Unii utilizatori indică faptul că lăsând Google Maps să ruleze în fundal, aplicația Pokémon GO este brusc luată ca atare și eroarea din semnalul GPS dispare. Adică, dacă Google Maps reușește să vă localizeze, cel mai probabil va fi și jocul.

Trucul de tămâie

Ați observat dacă eroarea în semnalul GPS este obținută atunci când utilizați tămâia? Au fost detectate probleme cu utilizarea tămâiei și, în principiu, dacă aceasta este cauza, puteți încerca să o rezolvați ajustând automat data și ora de pe telefon .

Setările de dată și oră din Android se găsesc în « Setări -> Sistem -> Data și ora «.

Recalibrați serviciul GPS

Mulți utilizatori Pokémon GO întâmpină probleme cu semnalul GPS datorită utilizării aplicațiilor precum GPS fals , care vă permit să vă schimbați locația virtual. Odată ce GPS-ul fals a fost folosit și când încerci să revii la normalitate, la pornirea Pokémon GO, apare „ Eroare în semnalul GPS ”.

Putem încerca să rezolvăm problema recalibrând serviciul GPS. Cum? Folosind aplicația „ Stare GPS și Casetă de instrumente ” pe Android și resetând manual dacă sunteți utilizator iOS.

Puteți descărca « GPS Status & Toolbox » pentru Android de pe acest link:

Descărcați QR-Code GPS Status & Toolbox Dezvoltator: EclipSim Preț: Gratuit

Activați istoricul locațiilor

Această altă verificare pentru Android (datorită intrării unui comentator web, Dacdariel ) este cu adevărat interesantă și poate fi o verificare cheie pentru a rezolva problema semnalului GPS din Pokémon GO. Acesta constă în confirmarea faptului că  istoricul locațiilor este activat . Pentru asta:

 • Mergem la « Setări -> Securitate și locație -> Locație «.
 • Faceți clic pe „ Istoricul locațiilor Google ” și asigurați-vă că „tab history ubicacione s ” este activat.

Dacă avem un telefon mobil cu o versiune veche de Android:

 • Mergem la meniul de setări ale telefonului și intrăm în „ Locație “.
 • Faceți clic pe „ Istoricul locațiilor Google “.
 • În cele din urmă, ne asigurăm că fila „ Activat ” este activată, așa cum vedem în această altă captură de ecran.

Dezactivați locațiile de testare

Dacă sunteți un utilizator Android, accesați meniul de setări, la „ Sistem -> Informații telefon ” și faceți clic pe numărul de construcție de 7 ori pentru a afișa opțiunile dezvoltatorului .

Apoi, ne asigurăm că nu există nicio aplicație selectată (în special jocul Pokemon Go) în „ Alegeți aplicația pentru a simula locația ”. În unele versiuni de Android va trebui, de asemenea, să dezactivăm opțiunea „ locații de testare ” în cazul în care această opțiune este disponibilă (de obicei apare doar în versiunile vechi de Android).

Soluție pentru eroarea GPS în Pokémon GO (iOS)

În cazul în care jucați Pokémon GO de pe un iPhone, puteți încerca următoarele:

Lăsați WiFi activat

 • Asigurați-vă că aveți semnalul WiFi activat chiar dacă nu sunteți conectat la nicio rețea fără fir. Apple folosește și maparea WiFi ca sistem de localizare.
 • Dacă vă aflați în Pokémon GO, puteți activa conexiunea WiFi trăgând de sub ecran în sus pentru a elimina meniul de comandă. Apăsați pictograma WiFi și asigurați-vă că este activată.

Păstrați Google Maps deschis

 • Dacă acest lucru nu funcționează, așa cum am indicat în Android, deschideți Google Maps și apoi deschideți aplicația Pokémon GO. Unii utilizatori indică faptul că lăsând Google Maps să ruleze în fundal, aplicația Pokémon GO este brusc luată ca atare și eroarea din semnalul GPS dispare.

Utilizarea tămâiei

După cum am comentat în testele pentru Android, au fost detectate probleme cu utilizarea tămâiei și, în principiu, dacă aceasta este cauza, puteți încerca să o rezolvați ajustând automat data și ora telefonului .

Din iOS puteți regla automat data și ora din „ Setări -> General -> Data și ora ” și activând „ Setare automată ”.

Nu am obținut o explicație care să justifice această modificare în setarea datei / orei, dar se pare că, în multe cazuri, rezolvă problema.

Resetați și recalibrați serviciul GPS

Dacă serviciul GPS nu funcționează corect, puteți încerca să îl recalibrați. În cazul iOS, pentru a reseta serviciul GPS, procedați în felul următor:

 • Apăsați de două ori pe butonul Acasă. Aceasta vă va afișa o listă cu toate aplicațiile care rulează. Închideți toate aplicațiile  aruncându-le cu degetul.
 • Accesați setările telefonului și activați modul avion .
 • Accesați « Setări -> General -> Resetați -> Resetați setările de rețea «. Amintiți-vă că va trebui să reintroduceți parolele WiFi.
 • După ce resetați, accesați „ Setări -> Confidențialitate -> Locație ” și dezactivați și reactivați „ Locație ”.

 • Pentru a termina, accesați « Setări -> Confidențialitate -> Locație -> Servicii de sistem » și dezactivați « fusul orar ».

Încă nu te poți juca?

Deși dispozitivele mobile s-au îmbunătățit mult în ultimii ani, subiectul semnalului GPS este încă puțin sensibil. Când sunteți în interior, între pereți, semnalul GPS încă suferă și este posibil să nu funcționeze la fel de bine ca ar trebui.

Dacă primiți eroarea în timp ce sunteți acasă sau într-un loc închis, ieșiți pe stradă sau în balcon și acordați Pokémon GO ceva timp pentru a încerca să prindă din nou un semnal. În maxim 30 de secunde, eroarea GPS menționată mai sus ar trebui să dispară.

În timp ce așteptați un semnal, puteți lua o mică gustare

Alte alternative

Dacă niciunul dintre aceste sfaturi nu a fost util, încercați și următoarele:

 Reporniți / dezinstalați aplicația

Dacă nimic nu funcționează, încercați să reporniți dispozitivul și, ca ultimă încercare, dezinstalați jocul și reinstalați-l cu cea mai recentă versiune disponibilă . Nu vă faceți griji, deoarece datele jocului sunt salvate în contul cu care sunteți conectat, deci nu există nicio problemă în acest sens.

Actualizați versiunea Android

Asigurați-vă că aveți cea mai recentă versiune de Android disponibilă pentru dispozitivul dvs. instalat. Pokémon GO are o cerință minimă de Android 4.4 sau mai mare și 2 GB RAM. Dacă nu îndepliniți cerințele minime, este posibil să aveți probleme de tot felul (pe lângă faptul că nu îl puteți descărca oficial de pe Google Play).

Instalați jocul folosind .APK

Dacă versiunea oficială a Pokémon GO nu funcționează pe smartphone-ul dvs., nu strică niciodată testați instalând jocul folosind un fișier .APK , din afara Google Play.

Din APKMirror puteți descărca diferite versiuni ale jocului în format .APK. Accesați, descărcați cea mai recentă versiune disponibilă și instalați-o pe dispozitiv. AICI aveți acces la toate .APK-urile găzduite în APKMirror .

Servere instabile

Dacă tot vă trageți părul, rețineți că serverele Pokémon GO au reputația de a fi destul de instabile și există momente în care nu reușesc și nu mai funcționează corect. În acest caz, ar trebui să dați jocului o pauză și să încercați din nou după o oră sau două. Știu că poate fi frustrant, dar uneori se întâmplă acest lucru.

După cum am menționat la început, puteți juca și Pokémon GO fără a avea semnalul GPS activat, dar numai dacă sunteți într-adevăr aproape de un semnal WiFi foarte puternic, cum ar fi cele din restaurantele din bibliotecă și altele asemenea. Desigur, în acest caz uitați să urmați același nivel de joc cu prietenii dvs., deoarece nu veți putea ține pasul cu ei indiferent cât de mult veți încerca.

Pe scurt, există mai multe verificări care pot fi efectuate, dar cred că unul dintre testele cheie este legat de Google Maps. Dacă Google Maps localizează jocul, acesta ar trebui să o facă și, dacă nu, problema se află în aplicație. Dacă Google Maps nu vă localizează, atunci problema este cu smartphone-ul. Cred că este un indicator excelent pentru a rezolva problema.

Verificați tabelul pentru depanarea problemelor GPS

Pentru a finaliza, atașez un tabel care rezumă toate verificările care trebuie efectuate pentru fiecare dispozitiv.

Vă rugăm să vă asigurați că le faceți pe toate și, într-un caz extrem, dacă nu aveți de ales, v-aș recomanda să vă resetați telefonul la starea din fabrică (întotdeauna după ce ați încercat toate alternativele disponibile).

Dacă v-ați săturat să cheltuiți atât de multă baterie în timp ce jucați, aruncați o privire la postul de  trișare pentru a economisi bateria în timp ce jucați Pokémon GO.

Dacă doriți să oferiți smartphone-ului dvs. o mică schimbare de peisaj, vizitați și postarea 25 de imagini de fundal Pokémon pentru telefoane mobile . Unii vor cădea cu siguranță!

Ah! Și dacă știți de alte teste sau trucuri care pot fi efectuate pentru a rezolva problema, nu ezitați să lăsați un mesaj în căsuța de comentarii!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .