7 trucuri pentru a ști dacă un telefon mobil este nou, recondiționat sau furat

Smartphone-urile au devenit un accesoriu utilizat în mod obișnuit pentru toată lumea. Există milioane de mărci și modele, în prețuri cuprinse între 50 și 1.000 de euro și nu numai. Cu o astfel de piață, nu sunt puțini cei care încearcă să vă facă un hohot, mai ales dacă vă vând unul dintre aceste telefoane la un preț suspect de mic.

Există vreo modalitate de a verifica dacă un telefon mobil este nou și original ? Ce putem face pentru a ne asigura că nu este un telefon second-hand, furat, replicat sau „ recondiționat ”?

7 trucuri pentru a ști dacă un telefon este nou și original: cum să excludeți faptul că nu este un telefon furat sau recondiționat

Cel mai bun mod de a ne asigura că nu cumpărăm un fals / replică sau un telefon fals este să facem acest lucru prin canalele oficiale de distribuție ale mărcii . Dacă cumpărăm un telefon dintr-un magazin de necontestat sau printr-o persoană fizică, avem mai multe buletine de voturi că telefonul este second-hand, a fost retus sau chiar că este un telefon furat.

Cu toate acestea, există mai multe detalii pe care le putem verifica singuri pentru a asigura autenticitatea terminalului . Este posibil să nu ne rezolve îndoielile 100%, dar este un fir bun pentru a începe să tragem.

1 # Verificați IMEI

Codul IMEI al unui telefon este un număr de înregistrare unic și universal care ne ajută să identificăm un telefon mobil la nivel mondial. Este ceva asemănător DNI-ului pe care îl folosesc persoanele fizice și este primul lucru la care trebuie să ne uităm dacă ne gândim că smartphone-ul nostru poate fi furat, second-hand sau similar.

De obicei, IMEI este de obicei un cod din 15 cifre și este indicat în 3 locuri diferite:

  • În caseta unde vine telefonul.
  • În interiorul șasiului terminalului. De obicei în spatele bateriei.
  • Prin verificarea software-ului intern (prin apelarea codului * # 06 #).

IMEI trebuie să fie același în toate cele 3 cazuri. De exemplu, dacă un telefon este furat, software-ul IMEI va fi diferit de carcasă și șasiu . Acest lucru se datorează faptului că hoții schimbă adesea IMEI înainte de a-l scoate la vânzare.

De ce? Dacă telefonul este furat, îl putem raporta și solicita blocul de terminale folosind codul IMEI. Prin urmare, infractorii modifică adesea IMEI astfel încât să poată fi utilizat în continuare.

Pe de altă parte, dacă IMEI-ul cutiei este diferit de cel al terminalului, înseamnă că nu este original și totul indică faptul că este recondiționat sau utilizat . Ceea ce este clar este că acesta nu este telefonul care a venit în acea cutie.

Multe mărci includ, de asemenea, un sigiliu sau sigiliu de securitate. Dacă acest autocolant este rupt, avem dovezi incontestabile că telefonul a fost manipulat într-o măsură mai mare sau mai mică. Aveți grijă, deoarece nu toate smartphone-urile includ acest tip de sigilii.

În acest autocolant scrie foarte clar: nu acceptați dacă sigiliul este rupt.

2 # Verificați lista neagră GSMA pentru a vedea dacă este un telefon furat

Un instrument excelent pentru a ști dacă avem un telefon furat este să aruncăm o privire la aplicația „ Verificați IMEI ”.

Descărcați QR-Code Verificați IMEI Dezvoltator: Fernando Iguago Preț: Gratuit

Datorită acestei aplicații putem verifica dacă telefonul pe care tocmai l-am cumpărat apare pe lista neagră a bazelor de date oficiale ale Asociației GSM . Trebuie doar să intrăm în IMEI și, în câteva secunde, putem vedea dacă mobilul a fost raportat ca fiind furat. Baza de date GSMA are peste 800 de operatori (Movistar, Claro, ATT, T-MOBILE etc.) și 200 de companii, astfel încât informațiile pe care ni le furnizați vor fi destul de fiabile.

3 # Verificați numărul de serie

La fel ca IMEI, numărul de serie este un alt identificator unic utilizat de producător. De obicei, este indicat lângă codul IMEI de pe șasiu și poate fi verificat, de asemenea, utilizând software prin apelarea codului * # 06 # de pe telefon.

Formatul său poate varia, deși este de obicei unul urmat de cifre și litere. Dezavantajul tuturor acestor aspecte este că nu toți producătorii indică numărul de serie pe cutie , deci poate fi dificil de verificat în anumite ocazii. În orice caz, dacă numărul de serie nu se adaugă, acesta este un semn rău.

4 # Rulați un test de performanță

Intrăm pe terenuri mai delicate. Unii vânzători pot încerca să ne vândă un telefon dintr-o anumită gamă și să introducă componente modificate (și de obicei mult mai ieftine) în interior .

O modalitate bună de a verifica dacă, de exemplu, nu avem un mobil chinezesc cu 4 hard-uri cu carcasa unui Samsung Galaxy S10, este să facem un test de benchmarking.

Instrumentele de analiză comparativă precum Antutu ne permit să efectuăm un test de performanță al dispozitivului nostru pentru a verifica puterea acestuia în utilizare reală.

  • Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să efectuăm o căutare pe Google și să vedem care este scorul Antutu al telefonului nostru.
  • Apoi, instalăm aplicația Antutu și efectuăm un test de performanță.
Descărcați QR-Code AnTuTu Benchmark Dezvoltator: AnTuTu Preț: Gratuit

Aici este normal să existe mici variații în ceea ce privește performanța oficială a unui anumit telefon. Cu toate acestea, dacă Huawei P20 are oficial un rezultat comparativ de 213.000 de puncte și terminalul nostru oferă un rezultat de 40.000 ... cel mai probabil este că ceea ce ne-au vândut nu este un Huawei P20.

5 # Obțineți informații despre componentele interne ale dispozitivului

Dacă avem dubii dacă telefonul nostru este nou și original, acesta este un alt test de efectuat. Este suficient să instalați o aplicație care se ocupă de contrastarea componentelor oficiale ale unui terminal și să vedeți dacă acestea coincid cu ale noastre.

Benchmarkul Antutu în sine permite efectuarea acestui tip de verificare, dar dacă căutăm ceva mai simplu și mai direct, cel mai bine este să încercăm cu ofițerul Antutu. Un instrument al cărui obiectiv este de a determina dacă un telefon este original sau fals în funcție de componentele sale (CPU, GPU, baterie) .

Descărcați QR-Code AnTuTu Officer Dezvoltator: AnTuTu Preț: Gratuit

Notă: În cazul Android, informațiile despre componente sunt obținute printr-un fișier stocat în sistem. Un fișier care poate fi modificat. Ceea ce înseamnă că nu sunt date în care putem avea încredere deplină (deși, dacă nu trece testul, este clar că este o clonă sau fals).

6 # Verificați starea garanției

Un indiciu excelent al autenticității și duratei de utilizare a unui telefon mobil este verificarea stării garanției. Dacă vedem că garanția este pe cale să se termine sau a expirat deja , cu siguranță ne vom ocupa de un terminal folosit sau recondiționat - recondiționat-.

Fiecare producător are propriile sale metode pentru a verifica starea garanției smartphone-urilor lor:

  • Apple : Dacă avem un iPhone, nimic nu este mai ușor decât consultarea acestei pagini. De aici putem verifica acoperirea serviciului și suportul dispozitivului, pur și simplu introducând numărul de serie al terminalului.
În acest sens, Apple ne este foarte ușor.
  • Samsung : Spre deosebire de marele său concurent în mărul mușcat, producătorul coreean nu oferă o metodă online pentru a verifica garanția telefonului folosind IMEI sau numărul de serie. Ceea ce oferă este această pagină de asistență. De aici putem vorbi cu tehnicienii Samsung prin chat, le putem trimite un e-mail sau suna (902 172 678 pentru Spania). Furnizând numărul de serie putem cunoaște data fabricării telefonului. Nu este o dată decisivă, dar dacă data sa este recentă, este cu siguranță un semn bun.
  • Huawei : La fel ca Apple, Huawei oferă o pagină (AICI) de unde putem verifica garanția mobilului nostru introducând numărul său de serie.
  • Sony : La fel ca Samsung, Sony nu oferă un instrument de verificare directă a garanției. Pentru a obține informații trebuie să contactăm echipa de asistență tehnică AICI. În funcție de țara noastră, pagina ne oferă diverse numere de contact, asistență prin chat sau e-mail.
  • LG: La fel ca Sony și Samsung. Putem contacta serviciul clienți LG de pe site-ul său oficial AICI.

7 # Aruncați o privire asupra caracteristicilor particulare ale smartphone-ului dvs.

Ca în aproape orice, diavolul se află în micile detalii. Dacă este un telefon fals sau o copie, cel mai probabil este ceva care nu se potrivește cu originalul . Fie că este vorba de designul carcasei, cutia de ambalare, greutatea, software-ul sau orice alte detalii, există de obicei întotdeauna o ușoară diferență.

Cel mai bun mod de a scăpa de îndoieli este, de obicei, să aruncați o privire pe YouTube și să faceți o căutare precum:

„[ Nume mobil ] original versus copiere / clonare / fals / fals” (sau un alt termen similar)

În orice moment, o căutare bună pe YouTube vă poate scoate dintr-o problemă.

Alte semne că un telefon mobil a fost recondiționat sau recondiționat

Un telefon mobil recondiționat, remanufacturat sau „recondiționat” - conform semnificației sale în limba engleză - este un telefon care a suferit un defect sau defecțiune , s-a întors la fabrică și, după ce a fost corectat, a fost pus din nou în vânzare.

Prin urmare, nu ne confruntăm cu un nou telefon proaspăt din fabrică. De aceea sunt de obicei mult mai ieftine decât un nou telefon „normal”.

Telefoanele Samsung au o aplicație care este teoretic capabilă să identifice dacă un telefon a fost recondiționat . Se numește Informații despre telefon și, deși nu este un instrument oficial, se pare că are un rating foarte bun din partea utilizatorilor Google Play.

Descărcați codul QR-Code INFO ★ SAM ★ Dezvoltator: vndnguyen Preț: Gratuit

În ceea ce privește restul mărcilor, telefoanele recondiționate poartă de obicei unele mărci sau etichete pe cutie care indică starea lor , deși nu se întâmplă întotdeauna. În afară de asta, nu există prea multe de verificat, altele decât prețul său este suspect de mic în magazin.

La Amazon, de exemplu, clarifică atunci când un telefon este recondiționat.

Ați găsit această postare utilă sau interesantă? Dacă da, aș aprecia dacă mi-ați da un LIKE sau să-l distribuiți pe Facebook prietenilor dvs. Asta mă ajută foarte mult! Mulțumesc antebraț!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .