Cómo reparar una tarjeta micro SD sin perder los datos - El Androide Feliz

Las memorias micro SD se han vuelo tremendamente populares en los últimos tiempos, y como herramienta de uso diario que son, no son pocas las que se averían, se corrompen o simplemente deciden que abandonan este mundo en busca de la paz universal.

Hoy en día podemos encontrar tarjetas micro SD en teléfonos móviles, tabletas, cámaras digitales, ordenadores portátiles y prácticamente cualquier dispositivo que se nos ocurra. Algunos de los errores más habituales que podemos ver en sistemas como Android o Windows suelen tener este aspecto:

 • “Error en la tarjeta SD”.
 • “Tarjeta SD dañada” o “La tarjeta SD está dañada”.
 • “La unidad (E:) no está accesible”.
 • “El archivo o carpeta está dañado y no se puede leer”.

Para solucionar esto y recuperar los datos que contiene la micro SD vamos a necesitar 2 cosas:

 • Un PC de sobremesa (Windows).
 • Un adaptor pentru micro SD . Dacă echipamentul nostru are un slot micro SD, perfect. Dacă nu, vom avea nevoie de un adaptor SD / Micro SD sau USB / Micro SD pentru a introduce cardul. De obicei sunt destul de ieftine și putem obține unul prin Amazon pentru puțin peste 1 euro.

Înainte de a începe, nu uitați importanța copiei de rezervă din  când în când, în special pe dispozitivele mobile. Puteți citi o explicație mai detaliată despre cum să efectuați acest proces în postarea „Cum se face o copie de rezervă pe Android”. Hai să mergem la mizerie!

Rulați comanda chkdsk pentru a repara corupția micro SD

Primul pas va fi conectarea cardului micro SD la un computer Windows (dacă folosim un adaptor SD, asigurați-vă că avem fila de scriere a cardului activată). În acest caz, vom avea 2 cazuistici posibile:

 • PC-ul nu recunoaște SD-ul.
 • PC-ul recunoaște cardul SD.

Dacă Windows recunoaște unitatea, vom scrie numele literei atribuite și vom deschide o fereastră MS-DOS ca administrator . Pentru a face acest lucru, pur și simplu tastați „ cmd ” în Cortana și rulați aplicația „ Command Prompt ” ca administrator (faceți clic dreapta) .

Apoi, vom scrie următoarea comandă (unde „F:” corespunde literei atribuite SD-ului nostru):

Cu comanda chkdsk / x / f sistemul va căuta erori în cardul micro SD și, dacă găsește, va încerca să îl repare . Este un utilitar care funcționează destul de bine și, de obicei, rezolvă majoritatea problemelor de acest tip.

De asemenea, putem folosi o altă metodă pentru a repara cardul, care constă în a merge la unitatea SD din „ Computer ” și făcând clic dreapta pe „ Proprietăți ” selectăm „ Instrumente -> Verificare ( Verificare erori)”.

Atribuiți o nouă literă de unitate (sistemul nu recunoaște SD-ul)

Dacă Windows nu detectează cardul, problema poate fi destul de gravă, dar putem încerca să ne recuperăm datele . Pentru a face acest lucru, deschidem fereastra „ Gestionarea discului ” (din „ Creați și formatați partiții de pe hard disk ” în Panoul de control Windows 10), localizăm unitatea noastră (ar trebui să apară aici) și cu butonul din dreapta selectăm „ Schimbați litera de unitate și căile ”, atribuind o nouă literă de unitate (cea pe care o dorim, dar gratuită).

Cu aceasta, sistemul ar trebui să detecteze din nou cardul de memorie, ceea ce ne va permite să facem o copie a tuturor fișierelor pe care le conține sau să încercăm să le recuperăm cu un program de recuperare a datelor.

Dacă unitatea cardului dvs. apare în format RAW , înseamnă că sistemul de fișiere a pierdut formatul și este corupt. În aceste cazuri, singura soluție este formatarea unității, dar nu fără a încerca mai întâi să recupereze cât mai mult posibil cu o aplicație specifică capabilă să citească partiții RAW, cum ar fi recuperarea datelor ZAR (disponibilă și pentru Linux).

Recuperați fișierele șterse cu Recuva sau similar

Odată ce Windows este capabil să citească SD-ul, trebuie să încercăm să salvăm cât mai multe date posibil. O opțiune bună este să transferăm toate datele pe hard disk-ul computerului, dar dacă lipsesc fișiere (fotografii, videoclipuri, documente etc.) vom avea nevoie de un program de recuperare a datelor pentru a extrage cât mai multe informații posibil.

Există o mie de aplicații pentru recuperarea datelor. Cea care a funcționat cel mai bine pentru mine până acum a fost „ Recuva ” (gratuit), dar adevărul este că pe termen lung cele care oferă de obicei cele mai bune performanțe sunt aplicațiile care necesită o licență, precum DiskDigger sau Get Data Back .

Important: Ori de câte ori lansăm scanări de recuperare, trebuie să verificăm opțiunea „ scanare profundă ” sau scanare profundă pentru a obține rezultate bune.

Ori de câte ori efectuați scanări marcați „scanare profundă” pentru o mai bună urmărire

Aplicația DiskDigger are, de asemenea, o versiune de aplicație pentru Android pe care o putem folosi pentru a ne recupera fotografiile și fișierele, dar vom avea nevoie de permisiuni root pentru ca aceasta să își afișeze întregul potențial (desigur, ținând cont întotdeauna că versiunea desktop este mult mai eficientă ).

Descărcați QR-Code DiskDigger Recuperați fotografii Dezvoltator: Defiant Technologies, LLC Preț: Gratuit

Formatați memoria micro SD

Odată ce datele sunt recuperate, cel mai bine este să formatați complet cardul SD . În acest fel, ne asigurăm că memoria noastră detașabilă este sănătoasă și 100% operațională din nou.

Pentru a efectua formatul, mergeți la „Computer” sau „Computerul meu” și faceți clic dreapta pe unitatea amovibilă selectați „ Format ”. În aceste cazuri, este mai bine să lăsați opțiunea „ Format rapid ” debifată .

Formatarea micro SD-ului cu comanda DISKPART

Dacă formatul rapid nu funcționează, putem încerca întotdeauna să formatăm cardul manual, folosind comenzi. Pentru a face acest lucru, redeschidem o fereastră MS-DOS ca administrator și lansăm următoarea serie de comenzi în mod ordonat:

 • Diskpart ”: Cu această comandă accesăm partiția de disc.
 • List disc ”: acum cerem sistemului să ne afișeze o listă de discuri. Vom identifica SD-ul după dimensiunea afișată pe fiecare dintre discuri.
 • Selectați discul NUMERO_DE_DISCO_DEL_USB ”: Dacă SD corespunde discului 2, de exemplu, vom scrie comanda „ selectați discul 2 ”.

 • Curățare ”: Cu această comandă curățăm memoria cardului micro SD.
 • Creați partiție primară ”: acum vom crea o partiție primară.
 • Selectați partiția 1 ”: alegem partiția pe care tocmai am creat-o.
 • Activ ”: marcăm partiția ca activă.
 • " Format fs = FAT32 ": În cele din urmă, cu această comandă formatăm memoria SD.

Dacă totul a decurs bine, vom avea un card SD curat și perfect formatat.

Alte alternative: utilizați un instrument de administrare și administrare a partițiilor, cum ar fi Partition Master

Ori de câte ori întâmpinăm probleme de recunoaștere a unităților de disc, de obicei recomand utilizarea unei aplicații de gestionare a partițiilor pentru a face treaba murdară. Ei tind să facă procesul de formatare și reparații destul de ușor și este un tip de instrument care nu dăunează niciodată în biblioteca noastră specială de aplicații desktop.

Una dintre cele mai practice și ușor de utilizat în acest domeniu este aplicația EaseUS Partition Master . În acest fel, putem efectua pașii pe care i-am indicat anterior direct din instrument, fără a introduce manual nicio comandă:

 • Odată ce SD este conectat la computer, deschidem Partition Master. Selectăm unitatea deteriorată făcând clic dreapta cu mouse-ul și facem clic pe « Verificați partiția «.

 • Lăsăm cele 3 verificări bifate („ Verificați proprietățile partiției”, „Necesită Windows chkdsk.exe pentru a corecta erorile ” și „ Test de suprafață ”). Selectăm „OK”. Sistemul va efectua reparațiile necesare. Acesta este un proces care poate dura câteva minute.

 • Dacă nimic din toate acestea nu funcționează, vom formata unitatea selectând cu butonul din dreapta și făcând clic pe « Formatare partiție «.
 • În noua fereastră care se va deschide în fața noastră vom avea opțiunea de a eticheta unitatea, alegând sistemul de fișiere (NTFS, FAT32, ReFS, EXT3 și EXT2) și dimensiunea clusterului. Faceți clic pe «OK» pentru a efectua formatarea.

Puteți obține mai multe informații despre cum să reparați un SD corupt cu Partition Master de pe site-ul propriu al dezvoltatorilor.

Pe scurt, dacă avem un card micro SD deteriorat sau ilizibil, cel mai bine este să încercăm mai întâi să recuperăm datele și apoi, chiar dacă se pare că totul este în regulă, acordăm cardului un format bun. Fie manual, fie cu ajutorul unui manager de partiție. În caz contrar, este probabil că vom avea din nou aceeași problemă la primul schimb. Salvează-ți datele, prietene! Salvează majoreta, salvează lumea!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .