Cum se remediază atingerile fantomelor pe ecranul mobilului

Am un prieten care a petrecut aproape un an întreg făcând apeluri involuntare către o mulțime de oameni. Motivul este că mobilul „a luat o viață proprie”, iar în cele mai oportune momente a făcut apăsări indiscriminate pe ecranul telefonului. Cu norocul pe care uneori l-a sunat pe un prieten sau pe o cunoștință, în altele a trimis WhatsApp-uri nebunești ca un ninja și uneori doar a deschis o aplicație aleatorie. Ce se întâmpla cu acel terminal?

La început am crezut că bați joc de mine, dar a văzut apoi am că acesta era absolut adevărat, iar după unele cercetări am văzut că a fost un defect cunoscut sub numele de Fantoma atingere ( „ Fantoma Touch“ în limba engleză). Ți s-a întâmplat vreodată așa ceva? Este de la sine înțeles că, dacă avem o problemă de acest calibru, ne vom confrunta cu o sarcină destul de grasă ...

Cum să remediați atingerile fantomelor și zonele moarte pe ecranul mobilului

Primul lucru pe care trebuie să-l țineți cont înainte de a începe să ne trageți de păr, este că pot exista 2 cauze posibile care cauzează acest tip de pulsație aleatorie pe ecran:

  • Distragerea atenției umane (foarte ușor de rezolvat).
  • Problemă software (ușor de remediat).
  • Eroare hardware (mai complicată).

Distragerea atenției umane

Poate părea o prostie, dar dacă folosim un protector de ecran mobil, este recomandabil să îl scoateți și să curățați puțin ecranul telefonului. Uneori rămân particule între protector și ecran care duc la pulsații aleatorii și zone care nu răspund la gesturile noastre deget. O periere bună cu o cârpă umedă ar putea fi o soluție neașteptată (dar fericită) la problema noastră.

Post asociat: Cum să curățați și să dezinfectați corect un telefon

Problemă software

Următorul pas este de a exclude o eroare de software. Dacă sistemul de operare este cauza apăsării fantomelor, există mai multe acțiuni pe care le putem întreprinde pentru a încerca să revenim la normal.

  • Actualizări de sistem : căutați posibile actualizări în așteptare pe Android. Dacă este o problemă generală, este posibil ca producătorul să fi lansat o actualizare pentru a rezolva eroarea.
  • Forțarea redării GPU : În unele cazuri, forțarea utilizării GPU ne poate ajuta cu aceste tipuri de erori. Pentru a face acest lucru, mergem la „ Setări -> Sistem -> Opțiuni pentru dezvoltatori ” și activăm fila „ Forțare redare GPU ” . În unele versiuni de Android, această opțiune poate apărea cu numele „Forța accelerării GPU” .

  • Blocați / deblocați ecranul : după cum indică unii utilizatori din acest fir XDA-Developers, blocarea și deblocarea telefonului rezolvă de obicei problema pe unele telefoane. Un alt lucru pe care îl putem încerca și este să repornim sistemul.
  • Resetare din fabrică : ultima opțiune. Dacă niciuna dintre cele de mai sus nu a funcționat, este recomandabil să faceți o copie de rezervă și să resetați telefonul la setările din fabrică. În acest fel, vom șterge toate datele noastre, da, dar și orice posibil eșec software sau anomalie care ar putea provoca atingerile enervante ale fantomelor.

Notă: Dacă nu avem opțiunile dezvoltatorului activate în Android, le putem activa din „Setări -> Sistem -> Informații despre telefon”, făcând clic în mod repetat pe numărul de compilare.

Eroare hardware

După ce ne-am asigurat că nu este o problemă cu economizorul de ecran sau o eroare de software, nu avem altă opțiune decât să acceptăm realitatea dură: ne confruntăm cu o defecțiune hardware fizică. De aici, avem 3 soluții posibile de aplicat.

  • Repoziționarea conectorilor de date : Dacă știm ceva despre electronică și avem un spirit de aventură, este recomandabil să dezasamblați telefonul, să detașați conectorii de date de pe ecran și să îi puneți la loc. În unele cazuri, acest lucru rezolvă de obicei problema atingerilor fantomelor, așa cum putem vedea în mai multe videoclipuri de pe YouTube.
  • Brichetă piezoelectrică : acest truc este cam ciudat, dar pare să funcționeze pentru unii utilizatori. Practic, constă în demontarea brichetei piezoelectrice pe care o au unele brichete (mecanismul care „face clic” pentru a genera scânteia). Odată ce am scos mecanismul din brichetă, facem câteva clicuri pe zona afectată a ecranului și gata! Este un aranjament care poate fi practic gratuit, așa că, dacă suntem foarte disperați, nu pierdem nimic încercând.
  • Înlocuiți panoul digitalizator : De obicei, eșecul atingerilor fantomă și zonele moarte provine de obicei dintr-o defecțiune a panoului digitalizator al ecranului. Este o foaie subțire care este plasată între sticlă și ecran și este responsabilă pentru înregistrarea apăsărilor de tastă ale utilizatorului. Rău este că acest panou nu se vinde separat, așa că, dacă vrem să îl înlocuim, va trebui să cumpărăm un nou ecran în întregime.

Rețineți că vorbim despre procese foarte delicate și, dacă nu suntem foarte atenți, putem sparge telefonul mobil și îl putem face inutil. Dacă nu suntem foarte siguri de ceea ce facem, cel mai bine este să-l ducem la magazin pentru reparații (mai ales dacă este încă în garanție).

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .