Cum să mutați aplicațiile în SD pentru a elibera spațiu pe Android

Dacă avem puțin spațiu de stocare intern pe dispozitivul nostru Android, optimizarea acestuia devine esențială. Mai întâi putem instala Google Files Go, o aplicație care poate fi excelentă pentru ștergerea fișierelor temporare și curățarea.

Din păcate, vom continua să ocupăm o cantitate mare de spațiu cu toate aplicațiile pe care le-am instalat pe dispozitiv. Soluţie? Mutați aceste aplicații pe cardul SD al terminalului .

Cum vom muta acele aplicații?

Practic, avem 3 metode pentru a transfera aplicații din memoria internă în memoria micro SD a dispozitivului :

  • Din meniul de setări Android (nu necesită permisiuni root).
  • Utilizarea unei aplicații precum Link2SD pentru a muta orice aplicație (necesită root).
  • Setarea cardului SD ca memorie internă.

Mutarea aplicațiilor în SD din meniul de setări Android

Cel mai simplu mod de a transfera aplicații în memoria externă este prin utilizarea instrumentelor oferite chiar de managerul de aplicații Android. Nu necesită permisiuni de administrator și se poate face cu câteva clicuri.

Din păcate, aceasta este o caracteristică care este disponibilă numai pe unele telefoane și tablete (de obicei cele cu 16 GB sau 32 GB spațiu). De asemenea, nu toate aplicațiile sunt compatibile cu acest tip de mișcare.

Pentru a muta o aplicație pe micro SD-ul telefonului, trebuie să urmăm acești pași:

  • Intrăm în „ Setări -> Aplicații “.
  • Facem clic pe aplicația pe care dorim să o mutăm și selectăm „ Stocare “.
  • Dacă sistemul permite mutarea aplicației în SD, va apărea un buton pentru a „ schimba ” unitatea de stocare. Facem clic pe el.
  • Selectăm cardul SD ca nouă unitate de stocare pentru aplicație.

De aici, va fi încărcată o nouă fereastră unde putem finaliza procesul de mutare a aplicației în memoria externă.

Configurați o memorie SD pentru ao utiliza ca memorie internă și pentru a instala aplicații

Dacă telefonul nostru nu acceptă această metodă de mutare a aplicațiilor și nu avem permisiuni root, putem folosi o trecere. Ideea este destul de simplă și constă în configurarea memoriei micro SD pentru a funcționa ca parte a memoriei interne a dispozitivului.

  • Să mergem la « Setări -> Stocare «
  • Trecem la « Stocare portabilă », selectăm cardul SD și din meniul derulant de sus selectăm „ Setări stocare ”.
  • În această nouă fereastră, faceți clic pe «Formatare ca intern -> Ștergeți și formatați».

Este important să clarificăm că, dacă facem acest lucru, toate fișierele stocate anterior pe card vor fi șterse. De asemenea, de acum înainte, memoria SD va funcționa doar pe acel dispozitiv.

Cum să transferați aplicații pe cardul SD utilizând un instrument de gestionare

În acest moment, dacă niciuna dintre cele 2 alternative prezentate nu ne interesează, putem folosi și un instrument avansat pentru a efectua managementul. Aplicația se numește Link2SD și este  o aplicație gratuită , cu o versiune pro plătită care adaugă câteva caracteristici suplimentare. Dacă tot ce vrem este să mutăm aplicația, cu versiunea gratuită vom avea suficient.

Descărcați QR-Code Link2SD Dezvoltator: Bülent Akpinar Preț: Gratuit

Cerințe anterioare

Una dintre cerințe pentru a putea utiliza Link2SD (sau orice altă aplicație care are aceleași funcții) este să aveți permisiuni root .

Cum să mutați aplicațiile în memoria SD a terminalului

Odată ce am instalat și lansat Link2SD, vom vedea o listă a tuturor aplicațiilor instalate în memoria internă a telefonului sau tabletei noastre Android. Înainte de a începe să mutăm aplicațiile ca nebunii , trebuie să fim foarte clari despre ce aplicații putem muta și pe care nu le putem .

Aici fiecare este liber să facă ceea ce consideră potrivit, dar dacă nu doriți să vă regăsiți cu o greutate pretențioasă la următoarea repornire a telefonului, aș recomanda să nu mutați niciuna dintre aplicațiile de sistem.

Multe dintre aceste aplicații sunt esențiale pentru buna funcționare a sistemului și le putem diferenția de restul datorită locației lor în memoria internă a dispozitivului .

Locația aplicațiilor de sistem și a utilizatorilor pe Android

Aproape toate aplicațiile Android sunt instalate implicit în următoarele rute interne ale terminalului:

/ system / app / ( Aplicații de sistem , aici putem găsi aplicații precum interfața de apel sau serviciile SIM)

/ system / priv-app / ( Aplicații de sistem , aici putem găsi aplicații precum interfața care ne permite să vizualizăm informațiile de contact sau serviciul de mesagerie în sine)

/ data / app / ( Aplicații instalate de utilizator )

Având în vedere acest lucru, vom muta doar acele aplicații a căror cale de instalare se află în / data / app /.

Să trecem la subiect! Mutarea aplicațiilor în SD

Acum, că avem totul foarte clar, va trebui doar să selectăm aplicația pe care dorim să o mutăm și să facem clic pe ea. Ni se va afișa un nou ecran în care vom vedea cât spațiu ocupă în total aplicația și apoi o defalcare a greutății fișierelor aplicației, a datelor și a cache-ului .

Facem clic pe „ Mută ​​în SD ” și acceptăm mesajul de confirmare.

După finalizarea procesului, va apărea un mesaj care indică faptul că aplicația a fost mutată cu succes pe cardul SD al terminalului nostru.

Creați linkuri pentru a muta restul datelor

Odată ce transferul se face corect vom vedea că există unele fișiere care nu au fost mutate în SD. Acest lucru se datorează faptului că de la început putem muta doar fișierele .Apk și .Lib ale aplicației.

Pentru a putea muta fișierele rămase, .dex, date și cache, este necesar să creați un link.

Pentru a face acest lucru, va trebui să creăm o a doua partiție pe cardul SD în format Unix (adică ext2, ext3, ext4 sau f2fs ).

Dacă creăm această a doua partiție, va trebui să facem clic doar pe „ Creați link ” pentru a muta restul fișierelor rămase.

Alte caracteristici Link2SD

În plus față de cele menționate anterior, Link2SD oferă posibilitatea de a recrea scripturi de montare, curățarea dalvik-cache, curățarea celei de-a doua partiții a SD sau curățarea simultană a cache a tuturor aplicațiilor , printre alte funcționalități.

În plus, există și alte aplicații pe Google Play capabile să mute aplicații în SD, dar astăzi cred că aceasta este cea care funcționează cel mai bine și oferă funcționalități mai mari .

Dacă știți de orice altă aplicație care este la fel de bună sau mai bună, nu ezitați să treceți prin caseta de comentarii.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .