Cum se schimbă numele unei aplicații pe Android - The Happy Android

Telefoanele Android au nenumărate opțiuni de personalizare pentru a modifica și regla setările dispozitivului după bunul nostru plac. Cu toate acestea, redenumirea unei aplicații este ceva mult mai complicat, deoarece sunt date care sunt stabilite direct în documentul AndroidManifest.xml al fiecărei aplicații și nu pot fi modificate de utilizator în mod obișnuit.

Din fericire, acolo unde există un obstacol, există aproape întotdeauna și o rută alternativă și nici acest caz nu este o excepție. Desigur, situația se schimbă foarte mult în funcție de dacă avem sau nu permisiuni de root pe dispozitivul Android, deci cel mai bine este să mergem pe părți.

Cum să redenumiți o aplicație în Android (nu root)

Dacă dispozitivul nostru Android nu este înrădăcinat, nu vom putea modifica numele complet al aplicației pe toate site-urile, dar vom putea schimba numele pictogramei care apare pe desktop .

Acest lucru poate fi util dacă configurăm telefonul mobil pentru o persoană în vârstă și, în loc să punem „Mozilla Firefox”, vrem să schimbăm numele aplicației cu ceva mai ușor de înțeles, cum ar fi „ Browser ” sau „ Internet ”.

Pentru a ne atinge obiectivul, una dintre opțiuni este instalarea unui lansator personalizat pentru Android, cum ar fi Nova Launcher .

Descărcați QR-Code Nova Launcher Dezvoltator: TeslaCoil Software Preț: Gratuit
  • Odată ce avem lansatorul instalat, îl deschidem și realizăm configurația inițială.
  • Căutăm aplicația pe care vrem să o schimbăm pe desktop și apăsăm lung pictograma acesteia.
  • Se va deschide un meniu derulant. Faceți clic pe „ Editați ”.

  • În câmpul „ Etichetă aplicație ” înlocuim numele curent cu numele nou pe care dorim să-l atribuim. Când totul este gata, selectați „ Terminat ” pentru confirmare.

În acest fel, aplicația va apărea pe ecranul de start cu noul nume pe care tocmai l-am atribuit.

Creați o comandă rapidă a aplicației și dați-i numele dorit

O altă modalitate de a obține același efect, dar fără a fi nevoie să instalați niciun lansator, este utilizarea aplicației Quick Shortcut Maker. Această aplicație gratuită pentru Android ne permite să creăm o comandă rapidă către orice aplicație instalată și să o trimitem pe desktop cu numele pe care îl decidem.

Descărcați QR-Code QuickShortcutMaker (Comandă rapidă) Dezvoltator: sika524 Preț: Gratuit

Această aplicație este o soluție foarte interesantă la problema noastră, dar trebuie remarcat faptul că este dezvoltată pentru telefoane mobile cu versiuni vechi de Android și, dacă avem un telefon cu Android 10, cel mai probabil nu va funcționa corect (caz în care nu am mai avea remediu decât instalarea unui lansator).

Cum să redenumiți o aplicație în Android (root)

Dacă avem un telefon înrădăcinat, putem schimba numele aplicației folosind instrumentul APK Editor Pro. După cum este indicat de @aragonboy în ACEST POST Steemit, cu acest editor putem modifica informațiile unui apk și date precum numele de numele aplicației sau al pachetului .

Acesta este un truc care poate fi, de asemenea, utilizat pentru a schimba identificatorul pachetului și, astfel, a duplica o aplicație fără ca sistemul să impună restricții asupra numărului de ori în care putem instala aceeași aplicație.

S-ar putea să vă intereseze: Ce sunt aplicațiile duale și cum să le creați

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .