Cum să vedeți parolele ascunse de asteriscuri în Chrome

A fi nevoie să memorăm din ce în ce mai multe parole ne conduce la un punct mort. Fie notăm tastele într-un notebook, fie folosim un manager de parole , dar ceea ce este clar este că, dacă gestionăm mai multe servicii online, vom avea nevoie de un fel de ajutor extern pentru a nu ne descurca acreditările.

În tutorialul de astăzi vom vedea un mic truc care ne va ajuta să vedem care este parola care se ascunde în spatele asteriscurilor tipice   care apar în formularele de autentificare atunci când funcția „completare automată” este activată în browserul nostru.

Cum să vizualizați parolele protejate cu asterisc în formularele de autentificare

Deși pentru acest exemplu vom folosi browserul Chrome, adevărul este că această metodă poate fi aplicată și cu alte browsere precum Firefox sau Opera. Să vedem cum funcționează:

  • În formularul de autentificare, în caseta în care apare parola mascată de asteriscuri, facem clic dreapta cu mouse-ul și selectăm „ Inspect ”.

  • Aceasta va deschide o nouă fereastră adiacentă cu parametrii corespunzători acestei părți a formularului web (adică caseta în care este stocată parola). În câmpul „ Introducere ” schimbăm valoarea „ tip = parolă ” în „ tip = text ”. Notă: este necesar să faceți dublu clic pe variabila „tip” pentru a ne permite să o edităm.

  • Acest lucru va face ca asteriscurile să dispară automat și, în schimb, parola stocată pentru formularul web menționat va fi afișată, lăsând toate caracterele, literele și numerele sale în vizualizarea completă a utilizatorului.

După cum puteți vedea, este o metodă destul de rapidă și funcțională. Desigur, putem verifica oricând parola introducând managerul de parole Chrome (dacă folosim acest browser) sau deschizând aplicația de gestionare a parolelor de serviciu, cum ar fi 1Password sau LastPass. Personal, cred că acest truc este mult mai direct și, deși este puțin „murdar”, adevărul este că este minunat pentru verificarea parolelor fără a fi nevoie să deschideți o filă nouă sau o aplicație suplimentară.

Poate fi aplicat același truc și pe Android?

În cele din urmă, menționați că opțiunea „Inspectare element” nu este activată implicit în Android. Putem vedea codul sursă al formularului adăugând prefixul „ view-source: ” în bara de adrese (URL) a paginii, înainte de HTTP. Cu toate acestea, acest lucru ne ajută doar să vedem codul și să nu-l edităm, așa că cel puțin deocamdată vorbim despre o tehnică care funcționează doar pe desktopuri.

Hei, mulțumesc că ai rămas până la sfârșit! Dacă vi s-a părut interesant acest post, vă recomandăm să aruncați o privire la un alt articol foarte frumos pe care l-am scris acum ceva vreme numit „5 browsere Android care vă respectă confidențialitatea”. Ne vedem în curând!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .