Cómo agrandar imágenes sin perder calidad ¡Casi magia!

Una de las grandes utilidades de la inteligencia artificial es su capacidad para lograr efectos impensables hasta hace bien poco en campos como la fotografía o la música. Así, tenemos IAs que componen death metal en un livestream infinito, o algoritmos creadores de personas que no existen, haciendo cada vez más pequeña la línea que separa lo real de todo lo demás.

Hablando del tratamiento de imágenes, actualmente tenemos editores como Photoshop (y su algoritmo “Preserve Details 2.0”) que nos permiten agrandar fotografías haciendo uso de la mencionada inteligencia artificial. Por suerte, también hay herramientas gratuitas con las que podemos tratar nuestras fotos de baja resolución y convertirlas en imágenes de mayor tamaño sin que la foto quede borrosa o pixelada. En el post de hoy, hablamos de la aplicación AI Image Enlarger.

Cómo convertir fotografías de baja resolución en imágenes de mayor tamaño sin perder calidad

AI Image Enlarger este un program freeware disponibil pentru Windows și Mac (descărcați AICI ), deși are și o versiune online pe care o putem vizita AICI . Funcționarea sa este cea mai de bază: adăugăm o fotografie și o încărcăm pe serverul aplicației, indicând anumite detalii pentru tratarea imaginii. După câteva secunde, instrumentul va returna un link către imaginea deja procesată pentru descărcare.

Programul permite 2 opțiuni de configurare:

  • Imagine : Sistemul ne permite să alegem între „Imagine”, „Foto”, „Față” sau „Nivel înalt”.
  • Raporturi : Aplicația oferă posibilitatea de a multiplica x2 sau x4 dimensiunea originală a imaginii.

De asemenea, imaginea trebuie să fie mai mică de 3 MB și mai mică de 800 × 750 pixeli.

După ce am testat aplicația cu mai multe exemple de fotografii, am constatat că funcționează foarte bine cu imagini de aproximativ 480 pixeli. De acolo, putem mări imaginile până la rezoluții de 2280p x 1920p, menținând o calitate a celor mai respectabile.

Un alt lucru este că încercăm să mărim fotografiile sau miniaturile cu rezoluție foarte mică (100 pixeli sau mai puțin). Aici algoritmul găsește mult mai multe probleme la reproducerea detaliilor pe o scară mai mare, iar rezultatele sunt extrem de artificiale.

Mărirea imaginilor SD până la rezoluții de 2K

Pentru a ne face o idee despre eficacitatea sa, am adăugat câteva exemple de fotografii. În stânga, un selfie cu rezoluție redusă (720x480p) și în dreapta, aceeași imagine mărită de inteligență artificială până la rezoluție de 2K.

În această altă mostră de imagine am folosit un peisaj împădurit. În stânga, fotografia originală de 689x480p (cu o greutate de 158 KB), iar alături, aceeași imagine s-a mărit de 4 ori la 2756 × 1920 pixeli. Adevărul este că nu este deloc rău!

Cu toate acestea, dacă mărim și analizăm detaliile, vom detecta anumite modele. Sunt destul de subtile, dar trebuie să recunoști că sunt acolo. Acum, deși înțeleg că nu este un instrument pe care l-ar folosi un profesionist care trăiește din asta, funcționează foarte bine în casă. În acest sens, poate fi o soluție excelentă dacă avem fotografii de acum câțiva ani, cu dimensiuni reduse și dorim să le mărim, să le încadrăm sau să le folosim ca tapet pe monitorul nostru Full HD +.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .