Cum se dezactivează Windows Defender în Windows 10 - Android fericit

Windows Defender este antivirusul nativ care este activat pe orice computer cu Windows 10. Cu toate acestea, deși este un instrument de securitate care s-a îmbunătățit mult în ultimii ani, faptul că este activat întotdeauna poate fi o problemă. Cel mai rău dintre toate, nu pare să existe niciun buton sau comandă rapidă pentru a-l dezactiva, deci nu pare o sarcină foarte simplă. Cum îl obținem?

Cum se dezactivează complet Windows Defender

Primul lucru pe care trebuie să-l menționăm este că Windows Defender nu are un buton de dezactivare dintr-un motiv destul de evident: este ultimul zid de fixare pe care sistemul de operare îl oferă între viruși și computerul nostru.

Cu toate acestea, la un moment dat poate fi necesar să dezactivăm Windows Defender, fie pentru că trebuie să instalăm un program care intră în conflict cu antivirusul, fie din orice alt motiv. În acest caz, avem 3 soluții pentru a ne îndeplini misiunea.

Postare asociată: Cum să dezactivați actualizările automate Windows 10

1- Instalați un nou antivirus (rapid și ușor)

Si lo único que nos interesa es deshacernos de Windows Defender, debemos saber que este se desactivará automáticamente si instalamos cualquier otro antivirus en nuestro PC. Si nuestra intención es simplemente contar con un antivirus que sea más flexible que el que viene por defecto en Windows 10, basta con instalar cualquier otra aplicación de seguridad en el ordenador, como AVG o Malwarebytes.

2- Desactiva Windows Defender mediante las políticas de grupo

Acum, trebuie, de asemenea, să fim clari că nu există nicio posibilitate de a elimina sau dezinstala Windows Defender, deoarece este integrat în Windows 10. Ceea ce putem face, în schimb, este dezactivarea acestuia. Astfel, deși motorul antivirus este încă prezent, în scopuri practice, va fi ca și cum nu ar exista (nu va detecta nicio amenințare sau nu va efectua nicio scanare în timp real).

Dacă avem o versiune de Windows 10 Professional, Enterprise sau Education , putem dezactiva antivirusul nativ Microsoft modificând o politică de grup locală. Pentru a face acest lucru, vom urma următorii pași:

  • Tastăm „ Editați politica de grup ” în Cortana sau apăsăm tasta „Win” + R și tastăm comanda msc . Aceasta va deschide editorul de politici Windows.

  • Vom naviga la „ Politica computerului local> Configurarea computerului> Șabloane administrative> Componente Windows> Antivirus Windows Defender ”.
  • Apoi, în fereastra din dreapta, vom face dublu clic pe „ Dezactivează antivirusul Windows Defender ”.

  • Aceasta va deschide o fereastră nouă. În el, vom marca caseta „ Enabled și vom face clic pe „ Apply ” pentru a salva modificările.

Apoi, dacă repornim computerul, vom vedea cum Windows Defender este complet dezactivat. Desigur, dacă nu dorim să fim expuși la posibile probleme de securitate, este recomandabil să îl reactivăm sau să instalăm un nou antivirus cât mai curând posibil.

3- Dezactivați Windows Defender din editorul de registry

Dacă computerul nostru funcționează sub Windows 10 Home Edition, nu vom putea utiliza politicile de grup locale. Prin urmare, va trebui să recurgem la ultima noastră alternativă, care este editarea registrului Windows.

Ne confruntăm cu o gestionare foarte delicată, de aceea este recomandat să faceți o copie de rezervă a registrului înainte de a efectua modificări.

  • Scriem „ Registry Editor ” în Cortana sau apăsăm tasta „Win” + R și tastăm comanda regedit . Aceasta va deschide editorul de registry Windows.
  • Navigăm la „ HKEY_LOCAL_MACHINE> SOFTWARE> Politici> Microsoft> Windows Defender ”.
  • Acum, facem clic dreapta pe folderul „ Windows Defender ” și selectăm „ Nou -> Valoare DWORD (32 biți) ”.

  • Aceasta va afișa o nouă valoare în fereastra din dreapta. Îl putem denumi „ DisableAntiSpyware ” (faceți clic dreapta pe valoare și „schimbați numele”).

  • Faceți clic dreapta pe „DisableAntiSpyware” faceți clic pe „Modificați” și modificați valoarea de la 0 la 1 . Selectăm „ OK ” pentru a salva modificările.

În cele din urmă, repornim computerul și vom vedea că acum, antivirusul Windows Defender este complet dezactivat. Dacă dorim în orice moment să ne întoarcem și să îl activăm din nou, trebuie doar să ne întoarcem la editorul de registry și să ștergem valoarea (DisableAntiSpyware) pe care tocmai am creat-o.

S-ar putea să vă intereseze: 15 instrumente gratuite pentru diagnosticarea problemelor din Windows

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .