Cele mai bune 10 aplicații pentru a transmite în flux DLNA pe Android

DLNA reprezintă Digital Living Network Alliance , o asociație fondată în 2003 de Sony pentru a stabili standarde de conectivitate între diferite dispozitive. Această alianță a dus la tehnologia DLNA pe care o găsim în prezent în multe televizoare, dispozitive mobile, console sau computere desktop și care ne permite să ne conectăm și să transmitem date fără fir între un dispozitiv și altul.

Dispozitivele DLNA utilizează protocolul de comunicație UPnP (Universal Pulg and Play), datorită căruia putem stabili o conexiune între 2 dispozitive din aceeași rețea și putem schimba date. O funcție care este utilă pentru a trimite videoclipuri, imagini, audi sau oglindire de pe ecranul terminalului nostru Android către un smartTV, Android TV Box, PC sau orice alt gadget care încorporează DLNA din fabrică și este conectat la rețeaua Wi-Fi a Casă.

Cele mai bune aplicații de streaming DLNA pentru Android

Tehnologia DNLA este una dintre cele mai bune alternative pentru a reda conținut între dispozitive fără a fi nevoie de cabluri. Acestea fiind spuse, dacă suntem interesați să implementăm această soluție pe terminalele noastre Android, aici avem unele dintre cele mai bune aplicații pe care le putem găsi în prezent în Google Play Store pentru această sarcină.

1- Plex

Plex este una dintre aplicațiile pe care le asociem cel mai ușor cu conexiunile DLNA. Pe lângă faptul că este un player excelent, cu o interfață excelentă și un set de funcționalități, Plex vă permite să trimiteți conținut streaming de pe telefonul mobil către televizor printr-un TV Box sau direct, dacă avem un Smart TV. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să facem clic pe pictograma de transmisie care apare în marginea superioară a ecranului.

Descărcați QR-Code Plex: Transmite filme gratuite, emisiuni, TV live și multe altele Dezvoltator: Plex, Inc. Preț: gratuit

2- VLC

La fel ca Kodi, VLC este un player media care merge întotdeauna cu un pas mai departe. Așa cum am văzut în ocazii anterioare, este folosit atât pentru a reda liste IPTV, cât și pentru a asculta radio, printre multe alte lucruri. Desigur, funcționează și ca un receptor DLNA excelent , permițându-ne să ne conectăm la serverul nostru de rețea local pentru a reda orice sunet sau video.

De aici trebuie să folosim doar funcționalitățile de streaming ale aplicației pentru a trimite conținut către cel mai apropiat Chromecast rapid și ușor.

Descărcați QR-Code VLC pentru Android Dezvoltator: Videolabs Preț: Gratuit

3- BubbleUPnP

Un alt clasic pentru streaming de conținut local. Aceasta este o altă aplicație pe care v-am recomandat-o acum ceva vreme în postarea despre cum să conectați un telefon Android la televizor și adevărul este că merită foarte mult. Este ușor de utilizat și are, de asemenea, cele mai interesante funcții, cum ar fi posibilitatea de a crea liste de redare și cozi , oprirea programată, redări aleatorii și multe altele.

Descărcați QR-Code BubbleUPnP pentru DLNA / Chromecast / Smart TV Dezvoltator: Bubblesoft Preț: Gratuit

4- Distribuirea serverului

Finalizăm lista de aplicații DLNA cu Server Cast, un instrument foarte versatil. Permite streaming din listele FileZilla, VsFTP, Dropbox, Google Drive, Windows 7, Linux OSX și listele IPTV M3U , printre altele. În plus, suportă și redarea pe un număr mare de dispozitive, precum ChromeCast, Fire TV, Windows Player, Xbox, Apple TV și Roku.

Descărcați QR-Code Server Cast | Videoclipuri către Chromecast / DLNA / Roku / + Dezvoltator: InstantBits Inc Preț: Gratuit

5- Kodi

Kodi este unul dintre cei mai complet jucători multiplatform pe care îi putem găsi astăzi. Nu numai că putem viziona TDT gratuit și în direct de pe telefonul nostru mobil sau să îl folosim ca un emulator de jocuri video retro, Kodi oferă și opțiunea de a arunca conținut prin DLNA. Toate sunt esențiale.

Descărcați QR-Code Kodi Dezvoltator: XBMC Foundation Preț: Gratuit

6- iMediaShare Personal

iMediaShare este o aplicație pentru Android cu care putem reda videoclipuri, muzică și fotografii de la distanță prin DLNA și a cărei cea mai mare virtute este interfața sa atractivă . Are peste 10 milioane de descărcări și o evaluare excelentă de către comunitate, fiind astăzi unul dintre cele mai utilizate instrumente pentru a trimite conținut wireless de la Android la TV. Ca și în restul aplicațiilor breslei, telefonul face sarcinile de control de la distanță pentru a întrerupe, reda sau merge la următorul track.

Descărcați QR-Code iMediaShare - Fotografii și muzică Dezvoltator: Flipps Media Inc. Preț: Gratuit

7- AllCast

Una dintre cele mai mari probleme cu DLNA este problema compatibilităților. Cu atât de multe mărci și dispozitive de pe piață, fiecare cu propriile sale particularități, este aproape imposibil să funcționeze perfect cu oricare dintre aceste dispozitive. AllCast rezolvă în mare măsură această problemă, deoarece este compatibil cu un număr mare de dispozitive, inclusiv Android TV, PS4, Xbox One / 360, Amazon Fire TV, Apple TV și multe altele. Interfața sa este puțin datată, dar funcționează foarte bine.

Descărcați QR-Code AllCast Dezvoltator: ClockworkMod Preț: Gratuit

8- Distribuție Hi-Fi

Aceasta este aplicația orientată spre streaming de muzică prin DLNA. Hi-Fi Cast vă permite să organizați melodii în funcție de artist sau album și, de asemenea, acceptă majoritatea formatelor audio existente, inclusiv WAV, AAC, FLAC și MP3. Dacă ne place să ascultăm podcast-uri, acesta este un utilitar din care putem obține foarte mult.

Descărcați QR-Code Hi-Fi Cast - Music Player Dezvoltator: findhdmusic.com Preț: Gratuit

9- MediaMonkey

Această aplicație, deși este axată pe transmisia DLNA, vă permite, de asemenea, să stabiliți conexiuni prin Bluetooth, uPnP sau Wi-Fi, printre altele. Playerul acceptă un număr mare de formate, acesta fiind unul dintre activele sale principale, împreună cu o interfață foarte prietenoasă. Are o mulțime de funcții (liste, marcaje, organizarea bibliotecii, suport pentru Android Auto, căutări avansate și multe altele), deși difuzarea prin Wi-Fi are o limită de timp stabilită, după care trebuie să trecem la versiunea premium a aplicația.

Descărcați QR-Code MediaMonkey Dezvoltator: Ventis Media, Inc. Preț: Gratuit

10- LocalCast

LocalCast este o altă aplicație excelentă pentru conectarea cu alte dispozitive uPnP, DLNA și Samba. Oferă câteva facilități pentru a răsfoi și a mări imaginile și vine, de asemenea, integrat cu OpenSubtitles, astfel încât nu trebuie să ne facem griji cu privire la pierderea timpului căutând subtitrări. Este compatibil cu Chromecast, console de jocuri, Amazon Fire TV și majoritatea televizoarelor inteligente de pe piață.

Descărcați QR-Code LocalCast pentru Chromecast, Roku, Fire TV, Smart TV Dezvoltator: Stefan Pledl Preț: gratuit Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .