Cum să optimizați Windows 10 la maximum - Android fericit

În mod implicit, atât Windows 10, cât și sistemele de operare Microsoft anterioare sunt configurate ca standard, dar putem îmbunătăți performanța și optimiza Windows 10 dacă facem mici modificări și modificăm unele variabile? Desigur! De aceea citești această postare, nu? Ce întrebări puneți, Android ... Există acțiuni precum eliminarea programelor de pornire sau creșterea memoriei virtuale care ajută semnificativ la creșterea performanței Windows 10.

Următoarele linii directoare și recomandări enumerate mai jos vor crește performanța și viteza de încărcare a sistemului dvs.

Deși nu toate sunt obligatorii, este suficient să aplicăm unele dintre ele pentru a obține o îmbunătățire semnificativă a utilizării și plăcerii echipamentelor noastre. Sa mergem acolo.

Acțiuni pentru creșterea performanței și optimizarea Windows 10

Ștergeți fișierele temporare

Una dintre acțiunile de bază pentru a începe optimizarea Windows 10 este ștergerea fișierelor temporare stocate în profilul nostru. Pentru a face acest lucru, tastați Cortana „% temp%” (fără ghilimele) și selectați sugestia care se referă la folderul de fișiere.

Acest folder se află în profilul nostru de utilizator Windows, iar în acesta sistemul stochează o mulțime de fișiere temporare. Selectați toate fișierele din folder și ștergeți-le . În timpul procesului, pot apărea diverse mesaje care indică faptul că unele fișiere sunt utilizate și nu pot fi șterse. Acest lucru este normal, faceți clic pe „Omite” și ștergeți restul fișierelor.

Creșteți memoria virtuală ca bază pentru optimizarea Windows 10

Putem da o mică apăsare memoriei noastre RAM alocate, alocând spațiu pe hard disk-ul nostru, astfel încât acesta să îndeplinească funcțiile unei memorii virtuale. Deschideți un explorator de fișiere Windows și selectați „ Acest computer ” din accesul rapid din lateral, apoi faceți clic pe „ Proprietăți sistem ”. Accesați „ Setări avansate de sistem -> Opțiuni avansate -> Setări -> Opțiuni avansate -> Modificare ”.

Putem ajunge la același site făcând clic dreapta pe „Proprietăți” pe „Acest computer”

În principiu, ar trebui să atribuiți cel puțin suma recomandată de sistem (apare chiar în partea de jos a ferestrei), dar dacă doriți să atribuiți o cantitate bună, vă recomand să îi atribuiți o dimensiune inițială egală cu puterea RAM-ului dvs. și o dimensiune maximă dublă .

Deoarece am o memorie RAM de 4 GB, am atribuit o dimensiune inițială de 4 GB și maximum 8 GB

Eliminați programele inutile de la pornire

Când pornim computerul, Windows încarcă anumite programe în mod implicit și de multe ori sunt programe pe care nu trebuie să le încărcăm de la început (le putem deschide când avem nevoie de ele). Prin urmare, puteți dezactiva încărcarea acestuia la pornire. Apăsați „ Control + Alt + Ștergere ” și deschideți managerul de activități. Accesați fila „ Start ” și dezactivați acele programe care nu sunt esențiale pentru ca computerul să funcționeze corect de la început . Faceți clic pe programul + „Dezactivare” pentru a dezactiva.

În timp, lista programelor de pornire este de obicei inutilă

Defragmentați discurile

Un alt pas important pentru îmbunătățirea performanței sistemului este să comandăm corect informațiile stocate pe hard diskul nostru. Cu defragmentatorul de disc vom grupa și comanda toate informațiile, astfel încât sistemul să poată accesa mai ușor.

Accesați Cortana și tastați „ Defragment ” și selectați sugestia „ Defragmentați și optimizați unitățile ”. În această fereastră selectați unitatea C și faceți clic pe „ Analizați ” și apoi „ Optimizați ”. Repetați acest proces cu toate partițiile de pe disc.

Analizați și optimizați toate partițiile pentru a păstra informațiile bine colectate. Odată comandat, accesul la aceste informații va fi mult mai rapid

Dezactivați indexarea fișierelor

În mod implicit, Windows indexează anumite tipuri de fișiere, astfel încât să le puteți accesa mai repede, dar, pe cât poate părea contradictoriu, acest lucru face ca sistemul să caute în mod constant fișiere de indexat, ceea ce încetinește sistemul. Putem optimiza Windows 10 și putem oferi sistemului un spațiu de respirație dacă dezactivăm indexarea fișierelor. Mergeți la „ Acest computer ” și faceți clic dreapta pe unitate (C :) selectați „ Proprietăți ”. Debifați opțiunea „ Permiteți fișiere pe această unitate ... ”.

Dezactivarea indexării pe disc va elimina o parte din sarcina de lucru de pe procesor

Modificați efectele vizuale

Această opțiune este opțională. Dacă nu vă deranjează că Windows are mai puține efecte vizuale, le puteți dezactiva în siguranță. Mergeți la „Proprietăți sistem” așa cum am făcut în primul punct și faceți clic pe „Setări avansate de sistem -> Opțiuni avansate -> Setări (Performanță)”. Selectați „Ajustați pentru cea mai bună performanță” și aplicați modificările.

Dezactivați efectele vizuale pentru o performanță mai bună

Efectuați o curățare de viruși și programe malware

Un alt pas esențial pentru îmbunătățirea performanțelor computerului dvs. este instalarea și rularea unui antivirus și / sau antimalware bun. În următorul LINK aveți toți pașii de urmat pentru a oferi o bună curățare echipamentelor dvs.

În plus față de aceste sfaturi, există multe altele pe care le puteți face pentru a îmbunătăți performanța computerului și pentru a optimiza Windows 10, cum ar fi repararea erorilor de disc cu comanda chkdsk, eliberarea unui spațiu când hard diskul este prea plin sau chiar reinstalarea sistemului. operațional dacă după câțiva ani observați că începe să se clatine. O întreținere bună este cheia unui sistem rapid și sigur.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .