Cum să setați sau să eliminați aplicațiile implicite pe Android

Ori de câte ori instalăm o aplicație nouă sau lansăm un telefon nou, atunci când efectuăm o acțiune Android, acesta lansează de obicei următorul mesaj: „ Deschideți cu XXX DOAR O dată sau ÎNTOTDEAUNA ”. Cum voi decide acum dacă vreau să folosesc întotdeauna acea aplicație? Dacă nici nu știu ce vreau la cină în seara asta. E prea multă responsabilitate pentru un om sărac nehotărât ca mine!

De multe ori stabilim aplicații implicite pe care dorim să le eliminăm și invers, avem aplicații pe care dorim să le adăugăm ca aplicații implicite pentru anumite acțiuni. În tutorialul de astăzi vom încerca să facem puțină lumină în această privință.

Astăzi, vorbim despre cum să setați sau să dezactivați aplicațiile predefinite pe Android . Simplu și foarte ușor de realizat.

Cum să ștergeți aplicațiile implicite pe Android

Pentru a împiedica asocierea unei acțiuni cu deschiderea unei aplicații în mod prestabilit, trebuie să urmăm pașii următori din setările dispozitivului nostru:

  • Deschidem meniul „ Setări ” sau „ Configurare ”.
  • Faceți clic pe setările „ Aplicații ”.
  • Căutăm aplicația implicită pe care dorim să o deconectăm și facem clic pe ea.
  • În ecranul de informații al aplicației selectăm „ Deschideți implicit ”.
  • Faceți clic pe butonul „ Ștergeți valorile implicite ”.

În acest fel, Android nu va mai asocia acea aplicație cu toate acțiunile pentru care a fost predeterminată.

Cum să setați o aplicație ca implicită pe Android

Dacă avem deja o aplicație predefinită pentru o anumită acțiune (de exemplu, deschideți Chrome pentru a naviga pe Internet) și dorim să o schimbăm, trebuie să urmăm pașii următori:

  • În primul rând, va trebui să deconectăm aplicația implicită curentă . Pentru a face acest lucru, vom urma pașii indicați în secțiunea anterioară (accesați „ Informații despre aplicație ” și selectați „ Deschidere implicită -> Ștergeți valorile implicite ”).
  • Apoi, efectuăm acțiunea pe care dorim să o conectăm la noua aplicație . Vom primi un mesaj care ne va întreba dacă vrem să folosim întotdeauna acea aplicație sau o singură dată. SelectămÎNTOTDEAUNA ” și astfel aplicația va fi stabilită ca implicită.

Urmând exemplul dinainte, să presupunem că vrem să schimbăm browserul implicit pe Android de la Mozilla Firefox la Google Chrome.

Pentru a face acest lucru, va trebui să mergem la setările Firefox și să ștergem valorile implicite ale aplicației. Apoi, vom încerca să deschidem un link, de exemplu, din WhatsApp sau din e-mail, iar când ne întreabă cu ce aplicație dorim să o deschidem, vom selecta „ Chrome ” și vom deschide „ Întotdeauna ”. Astfel, aplicația va fi setată ca implicită.

Pentru restul aplicațiilor și acțiunilor, procesul de urmat va fi același.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .