Cum se convertesc videoclipuri MKV în AVI fără a pierde calitatea și cu subtitrări

Nu toate dispozitivele de astăzi sunt capabile să redea videoclipuri MKV. Deși suntem ani lumină față de vremurile trecute în acest sens, suntem încă mulți dintre noi care trebuie să convertească videoclipuri, seriale sau filme de la MKV la AVI . Cum o putem face rapid și fără a-și pierde calitatea originală sau subtitrările pe care le-au încorporat multe dintre aceste videoclipuri?

În cabina Android am convertit videoclipuri de diferite formate din timpuri imemoriale (MKV, MP4, MOV, FLV etc.) și de-a lungul anilor am întâlnit o mână bună de convertoare. Cea mai mare problemă pe care o găsesc în acest sens a fost întotdeauna aceeași: găsirea unei aplicații gratuite care să facă treaba bine, fără filigrane sau lucruri ciudate și care să ofere o gamă largă de setări (calitate / rezoluție / subtitrări etc.).

Convertiți fișiere MKV în AVI cu HD Video Converter Factory fără a pierde calitate

Convertorul care a funcționat cel mai bine pentru mine în ultima vreme se numește HD Video Converter Factory . Este gratuit, foarte complet și convertește fișierele la o viteză mare. De asemenea, are o versiune plătită îmbunătățită, dar pentru ziua de zi cu versiunea gratuită este mai mult decât suficient. Să vedem cum funcționează.

  • Primul lucru este să descărcați și să instalați programul. O putem face de pe site-ul său oficial AICI .
  • Deschidem aplicația și selectăm „ Adăugare fișiere ” din meniul de sus. Selectăm fișierul MKV pe care dorim să îl convertim.

  • În mod implicit, aplicația va converti videoclipul MKV în format AVI cu aceeași rezoluție, dar îl putem modifica făcând clic pe butonul „Setări”. În acest fel putem schimba codificatorul (DivX, Xvid, H264, Smart Fit), Bit Rate , Frame Rate, rezoluția
  • Dacă nu dorim să facem modificări de acest tip, ne vom uita pur și simplu la limba și subtitrările. Aceste 2 valori pot fi ajustate din ecranul principal (sub numele videoclipului).

  • În cele din urmă, trebuie doar să alegem calea în care dorim să fie salvat videoclipul, făcând clic pe „ Dosar de ieșire ”.
  • Odată ce avem totul pe placul nostru, facem clic pe „ Run ”.

Dacă dorim să convertim un videoclip de la MKV la orice alt format, instrumentul oferă o gamă largă de formate (AVI, MP4, MKV, MOV, WMV, MPG, M4V, VOB, ASF, TS, 3GP, H264, H265, VP9 și mai mult) și conversii specifice pentru anumite dispozitive sau mărci (iPhone, PS3, PS4, PSP, diverse mărci TV, dispozitive HTC, dispozitive Samsung, tablete etc.).

Astăzi acesta este programul pe care îl folosesc pentru a converti videoclipurile MKV în AVI și alte formate din Windows, iar adevărul este că până în prezent nu mi-a dat nicio problemă.

Convertiți fișiere MKV în AVI online

De asemenea, putem converti videoclipuri MKV în AVI fără a instala niciun program pe computer . Pentru aceasta vom folosi un convertor online, care ne permite să convertim videoclipuri în diferite formate.

Aceste tipuri de servicii web sunt bune, dar tind să aibă o limită de dimensiune care este în mod normal în jur de 200 sau 250 MB per fișier .

Unul dintre cele mai rapide este ConvertFiles . Are o interfață ușor de utilizat și putem adăuga atât videoclipuri stocate local, cât și videoclipuri localizate în rețea prin URL.

Există, de asemenea, alte alternative, cum ar fi OnlineConvert , dar acesta din urmă are o limită de dimensiune de 100 MB, care poate fi utilă pentru conversia videoclipurilor de acasă de scurtă durată - dacă vrem să convertim seriale sau filme, cel mai bine este să folosim o aplicație tipică pentru desktop.

Alternative de plată eficiente și de calitate, cum ar fi Leawo Video Converter

O altă soluție bună poate fi, de asemenea, obținerea unei licențe pentru un convertor de calitate. Dacă facem multe conversii în mod regulat de pe computer și căutăm cel mai bun program pentru a converti fișiere, o opțiune bună poate fi Leawo Video Converter .

Acum câțiva ani am obținut o licență pentru acest convertor și aș îndrăzni să spun că este cel mai complet convertor plătit pe care l-am văzut până acum . Dacă trebuie să recomand orice alternativă de plată, aceasta ar fi prima mea opțiune fără îndoială. Putem ajusta rata de biți, codecurile, rata de cadre, formatul și toate tipurile de detalii pentru fiecare conversie într-o interfață intuitivă și ușor de utilizat.

Convertiți fișiere MKV în AVI pe Mac

În cazul Apple, dacă avem un Mac, avem la dispoziție și câteva convertizoare bune pentru a transforma MKV-urile în AVI-uri.

  • MacX Free MKV Video Converter : Este o aplicație desktop gratuită care convertește fișiere MKV în MP4, AVI, MOV, FLV și în alte formate. Vă permite să faceți capturi de ecran ale videoclipurilor și să extrageți sunetul din reproduceri.
  • HandBrake : Un alt program, de această dată multiplatform, care efectuează conversia mai multor tipuri de formate, inclusiv MKV și AVI. De asemenea, este gratuit și, în acest caz, în plus, open source.

După cum puteți vedea, alternativa de a transfera videoclipuri, filme și serii de la un format la altul este foarte largă. Tu, pe care îl preferi?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .