Cum se configurează VPN-ul gratuit Opera pe Android - Android fericit

Opera a anunțat recent că gratuit VPN este din nou în browser . Este o veste minunată, deoarece a fost un serviciu lansat în 2016 și că, din motive care nu sunt relevante, a încetat să mai ofere în 2018. Din fericire, a revenit, atât în ​​versiunea sa desktop, cât și pentru utilizatorii de Funcționează pe Android și iOS.

În postarea de astăzi vom vedea cum să activăm și să configurăm corect VPN-ul încorporat Opera pe Android pentru a naviga în mod privat și fără restricții. Dacă nu ați încercat încă acest browser excelent, acordați atenție, deoarece acesta poate fi un moment bun pentru a sări pe bandă. Sa mergem acolo!

Cum se activează și se configurează corect Opera VPN pe un telefon Android

Primul lucru pe care trebuie să-l spunem este că activarea și utilizarea VPN-ului în Opera nu sunt prea intuitive. Este ușor de utilizat dacă știm unde să mergem și să trecem prin câteva lucruri. Dar să mergem pe părți ...

Instalați cea mai recentă versiune de Opera

Serviciul VPN gratuit este pe piață doar de câteva zile. Este disponibil din actualizarea 51 , o versiune pe care o putem obține direct din magazinul Google Play.

Descărcați QR-Code Opera Browser cu VPN gratuit Dezvoltator: Opera Preț: Gratuit

Dacă am avut deja browserul Opera instalat pe terminalul nostru, va trebui să îl actualizăm la cea mai recentă versiune pentru a utiliza această nouă funcționalitate.

Opera versiunea 51 este, de asemenea, disponibilă în format APK prin intermediul site-urilor securizate, cum ar fi APK Mirror.

Cum se activează navigarea VPN

Browserul Opera ne permite să ne conectăm pentru a sincroniza istoricul nostru și alte date de navigare între dispozitive. Din fericire, nu este necesar niciun cont pentru a utiliza VPN-ul și este complet gratuit, fără limită de lățime de bandă .

Singurul dezavantaj este că nu este activat ca standard, așa că va trebui să o facem manual cu noi înșine. Vestea bună este că nu ne va lua mai mult de jumătate de minut.

  • Deschidem Opera, facem clic pe pictograma „O” din marginea din dreapta jos și selectăm „ Setări ”.

  • În meniul de configurare, activăm fila „ VPN ”.

La activarea VPN vom vedea cum apare o notificare care avertizează că aceasta va împiedica activarea modului de salvare a datelor . Prin urmare, dacă la un moment dat vrem să salvăm date în timpul navigării, nu vom avea de ales decât să dezactivăm serviciul de navigare privat.

În orice caz, blocarea anunțurilor continuă să funcționeze cu VPN activat, deci cel puțin în acest aspect vom continua să fim bine protejați și să încărcăm paginile puțin mai repede.

Cum se configurează VPN corect

Dacă încercăm să accesăm un videoclip YouTube restricționat în țara noastră sau să încărcăm o pagină blocată de geolocalizare, vom vedea că VPN încă nu funcționează. Ce se întâmplă?

Ideea este că VPN-ul implicit este activat doar atunci când navigăm în incognito. Adică atunci când folosim fila privată.

Pentru a accesa setările de configurare Opera VPN, trebuie mai întâi să deschidem o filă privată (din meniul filelor din bara de jos) și să facem clic pe butonul „ Configurare ”.

De aici ne putem ocupa de mai multe aspecte:

  • Utilizați VPN-ul numai pentru filele private : dacă debifăm această casetă, vom putea folosi VPN-ul în filele „standard”, fără a fi nevoie să intrați în modul incognito.
  • Locație virtuală : în mod implicit este marcată ca „Optimă”. Îl putem schimba și alege locația serverului nostru: America, Asia sau Europa .
  • Ignorați VPN-ul pentru căutări : browserul permite motoarelor de căutare să detecteze regiunea noastră pentru a oferi rezultate mai relevante.
Acest mod de navigare nu permite realizarea de capturi de ecran, așa că a trebuit să fac câteva fotografii ...

Prin urmare, dacă dorim să folosim VPN-ul fără a face atât de multe ocoliri, trebuie doar să dezactivăm filaUtilizați VPN-ul numai pentru filele private ” și să navigați normal. Este cel mai confortabil dacă vrem să protejăm tot traficul pe care îl generăm prin browser.

Dacă încercăm din nou, vom vedea că acum putem accesa fără probleme conținut pe care îl blocasem anterior. Ceva care poate fi util dacă suntem în vacanță sau călătorim în altă țară.

Menționați că vom ști că răsfoim VPN-ul, deoarece va apărea o pictogramă în bara de navigare, așa cum vedem în imaginea de mai sus. Dacă facem clic pe el, vom vedea o estimare a datelor consumate, precum și un buton de activare / dezactivare și setări.

După cum am spus la început, nu este o formulă foarte intuitivă, dar sperăm că Opera va reproiecta și va facilita interfața în viitoarele actualizări.

Care sunt avantajele utilizării serviciului VPN Opera?

Dacă încă nu suntem clari de ce avem nevoie de o conexiune VPN, ar fi indicat să evaluăm ce presupune acest lucru.

Conexiunile VPN ne permit să sporim securitatea și confidențialitatea atunci când ne conectăm la Internet. Astfel, când activăm VPN-ul nativ al Opera, acesta creează o conexiune privată și criptată între mobilul nostru și un server VPN la distanță. Toate acestea folosind un algoritm de criptare pe 256 de biți.

Când activăm acest serviciu, VPN-ul ne ascunde locația fizică, ceea ce face mai dificilă urmărirea activității noastre pe Internet. În plus, este un serviciu fără jurnale, ceea ce înseamnă că serverul nu păstrează nicio înregistrare a activității noastre.

Pe scurt, un instrument cu adevărat util, mai ales dacă ne conectăm la rețele publice WiFi unde traficul de date este mult mai puțin controlat.

Există alte alternative pentru navigarea privată pe Android?

Dacă cu această propunere nu avem suficient și dorim să alegem la ce servere să ne conectăm sau să obținem o acoperire mai mare, există și alte alternative.

Acolo avem alte servicii de calitate precum TunnelBear sau NordVPN . Ambele servicii sunt plătite, dar în cazul TunnelBear există un plan gratuit de 1 GB. Puteți vedea puțin mai detaliat cum funcționează aceste platforme în următorul POST .

Descărcați QR-Code TunnelBear VPN Dezvoltator: TunnelBear, LLC Preț: gratuit

Legat de acest lucru: PornHub își lansează propriul VPN gratuit nelimitat

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .