Cum să răciți un telefon care se încălzește prea mult - The Happy Android

Mobilul tău se încălzește prea tare? Acum, că suntem vara, temperaturile cresc, ceea ce face ca dispozitivele noastre electronice, inclusiv telefonul, să devină mai fierbinți și mai ușoare. Deși aceasta nu este doar o chestiune de căldură a mediului și dacă Android-ul nostru se supraîncălzește mai mult decât în ​​mod normal, acesta poate fi legat și de utilizarea intensivă a procesorului sau de o baterie defectă.

De ce mobilul se încălzește?

Lăsând deoparte cea mai evidentă cauză pentru încălzirea unui mobil, adică faptul că este expus la soare mult timp într-o zi fierbinte , cele mai frecvente motive pe care le folosesc majoritatea producătorilor sunt următoarele.

 • Luminozitatea ecranului este prea mare.
 • Conexiunea WiFi este activă de mult timp.
 • Petrecem mult timp jucând jocuri video pe mobil.

Pe pagina de asistență OnePlus, aceștia ne explică, de asemenea, că supraîncălzirea se poate datora unei probleme de acoperire redusă sau chiar sincronizări grele de date în cloud. Toate acestea fără a exclude posibilele programe malware de pe dispozitiv. Cauzele pot fi multe și variate, dar întrebarea este, cum o răcorim?

Pot pune telefonul în frigider pentru a-l răcori?

Dacă telefonul nostru este prea fierbinte, s-ar putea să fim tentați să îl punem în frigider sau chiar în congelator. Aceasta este ceea ce experții numesc o „idee teribilă”. Chiar dacă este doar pentru câteva minute, expunerea unui smartphone la temperaturi extreme provoacă suferința componentelor și poate duce la apariția umidității. Rețeta perfectă pentru o posibilă descompunere a grăsimilor.

În cazul în care dorim să aplicăm o rețetă similară, cel mai bine este să lăsați telefonul mobil într-o cameră întunecată sau să-l puneți lângă ventilator pentru o vreme .

7 sfaturi pentru a face smartphone-ul să se răcească în mod natural

În orice caz, dacă ceea ce căutăm este să ajungem la rădăcina problemei și să obținem o soluție definitivă, cel mai bine este să analizăm punctele pe care le comentăm mai jos.

 1. Opriți telefonul : în mod normal, oamenii au tendința să mențină telefonul pornit tot timpul (cu excepția cazului în care rămâne fără baterie în mijlocul străzii). Dacă telefonul nostru se încălzește prea mult și încă nu știm de ce, cel mai bine este să îl oprim pentru câteva ore. Dacă problema a venit de la o defecțiune a aplicației, este posibil ca, cu o repornire, să își recapete comportamentul normal.
 2. Actualizați-vă aplicațiile : aceasta poate părea o opțiune „din mânecă”, dar adevărul este că actualizările includ de obicei remedierea erorilor și a erorilor. Acestea fiind spuse, dacă cauza supraîncălzirii telefonului este o aplicație care consumă prea multe resurse anormal, o putem remedia actualizând aplicația.
 3. Scoateți carcasa telefonului : capacele de protecție vă ajută să vă mențineți cald și chiar să îl ridicați. Dacă mobilul se încălzește prea mult atunci când jucăm jocuri grele, cel mai bine este să scoatem capacul.

  Există huse foarte reci, cel rău este că păstrează căldura plăcută.

 4. Închideți aplicații care consumă o mulțime de resurse : Dacă jucăm Fortnite de mult timp sau rulăm orice aplicație care consumă multe resurse, cum ar fi Facebook sau Netflix, este mai bine să o închideți, astfel încât telefonul să-și scadă temperatura.
 5. Verificați aplicațiile în fundal : chiar dacă nu le folosim activ, unele aplicații grele continuă să funcționeze în fundal. Pentru a le identifica și a le închide corect, cel mai bine este să introduceți „ Setări -> Baterie ” și să vedeți consumul pe care l-au făcut aplicațiile de la ultima încărcare. Dacă vedem că orice aplicație consumă mai mult decât ar trebui, o putem închide dând clic pe ea și selectând „ Forțare oprire ”. 
 6. Dezinstalați aplicații inutile : când va veni momentul, ar trebui să ne gândim să scăpăm de toate acele aplicații și jocuri pe care nu le folosim. Fără îndoială, vom contribui la reducerea volumului de muncă al telefonului și, împreună cu acesta, pentru a preveni încălzirea decât este necesar.
 7. Separați telefonul de alte dispozitive : dacă avem obiceiul de a lăsa mobilul deasupra altor gadgeturi și dispozitive electronice sau îl păstrăm în rucsacul de lângă tabletă sau laptop, este recomandabil să îl lăsați deoparte. Contactul cu alte dispozitive electronice poate provoca supraîncălzirea.

După examinarea tuturor acestor puncte, dacă telefonul nostru continuă să se încălzească prea mult, este recomandabil să facem o copie a datelor și să restabilim Android-ul la starea de fabrică. Dacă nimic din toate acestea nu funcționează, ar trebui să apelăm la service sau să aranjăm garanția, deoarece bateria poate fi defectă sau poate avea o eroare inerentă la telefon .

Un ultim sfat: nu instalați aplicații care presupun că vă răcesc telefonul

Deși poate fi tentant, este recomandabil să nu instalați niciuna dintre acele aplicații pe care le vedem pe Google Play care promit să răcească telefonul. De obicei, acestea sunt pline de reclame și sunt mai susceptibile de a agrava problema decât de a o rezolva. În plus, sunt, de asemenea, reputația de a fi poarta de acces perfectă pentru introducerea malware-ului. În orice caz, cel mai bine este să stai departe de ei.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .