Cum se efectuează o migrare în masă între două conturi Gmail

Dacă tocmai am lansat o nouă adresă de e-mail Gmail și dorim să păstrăm e-mailurile din contul nostru anterior, cel mai probabil este că nu ne va ajuta să trimitem toate e-mailurile pe care dorim să le păstrăm unul câte unul. Există o modalitate de a migra tot acest conținut în bloc și automat?

Cum să transferați e-mailurile în bloc între două conturi Gmail

În prezent, Gmail are un instrument numit „ Importați e-mailuri și contacte ”, care este exact ceea ce avem nevoie pentru a evita pierderea de timp cu acest tip de procedură, care - să recunoaștem - este de obicei destul de grea și foarte neaplicantă. Să vedem cum funcționează ...

Din contul sursă

Pentru a exporta toate e-mailurile noastre vechi într-un cont nou, trebuie mai întâi să introducem contul Gmail original (cel vechi) și să activăm protocolul POP .

  • Ne conectăm la contul nostru Gmail, facem clic pe butonul de setări (pictograma roată, aflată în marginea din dreapta sus) și selectăm „ Setări ”.

  • Trecem la fila „ Redirecționare și e-mail POP / IMAP ” , iar în secțiunea „ Descărcare e-mail POP ” activăm opțiunea „ Activați POP pentru toate mesajele (chiar dacă acestea au fost deja descărcate) ”.

  • În cele din urmă, derulăm până la sfârșitul meniului și facem clic pe „ Salvați modificările ”.

Din contul de destinație

Apoi, închidem sesiunea și ne conectăm din nou la Gmail, dar de data aceasta, folosind acreditările contului de e-mail, unde dorim să fie trimise toate acele e-mailuri importante și necesare.

  • Intrăm în meniul de setări Gmail ( pictograma roată -> Setări ).
  • Mergem la „ Conturi și import ” și facem clic pe „ Importați e-mailuri și contacte ”.

  • Se va deschide automat o nouă fereastră unde trebuie să introducem adresa de e-mail de unde dorim să fie preluate e-mailurile. Adică, adresa de e-mail sursă pe care am folosit-o câteva paragrafe mai sus. Facem clic pe „ Continuați ”.

  • Apoi, Gmail ne va cere să ne conectăm la contul sursă pentru a începe procesul de transfer al e-mailului.

  • Apoi se va deschide o nouă fereastră în care va trebui să facem clic pe „Permite” pentru a da acces la Gmail ShuttleCloud Migration (instrumentul responsabil de exportarea e-mailurilor). Dacă totul a decurs bine, vom vedea un mesaj care spune „ Autentificare reușită ”.

  • Revenind la fereastra anterioară, vom vedea cum acum Gmail ne oferă 3 opțiuni pentru a începe cu migrarea e-mailurilor: „ Importați contacte ”, „ Importați e-mailuri ” și „ Importați e-mailuri noi din următoarele 30 de zile ”. Dacă lăsăm cele 3 casete activate, sistemul va exporta toate contactele și e-mailurile din contul sursă către noua adresă Gmail și, de asemenea, va redirecționa orice e-mail nou care ajunge în vechiul cont pentru o perioadă de o lună. Pentru a termina, selectăm „ Începe importul ” pentru a începe procesul.

Gata!

De aici va trebui să așteptăm un timp care va depinde de cantitatea de e-mailuri pe care le-am stocat în contul Gmail inițial. Deși este un proces care poate dura chiar și ore, îl putem urmări din meniul de setări Gmail, în secțiunea „ Conturi și import ”.

După cum puteți vedea, deși procesul nu este foarte intuitiv, odată ce cunoaștem „cheile” pe care trebuie să le atingem, migrarea se efectuează fără prea multe complicații. Este destul de departe de facilitățile oferite de alți clienți de poștă electronică, cum ar fi Outlook și fișierele sale PST, dar cel puțin ne evită să mergem prin stocarea e-mailurilor pe hard disk sau în memoria locală a dispozitivului nostru headend.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .