Cum să ieșiți din Safe Mode (sigur) în Windows 10

Zilele trecute am primit un telefon de la un prieten care avea o problemă cu computerul său. Calculatorul are un defect de pe placa de bază, și apelul la serviciu, ei l - au lăsat modul de siguranță activat sau foarte simplu de manevrat după scanarea computerului. Așadar, prietenul meu mă sună și îmi spune: „ Android, cum putem dezactiva modul sigur în Windows 10? "

Modul sigur este un mod de acces cu funcționalitate redusă, utilizat de sistemul de operare pentru a izola și detecta mai ușor erorile. Dacă Windows nu se comportă corect, ne putem conecta pur și simplu cu componentele de bază ale sistemului și putem vedea dacă o putem remedia.

Cum să ieșiți din Safe Mode în Windows 10

Dar, desigur, va veni un moment în care vom dori să pornim din nou Windows în mod normal, cu toate funcțiile și caracteristicile sale. Pentru a face acest lucru, trebuie să urmăm pașii următori. Este foarte simplu!

 • Mai întâi, mergem la bara Cortana și tastăm „System Settings ”.
 • Putem încărca aceeași fereastră din „ Start -> Run ” (sau apăsând tastele Win + R de pe tastatură) și tastând comanda „ msconfig ”.
 • În fereastra de configurare a sistemului ne mutăm la fila „ Startup ”, iar în „Boot Options” debifăm fila „ Safe Startup ” .

 • Faceți clic pe butonul „ Aplicați ” pentru a salva modificările.
 • Repornim echipamentul.

După repornire, Windows va porni normal, cu toate funcțiile și componentele sale obișnuite.

Metoda alternativă

Dacă această procedură nu funcționează pentru noi, există și o metodă alternativă pe care o putem aplica.

 • Faceți clic pe butonul de pornire Windows și ținând apăsată tasta «Shift», dăm butonul «Start / Shutdown -> Restart». Acest lucru va determina computerul să repornească și să încarce un ecran albastru numit „Setări de pornire”.
 • Notă: dacă avem un computer HP, așa cum este indicat de producător în ACEST VIDEO , putem accesa meniul de pornire repornind computerul și apăsând în mod repetat tasta de evacuare.
 • În ecranul albastru menționat mai sus, navighăm la „Depanare -> Opțiuni avansate -> Prompt de comandă”.
 • Aceasta va deschide o fereastră MS-DOS pe ecran, unde vom introduce următoarea comandă:  bcdedit / deletevalue {implicit} safeboot

 • Apoi, apăsăm Enter și așteptăm câteva secunde pentru executarea comenzii. Închidem fereastra MS-DOS și revenim pe ecranul albastru, facem clic pe « Continuare ».

Sistemul va reporni apoi în modul normal.

Metoda alternativă # 2

Pe unele computere (mai ales dacă avem Windows 7 sau Windows XP), în timpul fazei de pornire a computerului vom vedea că este afișat un mesaj în care sistemul ne oferă opțiunea „ Pornește Windows normal ” prin selectarea și apăsarea unei taste. După cum spunem, acest mecanic nu funcționează pe toate echipamentele, dar este important să îl luăm în considerare și atunci când avem de-a face cu mașini care au fost deja în spatele lor de câțiva ani.

Cum să reactivați modul sigur

Dacă echipa noastră continuă să aibă probleme, este posibil să dorim să reactivăm modul sigur pentru a continua investigarea. Pentru aceasta, este important să rețineți că pentru a activa boot-ul sigur nu este recomandat să utilizați fereastra „Configurare sistem” pe care tocmai am menționat-o în paragraful de mai sus. În schimb, este mult mai bine pentru sănătatea sistemului nostru de operare să o facem din propriul meniu de pornire al computerului.

 • Din Windows, mergem la butonul Start , facem clic pe butonul „ Start / Shutdown ” și, în timp ce menținem apăsată tasta „ Shift ” , selectăm „ Restart .
 • Apoi, va încărca un ecran albastru în care vom selecta „ Depanare ”.
 • Acum mergem la „ Opțiuni avansate -> Setări de pornire -> Reporniți ”.

Odată ce computerul repornește, vom vedea cum se încarcă un nou ecran. Doar apăsați pe F4 (modul offline) sau F5 (modul sigur cu rețea) pentru ca Windows 10 să se încarce în modul sigur.

Faceți un perfect cu F4 sau F5

În alte versiuni anterioare de Windows putem activa modul sigur apăsând F8 în mod repetat înainte de a porni sistemul , dar de la introducerea BIOS UEFI, atât în ​​Windows 8, cât și în Windows 10, este necesar să urmați pașii indicați mai sus pentru a o putea activa.

Puteți vedea un tutorial mai detaliat despre cum să activați modul sigur în Windows 10 în următorul POST .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .