Goku VS Superman: ¿Quién ganaría en una batalla a muerte?

Si alguna vez tuviéramos que plantearnos una batalla imposible, el crossover definitivo entre 2 de los personajes ficticios más icónicos de la historia, sin duda tendría que decantarme por una pelea entre Goku y Superman. Sí, ya sé que este un dilema del que se han escrito chorros de tinta en Internet, pero creo que ya ha llegado el momento de que aportar nuestro pequeño granito de arena en este asunto. Goku vs Superman, ¿quién ganaría en una batalla a muerte?

Pelea a muerte entre Goku vs Superman: ¿Quién sería capaz de asestar el golpe definitivo?

Înainte de a începe, vreau să clarific că nu vorbim despre cine este cel mai puternic, ci cine ar câștiga într-o luptă până la viață sau la moarte. Indiferent de forța sau puterea brută a fiecăruia dintre adversari.

Pentru a stabili o scară, vom încerca să dezlegăm abilitățile, caracteristicile, armele și punctele slabe ale lui Son Goku și Kal-El, ultimul fiu al lui Krypton.

Supraom

Clark Kent, alias Superman, este un extraterestru de pe planeta dispărută Kripton. Fiul lui Jor-El și al Larei Lor-Van, a fost trimis pe Pământ și crescut de umili fermieri din Smallville.

Puterile sale provin de la Soarele galben pe care orbitează Pământul și, printre ele, se remarcă capacitatea de a zbura, super rezistență, super rezistență, super viteză , viziune cu raze X, viziune cu laser, viziune telescopică și microscopică, viziune în infraroșu, super-auz, superinteligența, memoria fotografică și super-respirația înghețată.

De asemenea, stăpânește artele marțiale kriptonian Torquasm Rao și Torquasm Vo . Una dintre cele mai recente tehnici ale sale este „super flare” , o versiune avansată a viziunii sale asupra căldurii, eliberând energie din fiecare celulă din corpul său și incinerând totul pe o rază de 200 de metri.

Punctul său slab este criptonitul verde și este vulnerabil la magie .

De obicei nu folosește nicio armă în luptă. Nu că aș avea nevoie, hei!

Ei sunt Goku

Son Goku (Kakarot) este un Saiyan de pe planeta Vegeta. Fiul lui Bardock, a fost trimis pe Pământ cu puțin timp înainte de distrugerea planetei sale de origine din mâna lui Freeza. A fost crescut de bunicul său, fiul Gohan, și de-a lungul anilor s-a antrenat cu Mutenroshi, cu goblinul Karin, Kami-sama, Kaito și îngerul Wiss. Un adevărat maestru al artelor marțiale.

Atacuri Ki și abilități speciale:

 • Ki Burst.
 • Kame Hame Ha.
 • Kienzan (disc distrugător).
 • Taiyo-ken (lovire solară).
 • Schimbare instantanee de loc.
 • Kaio-ken.
 • Genki Lady.

Transformări:

 • Super Saiyan 1, 2 și 3.
 • Super Saiyan God (SS Red).
 • Super Saiyan God Super Saiyan (SS Blue).
 • Ultra Instinct (Miggate no gokui).

Punctele slabe ale lui Goku includ următoarele:

 • Fiind prea încrezător.
 • Nivel de studii sub zero .
 • Urăște luptele nedrepte.
 • Consum mai mare de energie în transformări.

În cele din urmă, printre armele / obiectele pe care le folosește Goku se numără personalul magic Nyoibo, semințele de senzu și norul Kinton (deși nu-l mai folosește cu greu).

Lupta la distanță scurtă, medie și lungă

Într-o luptă de aproape, Superman va avea cel mai probabil totul de câștigat. Să presupunem că prin forță brută este dificil pentru Goku să-l învingă pe Clark, deși fiind cel mai bun artist marțial existent, el, fără îndoială, i-ar fi rezistat mult timp.

La distanța medie și lungă lucrurile se schimbă foarte mult. Aici Son Goku are un arsenal de tehnici energetice mult mai extinse și mai letale decât cel al kriptonianului. Superman și-ar putea folosi viziunea la căldură sau respirația înghețată și chiar arunca obiecte grele (pietre, mașini, tot felul de inventare), dar nimic pe care Goku nu l-ar putea contracara cu un sortiment bun de explozii ki.

Goku vs. Superman - Să înceapă bătălia!

Goku este un luptător care se bucură mereu de o luptă bună. Prin urmare, el ar începe mai întâi făcând atacuri corp la corp pentru a testa puterea inamicului său. Deși Superman are cunoștințe despre artele Torquasm Rao și Torquasm Vo, adevărul este că, în majoritatea luptelor sale, el se dezvoltă mai mult ca un boxer obișnuit, cu pumni extrem de puternice pentru a-și lovi adversarul.

Un alt factor de luat în considerare este viteza lui Superman, care depășește cu mult viteza luminii (da, nu este la fel de rapidă ca Flash). Într-o stare normală, singurul mod în care Goku ar găsi pentru a-și evita atacurile ar fi prin schimbarea instantanee a locului. Cu toate acestea, aceasta este o tehnică care necesită concentrare, ceea ce înseamnă că el nu a putut să o folosească atât de des încât să contracareze toate atacurile fiului lui Jor-El.

Cel mai probabil, datorită nobilimii ambelor personaje, niciunul dintre cei doi nu ar merge la maxim de la început, ceea ce ar duce la câteva minute de luptă corp la corp, prin punctaj.

Când a văzut că lucrul nu avansează, Son Goku ar alege să se transforme în Super Saiyan. Acest lucru i-ar oferi un mic început de cap, bătându-și adversarul cu pumni și combinații marțiale, obținând mai multe lovituri care l-ar forța pe Superman să devină serios.

Aici Superman ar folosi unul dintre marile sale atuuri: superspeed. În consecință, Goku ar începe să primească o bătăuie bună. Cum să te descurci? Lăsând o oarecare distanță între cei doi. Goku ar folosi Taiyo Ken (racheta solară) pentru a orbi Superman - mai ales dăunător datorită simțurilor sale sporite - și s-ar îndepărta.

Goku își dă seama că loviturile sale nu îi fac rău semnificativ și se întoarce spre Kienzan. Discul distrugător, semnul distinctiv al lui Krillin, are o margine capabilă să taie orice i se pune în cale. Superman, nebănuind, ar reuși să-l ocolească în ultimul moment, dar i-ar lua una dintre urechi înainte.

Furios, Kal-El ar lansa un puternic fascicul de energie prin ochi, afectându-l pe Son Goku și lăsându-și hainele în zdrențe. Goku va trece la Super Saiyan 2, răspunzând cu un devastator Kame Hame Ha. Dar rezistența lui Superman nu cunoaște limite și, deși reușește să blocheze și să devieze valul energetic al Saiyanului, îmbrăcămintea lui este, de asemenea, distrusă, deși într-o măsură mai mică, ștergând o parte din marele „S” care îi apare pe piept.

Goku devine Super Saiyan 3, iar Clark, văzând că acest lucru nu se întâmplă atât de ușor pe cât credea, se lansează în atac, dublând viteza luminii. Drept urmare, Goku se potrivește cu un berbec puternic format din cei 2 pumni care îl aruncă la sute de metri distanță, distrugând tot ce-i stă în cale.

Deoarece al treilea nivel al Super Saiyan nu va rezolva lucrurile, Goku decide să elibereze ki-ul zeilor și se transformă în Dumnezeu Super Saiyan. Acum, lupta este mult mai echilibrată și reușește să obțină mai multe lovituri pe fața și pieptul prietenului lui Batman și Wonder Woman.

Lucrurile devin serioase pentru Superman. A pierdut urechea, a obosit cu adevărat și adversarul său își împinge propriile limite mereu și iar. Clark se ridică apoi pe cer, la limitele atmosferei. Fiind mai aproape de soare, celulele tale se reîncarcă, obținând o creștere bruscă și bestială a energiei.

Goku se duce după el și decide să ridice încă o crestătură, ajungând la transformarea lui în zeul albastru. Se pregătește să lanseze cel mai puternic Kame Hame dintre toate, folosind Kaio-ken x20. Superman trebuie să împiedice acest lucru să se întâmple, așa că se apropie de adversar cu o viteză de 3 ori mai mare decât lumina.

Dar Goku nu va cădea în aceeași capcană de două ori. Când Superman este pe cale să-l ajungă din urmă pe Goku, el folosește schimbarea instantanee de loc pentru a se teleporta în spatele său și susține pe deplin Kame Hame. Cu toate acestea, el este prea aproape de Kryptonian, iar Kryptonian îl prinde în îmbrățișarea ursului, rupându-i brațul stâng și făcându-l complet inutil.

Lupta se apropie de sfârșit, iar Goku își ridică brațul bun pentru a aduna energie cu Genki Dama. Superman, pe de altă parte, nu este dispus să-i permită să finalizeze o tehnică la fel de puternică ca aceasta și decide să-și joace ultima carte: „Super flare”.

Superman explodează eliberând cantități masive de energie din fiecare celulă din corpul său, arzând totul pe o rază de 200 de metri. Goku, aflat în pragul morții, nu poate activa Ultra Instinctul, lăsând cea mai recentă și letală tehnică ca ultimă opțiune: Hakai.

Saiyanul, aflat deja într-o stare de bază și cu mari dificultăți, se apropie de Kal-El, care este complet epuizat din cauza consumului ridicat de energie al super-flare-ului. Goku îi dedică câteva cuvinte ultimului fiu al lui Kripton și, după ce a dorit să-l întâlnească din nou în lumea cealaltă, execută Hakai pe el, dezintegrându-și complet corpul.

Imagine de copertă | SergChayote

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .