Cum se creează un utilizator local fără e-mail asociat în Windows 10

Dacă suntem obișnuiți să lucrăm cu conturi de utilizator locale în Windows , noua versiune a sistemului de operare Microsoft nu ne ușurează. Este clar că Windows 10 este conceput pentru a funcționa cu un cont de e-mail asociat (și dacă este @ outlook.com mai bun), deoarece în acest fel puteți accesa magazinul Windows și utiliza serviciile sale în cloud. Dar pentru aceia dintre noi care își doresc doar un utilizator local, fără brio, nu ne ușurează acest lucru. Interfața pentru gestionarea conturilor de utilizator s-a schimbat, oameni buni.

  • Nu vom mai putea gestiona utilizatorii din panoul de control . Această opțiune a fost pur și simplu eliminată.
  • În panoul de gestionare a echipei nu vom găsi nicio secțiune care să gestioneze permisiunile și grupurile utilizatorilor locali ai echipei.

De acum pe , totul trece prin panoul de configurare a pentru Windows 10 .

Cum se creează un cont de utilizator local în Windows 10

Crearea unui cont de utilizator local în Windows 10 nu este complicată, dar este adevărat că nu este intuitivă. Jargonul de tip Admin User, Guest, Standard User etc. a fost eliminat . iar acum utilizatorii sunt împărțiți în 2 tipuri: Familia și alte persoane .

Umilul nostru utilizator local va fi de tipul Alte persoane . Logic, nu?

Pentru a crea un cont local, trebuie doar să urmați acești pași:

  • Mai întâi mergem la panoul Setări . Putem face clic pe butonul Start și faceți clic pe pictograma roată sau pur și simplu scrieți Setări în Cortana.
  • Apoi accesăm „ Conturi ”.
  • Faceți clic pe „ Familia și alte persoane ” în meniul lateral și selectați „ Adăugați o altă persoană la această echipă ”.

  • Acum va apărea o altă fereastră care ne cere contul de e-mail care va fi asociat cu noul utilizator. Dacă dorim să creăm un cont fără un e-mail asociat, trebuie doar să selectați „ Nu am informațiile de conectare pentru această persoană ”.

  • Sistemul ne va oferi opțiunea de a crea un nou cont de e-mail Microsoft . Puteți spune că băieții de la Redmond sunt insistenți. Deoarece în acest caz nu dorim să creăm un cont de e-mail, vom face clic pe „ Adăugați un utilizator fără un cont Microsoft ”.

  • Acum, va trebui doar să indicăm numele utilizatorului pe care dorim să îl creăm și o parolă pentru a accesa sistemul . Odată ce acest lucru este făcut, vom face clic pe „ Următorul ” și vom fi creat noul utilizator dorit.

Ce părere aveți despre acest nou sistem de administrare și administrare a utilizatorilor în Windows 10? Am senzația că Microsoft încearcă să semene din ce în ce mai mult cu alte sisteme, cum ar fi Android , în care este practic esențial să ai un cont de e-mail asociat. Deși este total legitim și are multe avantaje, mi se pare că în acest caz cel puțin servește doar pentru a face o sarcină dificilă (crearea de conturi locale) care până acum era mult mai ușor de realizat. Tu ce crezi?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .