Programul nu se deschide, dar nu dă nici o eroare (Windows XP / 7/8/10)

Aceasta este o problemă destul de frecventă în rândul persoanelor care folosesc computerul mult în fiecare zi și lucrează cu mai multe aplicații în același timp. Încercăm să deschidem un program și sistemul nu răspunde, nu dă niciun mesaj de eroare, dar aplicația pur și simplu nu rulează . Facem dublu clic pe pictogramă, dar Windows acționează ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Ce se întâmplă?

Windows nu rulează programul și nu returnează erori

Aceste tipuri de blocări sunt destul de frecvente în Windows - atât în ​​sistemele vechi, cum ar fi Windows XP, cât și în versiunile mai moderne, Windows 7/8 și Windows 10 - și tind să apară mai ales atunci când utilizați aplicații Office precum Office sau programe de editare grele, cum ar fi Sony Vegas și Ableton.

Problema este la fel de obișnuită, pe cât soluția sa este simplă. Nu este chiar faptul că programul .EXE pe care tocmai l-am lansat nu rulează. Dimpotrivă: a fost executat și este încă activ în fundal, dar a atârnat .

Prin urmare, pentru a-l rezolva, trebuie pur și simplu să localizăm programul care rulează și să îl închidem. Dacă îl redeschidem, cel mai probabil se va încărca corect.

Cum să închideți un program care a atârnat în fundal

Primul lucru este să deschideți managerul de activități. Putem face acest lucru făcând clic dreapta pe bara de activități Windows și selectând „ Task Manager ”.

În fila „Procese”  din cadrul administratorului vom căuta procesul care corespunde programului care nu rulează. Adică numele aplicației blocate. Rețineți că uneori programul poate apărea repetat. Acest lucru se datorează faptului că am încercat să deschidem programul de mai multe ori și, fiind blocat, creează un fel de fund de sticlă .

Acum selectăm procesul și facem clic pe butonul „ Finalizați sarcina” pe  care îl vom vedea în partea de jos a ferestrei. În Windows 10 putem obține același efect făcând clic dreapta pe numele programului și selectând „ Termină sarcina ”.

De exemplu, în imaginea următoare vom „ucide” procesul Microsoft Excel (în fiecare caz particular va trebui să găsim numele programului care nu se deschide, desigur ).

Apare o nouă fereastră care ne întreabă dacă vrem cu adevărat să încheiem procesul. Îi spunem să meargă mai departe și apoi vom încerca să rulăm din nou aplicația. Notă: În Windows 10 procesul se închide automat fără a cere.

Încercați să vă deconectați și să reporniți computerul

Dacă după aceasta programul încă nu se deschide, se poate datora faptului că există o dependență care a atârnat și blochează executarea aplicației. În aceste cazuri, identificarea sursei problemei este mult mai complicată, deci cel mai simplu lucru pe care îl putem face este să închidem sesiunea Windows sau să repornim computerul direct.

În majoritatea cazurilor, acest lucru este de obicei mai mult decât suficient pentru a debloca sarcina. Dacă utilizați programe de completare, plug-in sau piese software suplimentare , încercați să reinstalați și să îl configurați din nou.

Actualizați Windows 10

Dacă lucrăm cu Windows 10, este recomandabil să găsiți și să instalați cea mai recentă actualizare disponibilă. Actualizările furnizate în modul pachetelor de service, patch-uri și drivere noi servesc la îmbunătățirea și optimizarea stării de sănătate a computerului nostru. Nu le trece cu vederea.

Dacă a existat o eroare sau o eroare cauzată de un fișier de sistem, actualizarea Windows-ului nostru în multe cazuri vom putea corecta problema.

Ce se întâmplă dacă nu putem rezolva problema cu asta?

În cazul unui accident simplu, acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a remedia problema rădăcină. Dacă vedem că situația se repetă în mod regulat, cel mai bine este să dezinstalăm și să reinstalăm aplicația.

Uneori, acest tip de problemă apare și pentru că încercăm să accesăm o resursă de rețea indisponibilă sau o eroare similară. Dacă este o aplicație pe care o folosim în birou, de obicei este mai bine să contactați direct serviciul tehnic al companiei. Oricât de incredibil ar părea, este un tip de eroare destul de comun atunci când lucrezi în rețele corporative cu aplicații, servicii și servere din rețea.

Dacă problema persistă, un alt lucru pe care îl putem face este să încercăm să lansăm aplicația, dar să ne conectăm la Windows cu un alt utilizator . Dacă rulează corect cu un alt utilizator, va trebui să ștergem profilul de utilizator de pe computer și să îl generăm din nou. Dacă nu obținem rezultate în acest fel, reporniți Windows în modul sigur și vedeți dacă aveți acum probleme. Dacă da, cel mai probabil va trebui să reinstalăm din nou sistemul de operare.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .