Cum să joci jocuri PS4 pe Android cu Remote Play

Cu câteva zile în urmă, am aruncat o privire asupra modului în care putem oferi câteva vicii jocurilor noastre Steam (PC) pe Android, datorită Steam Link. Ei bine, vinerea aceasta vom face același lucru cu PlayStation 4 și, ca o consecință a ultimei actualizări de firmware implementate de Sony, PS4-ul nostru poate fi acum aruncat pe orice mobil sau tabletă Android. Să vedem cum funcționează!

Cum se conectează un PS4 la un dispozitiv Android cu funcția „Redare la distanță” (Redare la distanță)

Remote Play este un utilitar aflat pe piață de ceva timp, dar până acum era o caracteristică exclusivă a telefoanelor și iPhone-urilor Sony Xperia. Vestea bună este că, datorită versiunii 7.0 a firmware-ului PS4 implementat ca actualizare în urmă cu doar o săptămână, acum putem folosi Remote Play de pe orice dispozitiv Android.

Singura cerință pentru a putea rula jocul la distanță este că avem consola actualizată și că avem un terminal cu Android 5.0 (Lollipop) sau o versiune ulterioară. De aici, pașii de urmat pentru a ne conecta telefonul mobil la consolă ar fi următorii.

  • Instalați pe telefon aplicația „PS4 Remote Play” disponibilă în Magazinul Google Play AICI .
  • Asigurați-vă că aveți instalată versiunea de firmware 7.0 (sau o versiune ulterioară) pe PS4. Puteți verifica versiunea pe care o aveți în prezent navigând la „ Setări -> Sistem -> Informații sistem ”. Dacă aveți o versiune mai mică, accesați „ Setări -> Actualizare software sistem ” și actualizați consola.
  • Asigurați-vă că atât PlayStation 4, cât și mobilul sau tableta sunt conectate la aceeași rețea WiFi .

Setări pe PS4

Acum, că avem totul la locul lor, vom face următoarele ajustări în configurația consolei.

  • Intrăm în „ Setări -> Setări conexiune Redare la distanță ” și verificăm dacă este bifată fila „ Activare utilizare la distanță ” .
  • Opțional, putem accesa și „ Setări -> Setări de economisire a energiei -> Setați funcțiile disponibile în modul de repaus ” și activăm filele „ Rămâneți conectat la Internet ” și „ Activați pornirea PS4 din rețea ”. Cu aceasta ne asigurăm că consola nu întrerupe streamingul dacă intră în modul de repaus și ne va permite, de asemenea, să pornim PS4 cu aplicația Remote Play, dacă dorim.

Setări pe mobil

În ceea ce privește dispozitivul Android de unde vom juca, totul constă în configurarea aplicației Remote Play.

  • Deschidem aplicația și facem clic pe butonul „ Start ”. Sistemul ne va cere automat să introducem numele de utilizator și parola contului nostru PlayStation și va încerca să stabilească o conexiune cu PS4. Amintiți-vă că este esențial ca ambele dispozitive să fie conectate la același WiFi.

  • Dacă totul a decurs bine, nu va trebui să facem altceva. Consola va transmite în flux ecranul PS4 și îl putem vedea și controla direct de pe mobil cu un gamepad virtual.

Trebuie menționat faptul că aplicația Remote Play vă permite, de asemenea, să conectați un controler Dual Shock, astfel încât experiența să fie mult mai satisfăcătoare, dar deocamdată este ceva disponibil doar pentru dispozitivele cu Android 10.

Probleme la stabilirea conexiunii între Android și PS4?

Dacă mobilul nu detectează PS4 automat, avem și posibilitatea de a conecta ambele dispozitive manual. Pentru a face acest lucru, din PS4 mergem la „ Setări -> Setări conexiune redare la distanță ” și selectăm „ Adăugare dispozitiv ”. Sistemul va afișa un cod de 8 cifre pe ecran.

Apoi, mergem la aplicația Remote Play pe Android și atunci când efectuăm căutarea, selectăm opțiunea „ Înregistrați-vă manual ”. Aici introducem cele 8 cifre pe care ni le arată PS4 și facem clic pe „ Înregistrează-te ”. Gata!

Experiență de joc

Pentru pregătirea acestui tutorial am testat jocuri precum Dragon Ball Xenoverse 2, Blasphemous și Horizon Chase. Adevărul este că am fost surprins de calitatea streamingului și, deși există un pic de întârziere (în unele jocuri mai mult decât în ​​altele, și în unele momente mai mult decât în ​​altele) experiența generală este bună. Este încă un sentiment personal, dar cred că rezultatul este cu mult superior celui oferit în prezent de Steam Link.

Un alt detaliu important este utilizarea gamepad-ului virtual. Aplicația ne permite să punem mobilul într-un aranjament vertical sau peisaj și adevărul este că niciunul dintre ei nu mă convinge prea mult. Dacă îl punem pe verticală, ecranul este foarte mic, dar dacă îl punem pe orizontală, unele jocuri devin complicate de gestionat datorită locației butoanelor L și R. Am încercat să folosesc un controler analog prin conectarea unui gamepad Bluetooth la telefon, dar Acest lucru nu funcționează în aplicația Remote Play, deci în acest sens putem aștepta doar să ne actualizăm telefonul la Android 10 pentru a putea conecta un Dual Shock în mod nativ.

În rest, mi se pare o bombă excelentă, deoarece ne permite să transferăm jocurile de pe televizor pe mobil într-un mod franc practic și, deși mai sunt câteva lucruri de lustruit, este un prim pas foarte plin de speranță pentru a vedea unde ar putea merge fotografiile în câțiva ani în ceea ce privește sistemele multiplatformă.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .