Cele mai bune aplicații desktop de la distanță pentru Android - The Happy Android

Aplicațiile desktop Remote sunt un instrument esențial pentru a oferi asistență tehnică la distanță. La nivel personal, au și firimiturile lor, deoarece ne permit să ne conectăm la computerul de acasă și să interacționăm cu el chiar dacă suntem la locul de muncă, la facultate sau la 800 km distanță având un colacao foarte cool.

De ani de zile, aceste tipuri de utilități au fost limitate exclusiv la computerele desktop, dar odată cu standardizarea Android și iOS, aplicațiile de acces de la distanță la PC de pe dispozitivele mobile s-au multiplicat ca ciupercile. Aici trecem în revistă unele dintre cele mai proeminente soluții gratuite.

Cele mai bune aplicații Android pentru a accesa un computer prin desktop la distanță

Aplicațiile desktop de la distanță sunt destul de simple de operat. Trebuie doar să avem aplicația de serviciu instalată pe ambele dispozitive (client / server) și să ne conectăm folosind o cheie de acces. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să nu ezitați să parcurgeți acest alt POST, unde vă explicăm în detaliu, cu exemple practice, modul în care sunt realizate aceste tipuri de conexiuni.

Desktop la distanță Chrome

Dacă aveți browserul Chrome instalat pe computer, acesta este cel mai simplu mod de a vă conecta și gestiona desktopul de la distanță. Este compatibil cu dispozitivele Windows, Mac, Linux și Chromebook și are, de asemenea, o aplicație mobilă atât pentru Android, cât și pentru iOS.

Descărcați QR-Code Remote Desktop pentru Chrome Dezvoltator: Google LLC Preț: Gratuit

Aplicația este complet gratuită și tot ce trebuie să facem este să o instalăm pe computerul pe care dorim să îl captăm accesând site-ul oficial Chrome Remote Desktop și urmând instrucțiunile. Apoi, instalăm aplicația pe telefonul nostru, introducem codul de identificare și codul PIN care apare pe computerul desktop și în mai puțin de un cântat de cocoș o vom controla de pe ecranul dispozitivului nostru mobil.

Microsoft Remote Desktop

Microsoft are, de asemenea, propria sa aplicație pentru a captura PC-uri și mașini virtuale de la distanță. Instrumentul este compatibil cu Windows Professional, Windows Enterprise și Windows Server , deci rezultă că este o aplicație orientată în special către lumea afacerilor.

Descărcați QR-Code Remote Desktop 8 Dezvoltator: Microsoft Corporation Preț: Gratuit

Microsoft Remote Desktop este disponibil atât pe Android, cât și pe iOS, oferă streaming audio / video de înaltă calitate și control tactil de la Windows 8. Un utilitar foarte puternic, deși împotriva acestuia se arată că nu este la fel de ușor de instalat și configurat ca alții aplicații similare. Microsoft a pus la dispoziția utilizatorilor săi o documentație extinsă pentru a profita la maximum de aceasta, pe care o putem consulta AICI.

Teamviewer

Teamviewer este una dintre cele mai vechi și populare aplicații desktop la distanță. Are o versiune mobilă de ani de zile și adevărul este că funcționează la fel de bine ca și versiunea pentru PC.

Licența este complet gratuită dacă vom folosi aplicația pentru uz personal, deși oferă funcționalități la nivel de business (permisiuni, criptare AES pe 256 de biți, trimiterea de fișiere bidirecțională, reporniri de la distanță etc.), ceea ce o face un instrument cu adevărat util. puternic. Acum, software-ul include cod pentru a detecta posibila utilizare comercială pe care utilizatorul o poate face, caz în care va bloca accesul la aplicație.

Teamviewer este compatibil cu Android și iOS și vă permite să capturați computere cu Windows, Mac OS, Linux, Android și chiar dispozitive precum Windows Mobile și Blackberry.

Descărcați Teamviewer pentru Android

VNC Viewer

O altă aplicație clasică pentru capturarea computerelor care a făcut, de asemenea, saltul cu succes la dispozitivele mobile. Funcționarea sa este după cum urmează: mai întâi instalăm aplicația VNC Server pe computerul pe care dorim să îl accesăm de la distanță și apoi instalăm VNC Viewer pe dispozitivul de la care urmează să ne conectăm.

Aplicația server acceptă majoritatea sistemelor de operare, de la Windows și Mac prin Linux și chiar Raspberry Pi . La rândul său, aplicația client (Viewer) are același suport, inclusiv Android și iOS.

Descărcați QR-Code VNC Viewer - Remote Desktop Dezvoltator: RealVNC Preț limitat: gratuit

VNC utilizează criptarea end-to-end și protecția personalizată a parolei pentru fiecare mașină server. Pe dispozitivele mobile, ecranul tactil face lucrurile mouse-ului, deși este compatibil și cu tastaturile Bluetooth.

Descărcați VNC pentru orice sistem de operare AICI .

Splashtop Personal

Splashtop prezintă un model de afaceri foarte asemănător cu Teamviewer, oferind aplicația gratuită pentru uz personal. În ceea ce privește funcționarea sa, este însă mai asemănător cu VNC: sistemul are o aplicație server (Splashtop Streamer) pentru computerele la care dorim să ne conectăm și o aplicație client (Splashtop Personal App) pentru dispozitiv pe care o vom folosi ca telecomandă.

Aplicația de captare este foarte versatilă și are versiuni pentru Android, iOS, Kindle Fire, macOS, Windows Phone și Windows XP / 7/8/10. În cele din urmă, trebuie menționat faptul că este una dintre cele mai bine cotate aplicații desktop de la distanță din Play Store.

Descărcați QR-Code Splashtop Personal - Remote Desktop Dezvoltator: Splashtop Preț: Gratuit

Descarcă Personal Splashtop pentru orice sistem AICI .

S-ar putea să vă intereseze: Cum să conectați un telefon Android la televizor: 6 metode care funcționează

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .