Cum să descărcați toate datele dvs. personale din Google+

Se pare că Google+ a dispărut pentru totdeauna. Încercarea companiei de a realiza o rețea socială nu a întâmpinat succesul scontat și, ca și în cazul tuturor produselor Google care nu îndeplinesc așteptările, va primi restul celor drepți foarte curând. În principiu, au anunțat-o pentru luna august a acestui an, dar după ce au cunoscut anumite scurgeri de securitate pe platformă, data a fost avansată la iminentul 2 aprilie .

Pentru oameni ca mine, care locuiesc acolo de aproape cinci ani, închiderea poate fi un pic traumatică. Niciodată nu mi-a plăcut Facebook prea mult și nici nu am reușit să obțin agățarea de Twitter, așa că trebuie să ne gândim unde vom merge acum că nava se scufundă fără speranță.

Între timp, nu avem altă opțiune decât să ne facem bagajele și să păstrăm cele mai semnificative amintiri. În continuare, aruncăm o privire la modul în care putem descărca toate acele date pe care le-am acumulat de-a lungul acestui timp pe Google+ .

Cum să descărcați pas cu pas toate datele noastre Google+

Pentru a salva o copie a fotografiilor, postărilor, comentariilor și altelor pe care le-am acumulat în rețeaua socială, vom folosi exportatorul oficial Google Takeout . Din această pagină putem descărca o copie de rezervă a întregii noastre activități în oricare dintre produsele Google, inclusiv în datele Google+.

Există, de asemenea, alte instrumente terță parte, cum ar fi Google+ Exporter, dar vom rămâne cu soluția oficială, deoarece funcționează în mod rezonabil pentru tot ceea ce vrem să facem astăzi.

 • Mai întâi, accesăm Google Takeout .
 • În mod implicit, instrumentul este activat pentru a descărca date din toate produsele Google (Maps, Drive, Keep, Gmail, Chrome etc.). În primul rând, vom face clic pe butonul „ NU SE SELECTEAZĂ NICI ”.
 • Acum, vom activa fila, una câte una , a tuturor componentelor Google+ pe care dorim să le descărcăm (puțin mai jos, explicăm ce conține fiecare dintre aceste blocuri).
 • Unele componente au un meniu derulant care ne permite să alegem formatul fișierului pe care urmează să îl descărcăm. De exemplu, cercurile Google+ pot fi descărcate în format JSON, CSV, HTML sau vcard.

 • După ce am activat toate filele care ne interesează, faceți clic pe butonul „ NEXT ”.
 • În cele din urmă, Google ne oferă 3 opțiuni pentru livrarea datelor:
  • Tipul de fișier : datele vor fi livrate în format comprimat. Putem alege între un fișier ZIP sau TGZ.
  • Dimensiunea fișierului : în mod implicit, dacă datele depășesc 2 GB, Google le va împărți în mai multe fișiere comprimate.
  • Metoda de livrare : putem alege să ne trimită datele printr-un link de descărcare către contul nostru de e-mail sau să încărcăm datele în cloud (Google Drive, Dropbox, Box sau OneDrive).

 • Pentru a termina, faceți clic pe „CREARE FIȘIER”.

Din acest moment, în funcție de activitatea pe care am dezvoltat-o ​​în Google Plus, fișierul va dura mai mult sau mai puțin timp pentru a fi disponibil. Aveți grijă, deoarece acest proces poate dura ore întregi dacă activitatea noastră a fost foarte mare.

Când copia este gata de descărcare, vom primi un e-mail cu un mesaj ca acesta.

Citiți bine mesajul, pentru că vi se poate întâmpla ca mine: unele fișiere nu au fost salvate, așa că va trebui să fac o altă copie de rezervă dacă vreau să am totul în stare.

Ce date ar trebui să descărcăm din Google+?

După cum am menționat puțin mai sus, vom detalia care sunt filele pe care trebuie să le activăm pentru a descărca toate informațiile pe care le-am încărcat pe Google+, cum ar fi fotografii, comentarii, postări și altele.

 • Google+ +1 pe site-uri web : o listă în format HTML cu linkuri către toate site-urile și blogurile pe care avem +1.
 • Cercuri Google+ : o listă în format JSON, CSV, HTML sau vcard cu informații de la contactele noastre Google+ (prenume, prenume, poreclă, nume afișat și adresa URL a profilului).
 • Comunități Google+ : funcționează numai cu comunități în care suntem moderatori sau proprietari. Obțineți nume și linkuri către profiluri de moderatori, membri, solicitanți, proprietari, membri interzisi și invitați din comunitate. De asemenea, oferă o listă cu link-uri către publicații partajate în comunitate și unele metadate (imaginea comunității, categorii etc.).
 • Știri Google+: aceasta este probabil cea mai importantă secțiune. Aici sunt colectate toate contribuțiile noastre personale.
  • Fotografii distribuite în postări și comentarii.
  • Toate postările pe care le-am creat, inclusiv comentariile și +1 pentru alte postări.
  • Colecții pe care le-am creat.
  • Toate evenimentele pe care le-am creat sau la care am fost invitați.

Este posibil ca Google+ să fi fost un eșec la nivel de companie și că foarte puțini oameni l-au folosit în mod regulat este o realitate mai mult decât palpabilă. Acesta nu era Facebook. Cu toate acestea, reușiseră să creeze niște comunități cu adevărat puternice, cu conținut de înaltă calitate, iar interfața lor era cea mai curată și mai fluidă pe care am putut să o găsim pe Internet. Ce putem face ... Adio, Google Plus. Fie ca forța să fie cu tine.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .