Cum să accelerați descărcările în Firefox cu MDM - The Happy Android

Ce zici de a da un pic de descărcare impulsurilor tale? Multithreaded Download Manager (MDM) este o extensie pentru browserul Firefox care vă permite să accelerați descărcările datorită multithreading-ului sau a ceea ce este, de asemenea, cunoscut sub numele de „fire multiple”.

Majoritatea managerilor de descărcare au de obicei nevoie de multe permisiuni și, în cazul extensiei MDM, lucrurile nu se schimbă prea mult. Cu toate acestea, acesta este un instrument open source, astfel încât să putem consulta întregul său cod de pe pagina sa Github, ceea ce ne oferă o anumită siguranță că lucrurile se fac bine.

Cum putem accelera descărcările prin multi-threading ?

Acestea fiind spuse, marea caracteristică a acestei extensii pentru Firefox este că permite fiecărei descărcări să fie împărțită în fire diferite care funcționează în paralel, fiecare dintre aceste fire descărcând o parte din fișier. În acest fel, descărcarea se face la o viteză mai mare. Sună interesant nu?

Desigur, acest lucru funcționează numai dacă serverul și rețeaua noastră acceptă acest tip de descărcări multi-thread, lucru care nu se întâmplă întotdeauna pe Internet. În orice caz, extensia MDM este configurată implicit pentru a împărți fiecare descărcare în 4 fire, deși aceasta este o variabilă pe care o putem modifica din setările de configurare ale instrumentului.

Firefox, de exemplu, permite doar maximum 6 fire, deși această valoare poate fi modificată prin schimbarea variabilelor de la  network.http.max-persistent-connections-per-server și network.http.max-persistent-connections-per-proxy în consonanţă.

Odată ce avem extensia instalată, vom vedea cum apare o nouă pictogramă lângă bara de navigare. Dacă facem clic pe ea, vom vedea o listă cu descărcările în curs, precum și informațiile tipice cu viteza, procentul finalizat, pauză-reluare și alte date de interes.

Un alt detaliu interesant este că extensia MDM este capabilă să detecteze automat orice descărcare, deși putem adăuga manual una sau mai multe adrese URL sau putem detecta o nouă descărcare copiind adresa URL în clipboard .

Dacă adăugăm o adresă URL, aceasta ne va arăta toate descărcările și fișierele multimedia disponibile pe pagina web menționată. Adevărul este că nu poate fi mai simplu și mai practic. În plus, aplicația ne permite, de asemenea, să facem sume de verificare (checksum) pentru a ne asigura că descărcarea are succes, precum și pentru a stabili dimensiunea minimă a fiecărui bloc sau numărul de reîncercări în caz de eșec sau tăiere.

Ne confruntăm cu un manager de descărcări complet, cu un număr mare de opțiuni pentru automatizarea descărcărilor noastre, personalizarea interfeței, eliminarea descărcărilor nereușite etc. Pe scurt, o extensie extrem de recomandată pentru utilizatorii browserului web Mozilla.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .