Peste 1.400 de tablouri Van Gogh de descărcat la rezoluție completă

Vincent Van Gogh este cunoscut pentru că este unul dintre cei mai renumiți pictori postimpresionisti din istoria artei, alături de alte figuri precum Toulouse-Lautrec și Paul Gauguin. Deși mulți oameni îl cunosc doar datorită vieții proaste pe care a dus-o: acea ureche tăiată la cald, mereu în lupte și săracă până la sfârșitul zilelor sale. Numele său a început să devină foarte popular în anii 1980, când tabloul său „Floarea-soarelui” s-a vândut la licitație pentru aproape 40 de milioane de dolari.

Dacă suntem interesați de lucrarea sa, putem vizita în prezent site-ul oficial al Muzeului Van Gogh din Amsterdam. Aici vom găsi mai mult de 1.440 de lucrări aparținând artistului olandez, pe care le putem descărca complet gratuit pentru uz personal .

Alături de fiecare pictură găsim un fișier cu informații legate de lucrare, precum și o reproducere pe care o putem mări cu un zoom 4X. Cel mai bun dintre toate, nivelul de detaliu și rezoluție este atât de mare încât putem percepe loviturile și grosimea vopselei de pe pânză.

Dacă vrem să descărcăm oricare dintre picturile sale mitice precum „Camera”, „Migdalar în floare”, „Câmp de grâu cu corbi” sau binecunoscutele sale autoportrete, trebuie doar să facem clic pe pictograma de descărcare și să selectăm între dimensiunile „Mici”, „Medii” sau mare ". Toate cadrele sunt la rezoluție maximă și au dimensiuni de aproximativ 2200 x 2900p (modul portret) și 3800 x 3000p (peisaj).

Alte lucrări disponibile la Muzeul Van Gogh din Amsterdam

Muzeul, pe lângă faptul că are cea mai mare colecție de picturi de Vincent Van Gogh, include și alte lucrări legate de artist. De exemplu, lucrări ale prietenilor și pictorilor contemporani, precum și amprentele japoneze ale vremii, care au fost colectate de Vincent însuși și de fratele său Theo.

Dacă vi s-a părut interesant acest post și doriți să vedeți alte articole similare despre conținut gratuit de pe net, nu ezitați să vizitați secțiunea INTERNET .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .