Această AI compune și joacă death metal într-un „flux live” infinit

Începând cu 24 martie trecut, o inteligență artificială numită Dadabots generează și transmite muzică death metal în direct 24 de ore pe zi de pe YouTube . Creat de muzicienii-tehnologi CJ Carr și Zack Zukowski, acesta este unul dintre mulți algoritmi de death metal dezvoltate de pereche în ultimii ani.

Cum este posibil ca o inteligență artificială să poată crea muzică live?

Tehnica de învățare utilizată de Dadabots se concentrează pe întreaga discografie a unui singur artist dat. Fiecare dintre discuri este împărțit în mii de „mostre” mici sau porțiuni sonore. De aici, algoritmul creează mii de iterații pentru a dezvolta AI, care începe să genereze zgomot alb până când învață în cele din urmă să producă elemente muzicale mai recunoscute.

Această versiune a lui Dadabots a fost creată de trupa death metal Archspire , deși dezvoltatorii au lucrat deja cu rețeaua lor neuronală în ocazii anterioare bazate pe alte grupuri precum Room For A Ghost , Meshuggah și Krallice . Mai mult, Carr și Zukowski au lansat chiar albume întregi compuse din acești algoritmi, complet gratuit pe Bandcamp-ul lor Dadabots. Deși, cu siguranță, această transmisie neîntreruptă de death metal pe YouTube este ceva complet nou.

Creatorii acestei inteligențe artificiale explică faptul că majoritatea experimentelor muzicale generate sunt de obicei realizate prin analiza artiștilor de muzică clasică sau pop, lăsând deoparte alte genuri mai minoritare, cum ar fi black metalul. În cuvintele dezvoltatorilor, scopul lor a fost întotdeauna ca AI să abordeze „o recreație realistă” a artistului care să fie imitat, obținând un rezultat neașteptat „perfect imperfect”.

În mod curios, toate acestea pot duce la consecințe ale unei anumite nuanțe cenușii în ceea ce privește drepturile de autor. Faptul că o inteligență artificială învață din tiparele și sunetele unui artist „de carne și oase” deja existent poate limita legalitatea și este cu siguranță ceva pentru care nu avem încă un precedent pentru astăzi.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .