1.1.1.1: DNS gratuit Cloudflare pentru o navigare mai rapidă

Cloudflare tocmai a introdus propriul serviciu DNS pentru consumatori, care promite să crească viteza conexiunii la internet a utilizatorilor săi, precum și o mai mare confidențialitate. Serviciul DNS folosește //1.1.1.1 și nu, nu este o glumă. Este un server DNS pe care oricine îl poate folosi pe computerul sau dispozitivul său. „Cel mai rapid serviciu DNS pentru consumatori de pe internet, orientat către confidențialitate”, în cuvintele propriului Cloudflare, care promite să șteargă jurnalele tuturor interogărilor DNS în mai puțin de 24 de ore.

DNS (Domain Name System) este un serviciu care este furnizat în mod normal de furnizorul nostru de Internet și servește la convertirea adreselor precum elandroidefeliz.com , google.com sau orice altă adresă de internet, într-o adresă IP pe care routerele și alte elemente ale rețeaua la care suntem conectați „poate înțelege”. Dezavantajul este că serviciul DNS furnizat de ISP (furnizorii de Internet) este de obicei foarte lent și nu foarte privat (păstrează o evidență a adreselor pe care le vizităm).

Există deja servicii similare cu cele pe care tocmai le-a introdus Cloudflare, precum OpenDNS și Google DNS, dar DNS-ul Cloudflare este mai rapid. Cât costă? Cloudflare DNS oferă un timp de răspuns global de 14 ms, comparativ cu 20 ms pentru OpenDNS și 24 ms pentru Google DNS.

Cloudflare DNS a fost dezvoltat în colaborare cu APNIC, este gratuit și oferă suport pentru DNS prin TLS și DNS prin HTTPS . Putem găsi toate informațiile vizitând pagina //1.1.1.1

Cum se configurează Cloudflare DNS 1.1.1.1 pe computer

Pe pagina pe care tocmai am discutat-o, putem găsi toate instrucțiunile pentru a instala DNS-ul Cloudflare pe dispozitivul nostru Windows, Linux, Android sau iOS . Este un proces destul de simplu, care va dura cu greu câteva minute. Pentru a ne face o idee, dacă avem un PC Windows, pașii de urmat constau în următorii:

 • Deschideți Panoul de control .
 • Accesați „ Centru de rețea și partajare -> Modificați setările adaptorului ”.
 • Faceți clic pe rețeaua Ethernet sau WiFi la care sunteți conectat și făcând clic dreapta pe „ Proprietăți ”.
 • Faceți clic pe „ Protocol Internet versiunea 4 ” (sau versiunea 6 dacă doriți) și faceți clic pe „ Proprietăți ”.
 • Dacă aveți deja un server DNS, scrieți-l undeva în cazul în care doriți să reveniți la DNS-ul dvs. obișnuit în viitor.
 • Faceți clic pe caseta „Utilizați următoarele adrese de server DNS” și introduceți aceste DNS:
  • IPV4: 1.1.1 (preferat) și 1.0.0.1 (alternativ).
  • IPV6: 2606: 4700: 4700 :: 1111 (preferat) și 2606: 4700: 4700 :: 1001 (alternativ).
 • Faceți clic pe „ OK ”, închideți fereastra și reporniți browserul. Gata!

Iată un scurt tutorial video expres, atât pentru Windows, cât și pentru Android:

După cum puteți vedea, este un proces foarte simplu care ne poate ajuta să obținem o confidențialitate mai mare atunci când navigați și, mai presus de toate, o viteză de încărcare mult mai mare decât cea oferită de compania noastră de telefonie.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .