12 sfaturi pentru a revigora un telefon Android cărămidat: Unbrick!

Se spune că un dispozitiv este blocat atunci când nici măcar nu poate accesa desktopul, rămâne într-o buclă de boot eternă sau pur și simplu nu pornește . Adică ne confruntăm cu o cărămidă frumoasă. O hârtie foarte scumpă. Cu toate acestea, deși o cărămidă înseamnă că telefonul sau tableta este total inutilizabil, nu înseamnă că nu poate fi reparat sau reparat cu puțină abilitate.

În postarea de astăzi vom analiza  12 sfaturi sau linii directoare pentru a încerca să remediem un dispozitiv Android caramizat . Adică, cu un eșec software irecuperabil. « Cum să reînvieți un LG care nu pornește? »Și răspunsuri la alte întrebări similare de mai jos.

Sfaturi pentru repararea unui telefon cărămidat sau inutilizabil

Ceea ce vreau să realizez cu acest articol este să nu așez un scaun, departe de el. Fiecare terminal este o lume și ceea ce funcționează pentru un dispozitiv poate să nu funcționeze pentru altul. Ce mi-aș dori dacă aș încorpora aceste 11 idei în creierul tău , deoarece acestea pot fi considerate practic adevăruri universale.

"Nu am de gând să vă spun cum să vă reparați telefonul mobil, dar vă voi oferi câteva sfaturi care vă vor ajuta să îl reparați singur."  

Sfatul nr. 1: efectuați o „Resetare hard”

Când un telefon nu funcționează corect, primul lucru la care ne gândim este să ștergem din fabrică. Deși nu putem accesa setările Android, putem încerca întotdeauna o „resetare hard” de la recuperarea dispozitivului.

Diferența dintre o resetare hard și o resetare din fabrică este că resetarea hard poate fi făcută fără a încărca sistemul de operare - important dacă mobilul este blocat. Puteți vedea mai multe detalii despre cum să efectuați o resetare din fabrică bună de la recuperare în acest POST.

Sfatul nr. 2: Un telefon cu cărămizi nu este (aproape) niciodată spart de software: poate fi oricând conectat la un computer prin USB

Chiar dacă telefonul repornește într-o buclă eternă, nu încărcați meniul de recuperare și nici nu porniți - există încă o soluție. Cu excepția scurtcircuitului sau a defecțiunii oricăreia dintre componentele sale hardware, acesta poate fi oricând conectat la un computer prin USB .

Dacă instalăm driverele de dispozitiv pe un PC și îl conectăm folosind un cablu USB, echipamentul nostru este capabil să îl identifice și să comunice cu acesta. Chiar dacă telefonul este oprit și fără baterie .

Sfat # 3: comenzi ADB și Fastboot pentru telefonul tău cărămidat

Comenzile ADB și Fastboot ne permit să comunicăm cu Android-ul nostru direct de pe PC . Pentru aceasta, este necesar să avem instalate pachetele ADB și Fastboot.

Acest lucru este foarte util dacă nu putem introduce recuperarea pentru a efectua o ștergere din fabrică. De exemplu, folosind comanda „ adb reboot-recovery ” putem reporni telefonul și încărca modul de recuperare direct - de unde putem efectua resetarea hard.

De asemenea, putem folosi comanda „ adb reboot-bootloader ” pentru a reporni dispozitivul mobil și a încărca meniul de încărcare a dispozitivului.

Conectat:  Ghid de bază pentru comenzile ADB pentru Android

Notă: dacă suntem utilizatori avansați și nu ne este frică să ne „udăm mâinile”, putem folosi și fastboot. Un instrument mai puternic decât ADB, care ne permite să intermitem partiții, recuperări, boot și alte acțiuni de profil înalt.

Sfat # 4: Smart Phone Flash Tool + ROM al terminalului

Dacă problema este cu adevărat gravă și nu poate fi rezolvată printr-o resetare hard, atunci este recomandabil să blocați terminalul. Acest lucru se poate face folosind comenzi fastboot. Din fericire, există și instrumente intermitente care fac acest lucru pentru noi.

Este ceea ce este cunoscut sub numele de Smart Phone Flash Tool și fiecare dispozitiv are programul său intermitent corespunzător pentru PC. De exemplu, Samsung utilizează Odin , terminalele cu procesoare Mediatek folosesc SP Flash Tool , HTC utilizează Windroid etc.

Odată ce avem aplicația intermitentă corespunzătoare, trebuie doar să găsim un ROM stoc , o imagine a sistemului de operare al terminalului nostru Android.

Odată ce avem ROM-ul, vom folosi programul intermitent pentru a copia ROM-ul la terminalul nostru și astfel vom avea un dispozitiv complet curat și 100% operațional. Ca în prima zi.

Aceasta este procedura standard pentru recuperarea oricărui telefon, oricât ar fi de cărămidă.

Iată un LINK în care este explicată funcționarea celor mai comune instrumente intermitente.

Sfatul # 5: Flashează un nou ROM cu ADB Sideload

Dacă avem o recuperare personalizată instalată pe Android, o putem folosi în avantajul nostru. Recuperările personalizate, cum ar fi TWRP, ne permit să intermitem ROM-uri sau imaginile din fabrică ale Android-ului nostru.

Cu ADB Sideload, putem bloca un ROM de pe computer introducând o singură comandă în MS-DOS. Puteți vedea toți pașii în detaliu în acest tutorial despre cum să instalați un ROM Android cu ADB Sideload.

Sfat # 6: Lăsați bateria să se descarce complet

Când un terminal are un eșec software ireparabil, de multe ori nu vom obține nici măcar instrumentul intermitent pentru a detecta sau a funcționa corect cu terminalul nostru.

Pentru a rezolva acest lucru, cel mai bine este să lăsați bateria să se descarce complet .

Cu o baterie complet descărcată, este mai probabil ca instrumentul nostru Flash să își poată face treaba.

Aveți grijă, uneori un dispozitiv poate dura zile pentru a descărca complet.

Sfat # 7: Începere de urgență prin combinație de butoane

Credeți sau nu, multe terminale tind să aibă o aprindere de urgență. Adică o combinație de butoane care, dacă sunt executate corect, ne poate permite să pornim telefonul.

Care este combinația de butoane?

Combinația exactă depinde de fiecare producător și terminal, așa că te pot ajuta puțin aici. Ce vă pot spune este că, în cazul meu, într-o situație în care terminalul era complet mort, am reușit să-l pornesc apăsând simultan toate butoanele timp de aproximativ 5 secunde.

Alte combinații posibile pot fi:

  1. Creșterea volumului + Putere
  2. Reducere volum + buton de alimentare
  3. Creștere volum + Pornire + Buton Acasă

Sfatul # 8: Eroare hardware?

După cum am menționat la început, acestea sunt soluții pentru terminalele cu defecțiuni software, dacă terminalul a suferit o lovitură severă sau un scurtcircuit, cel mai bine este să îl duceți la service tehnic.

În caz de eșec din cauza căderii în apă, recomandarea mea este să îl puneți într-o pungă cu puțin orez timp de câteva ore / zile pentru a absorbi umezeala . Deși nu funcționează întotdeauna, de multe ori putem porni terminalul cel puțin pentru a încerca să recuperăm datele stocate în acesta.

Sfatul # 9: USB Jig pentru cărămizi dure

Una dintre ultimele opțiuni de recuperare, mai ales dacă ne confruntăm cu ceea ce este cunoscut sub numele de „ cărămidă tare ” sau eșec irecuperabil în care telefonul nici nu se aprinde, este să cumpărăm un dispozitiv USB Jig.

USB Jig este un dispozitiv care se conectează la intrarea USB și activează modul de descărcare a terminalului. În acest fel ne permite să reinstalăm firmware-ul stoc al dispozitivului.

Este un gadget care poate fi găsit la un preț foarte bun în magazine precum Amazon sau Ebay. Vestea proastă este că nu funcționează pe toate dispozitivele și nu oferă nicio garanție de utilizare, așa că în mod normal, în aceste cazuri, este de obicei cel mai bine să îl duceți la magazin pentru reparații.

Sfatul # 10: Ecran spart?

Dacă problema este că ecranul telefonului sau tabletei noastre este rupt, trebuie să evaluăm dacă merită să îl reparăm sau nu. Dacă magazinul din colț ne va percepe 70 sau 80 de euro, poate va fi mai convenabil să cumpărăm un nou telefon mobil.

Personal, nu recomand să reparați singur, deoarece este un proces foarte delicat. În acest videoclip interesant putem vedea cum repararea unui ecran spart este efectuată pas cu pas de un adevărat profesionist:

Sfat # 11: Problemă cu bateria?

În cele din urmă, dacă credeți că smartphone-ul dvs. nu pornește și că problema poate fi în baterie , nu ezitați să aruncați o privire la această postare interesantă cu 4 trucuri practice pentru a revigora bateria defectă a unui smartphone .

Sfat # 12: Butonul de alimentare este rupt?

Dacă butonul de alimentare este defect sau a fost rupt din cauza unei lovituri și nu putem porni terminalul, există mai multe opțiuni pe care le putem încerca. Ideea este să porniți telefonul Android și odată ce acest obiectiv a fost atins, schimbați funcția de alimentare cu un alt buton fizic (cum ar fi unul dintre butoanele de volum).

  • Porniți telefonul : Pentru a porni terminalul o putem face fie prin intermediul comenzilor ADB (conectarea terminalului la un PC și lansarea comenzii „adb reboot”), fie prin conectarea terminalului la baterie (unele telefoane mobile pornesc automat la conectarea încărcătorului la Port USB).
  • Atribuiți funcția de pornire și oprire unui alt buton : Pentru aceasta putem folosi o aplicație precum Butonul de alimentare la butonul de volum  (care face exact asta, atribuim butonul de alimentare butonului de volum) sau Gravity Screen , o altă aplicație care ne permite să pornim și opriți ecranul folosind gesturi.
Descărcați butonul de alimentare QR-Code la butonul de volum Dezvoltator: TeliApp Preț: gratuit Descărcați QR-Code Gravity Screen - Activat / oprit Dezvoltator: Plexnor Preț: Gratuit

Pentru a termina, vă las și videoclipul corespunzător pe care l-am încărcat pe YouTube, comentând aceleași sfaturi:

Ce crezi? Știi vreo altă metodă de recuperare dintr-o cărămidă?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .