Cum să descoperiți originea unei imagini pe Internet - Androidul fericit

V-ați întrebat vreodată cum putem ști dacă un profil Facebook, Twitter sau Instagram este real ? De multe ori, cel mai bun mod de a afla este investigarea fotografiei de profil, deoarece în cazul unui bot sau al unui fals, cel mai probabil este ca fotografia să aparțină altcuiva.

Pe de altă parte, dacă suntem fotografi profesioniști sau avem un profil Instagram plin de imagini și fotografii de înaltă calitate, este posibil ca la un moment dat un mediu să folosească creațiile noastre fără permisiunea noastră și fără a acorda credit artistului. Îi putem identifica?

În ambele cazuri, tot ce avem nevoie este să cunoaștem originea originală a unei imagini. Adică efectuați o căutare inversă a fotografiei în cauză . Deci putem cunoaște sursa originală. Restul, prin aruncare pură și simplă, vor fi copii.

Cum să descoperiți originea unei fotografii sau a unei imagini

Făcând o căutare inversă a unei imagini, putem obține și alte informații utile, cum ar fi, de exemplu, data la care a fost creată imaginea , când a fost încărcată și dacă există versiuni ale aceleiași imagini cu modificări.

Pentru îndeplinirea acestei sarcini avem 2 instrumente principale:

  • Imagini Google
  • Tinye

Obținerea de informații dintr-o imagine din Google Images

Acesta este cel mai popular instrument web pentru efectuarea de căutări inversate. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să introducem Google Images. Îl putem accesa din browser accesând Google.com și făcând clic pe „ Imagini ” (în marginea din dreapta sus) sau prin acest LINK direct.

Apoi, faceți clic pe pictograma camerei („ Căutare după imagine ”) situată lângă lupa din motorul de căutare.

Instrumentul „Căutare după imagine” oferă 2 alternative:

  • Inserați adresa URL a imaginii : putem efectua o căutare direct dintr-o imagine încărcată pe o pagină web.
  • Încărcați o imagine : adăugăm imaginea de pe computerul sau dispozitivul nostru mobil.

Odată ce imaginea este încărcată, Google ne va arăta un rezultat al căutării cu diferite date:

  • Dimensiunea imaginii.
  • De asemenea, ne va spune dacă există alte versiuni ale acelei imagini în diferite dimensiuni.
  • Cel mai probabil interogare de text pentru acea imagine (aici ne spune ce tastează oamenii atunci când Google Google imagine).
  • Lista de imagini similare.
  • Restul sunt site-uri web unde putem găsi acea imagine.

Pentru acest exemplu, am ales o fotografie a unuia dintre personajele mele TV preferate și am încărcat-o pe Google Images.

Rezultatul căutării indică faptul că această imagine aparține seriei The Office, capitolul este „ Lecture Circuit: Part 1 ” din 2009, iar persoana care apare în captura de ecran este Dwight Schrute. În plus, Google ne spune că căutarea asociată acelei imagini este „ dwight schrute it is your birthday ” (o glumă mitică a personajului din serie). După toate aceste informații, am găsit o mulțime de site-uri web care au folosit aceeași imagine pentru a crea meme.

Putem face același proces cu propriile noastre fotografii și este minunat să știm dacă alte pagini folosesc creațiile noastre fără a menționa autorul sau fără permisiune.

Căutarea originii unei imagini sau fotografii cu TinEye

TinEye este un alt motor excelent de căutare a imaginilor care ne permite să obținem alte tipuri de date care sunt foarte interesante. La fel ca în Google Images, trebuie doar să încărcăm o imagine sau să indicăm adresa URL pentru ca mașina să ajungă la lucru.

Instrumentul ne arată în rezultatele sale de câte ori apare imaginea sau fotografia pe Internet . Datorită filtrelor sale, putem vedea dintr-o dată toate site-urile web în care apare. De asemenea, putem sorta rezultatele căutării în funcție de vârstă pentru a descoperi sursa originală a acelei imagini .

Urmând același exemplu al imaginii anterioare a lui Dwight, datorită faptului că am ordonat rezultatele după dată, știm că prima captură a acelei secvențe de la The Office a apărut pentru prima dată pe site-ul web „Popsugar” pe 2 octombrie 2009. Zilele mai târziu, diferite variante ale acelei imagini au apărut pe alte site-uri TV și de divertisment.

Pe lângă aceste 2 instrumente, există și alte instrumente similare pentru a efectua acest tip de căutare, dar atât Google Images, cât și TinEye sunt cele mai rapide și mai eficiente.

Cum se face o căutare inversă a unei fotografii de pe telefonul mobil

Dezavantajul tuturor acestor lucruri este că, deși funcționează excelent din browserul unui PC, nu se întâmplă același lucru dacă încercăm să facem o căutare inversă de pe mobil. Atât Google Chrome (Android), cât și Safari (iOS) nu sunt acceptate, deci trebuie să folosim o alternativă.

„Reverse Photo” este soluția pentru telefoane mobile și tablete.

Alternativa în acest caz se numește reverse.photos și este o trecere de la Google Images pentru a căuta de pe mobil. Odată încărcată fotografia, aceasta ne arată un link cu rezultatele căutării Google.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .