Cum se instalează Linux pe un USB - Android fericit

Doriți să instalați Linux pe computer, dar încă nu sunteți absolut sigur și doriți să încercați cum funcționează? Sistemul dvs. de operare este corupt și trebuie să accesați computerul pentru a face o copie de rezervă a tuturor documentelor dvs.? Aceasta și multe altele este ceea ce puteți face dacă instalați o versiune portabilă de Linux (Ubuntu, Debian etc.) pe una dintre unitățile dvs. USB. Odată ce pendrive-ul dvs. este gata, îl puteți folosi fie ca sistem de operare portabil, fie îl puteți folosi ca instalator Linux și puteți instala acest sistem de operare oriunde doriți.

Pentru a pregăti memoria USB, este esențial să instalați aplicația Universal USB Installer pe computer și să descărcați o imagine ISO a distribuției Linux pe care doriți să o instalați pe USB. Din secțiunea noastră de descărcări gratuite puteți obține ambele aplicații, pur și simplu făcând clic AICI.

După ce aveți ambele fișiere în posesia dvs., rulați Universal USB Installer. Prima fereastră este un simplu acord de licență. Acceptați termenii și faceți clic pe „ Sunt de acord ”.

Acceptați termenii licenței

În fereastra următoare trebuie să efectuați 3 acțiuni:

Configurați instalarea Linux pe USB
  • Pasul 1 : Selectați sistemul de operare pe care urmează să îl instalați pe USB. Alegeți sistemul de operare pe care tocmai l-ați descărcat anterior. În imaginea de exemplu am descărcat Ubuntu, așa că vom selecta „ Ubuntu ”.
  • Pasul 2 : Selectați programul de instalare (.ISO) făcând clic pe „ Răsfoire ”.
  • Pasul 3 : Alegeți memoria USB pe care urmează să instalați Linux.

După finalizarea acestor 3 pași, apăsați butonul „ Creați ”. Veți vedea un mesaj de avertizare care indică faptul că Linux va fi instalat pe unitatea USB pe care tocmai ați selectat-o. Spune „ DA ” și rulează mile.

Acesta este un simplu mesaj de avertizare

Următorul lucru pe care îl veți vedea este o fereastră care arată progresul pregătirii pendrivei. Odată ce procesul este terminat, veți avea memoria USB gata și gata să preia puterea Linux oriunde ați merge. Amintiți-vă că pentru ca Linux să pornească de pe USB pe computerul pe care îl doriți, va trebui mai întâi să configurați BIOS-ul respectivului PC, astfel încât sistemul să pornească din memoria USB. Dar acesta este un subiect pe care îl vom dezvolta în altă perioadă (dacă aveți nevoie de informații urgente, nu ezitați să lăsați un mesaj).

Această fereastră arată progresul instalării

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .