La ce servește crestătura mobilă? Postură pură și dură?

Notch-ul sau „notch-ul” este noul hit al efectului pe care îl includ multe telefoane mobile, indiferent dacă sunt de gamă mare, medie sau mică. Un pumn în față de la toți acei pozări - citiți „pouseri” - care chiar nu înțeleg prea bine la ce servește. Dar hei! Este moda și trebuie să fii la modă mai presus de orice!

Marcel Campos, șeful de marketing al Asus, a spus-o deja în ziua sa, când a trebuit să apere crestătura Zenfone 5 : „ Unii vor spune că copiem Apple, dar nu putem scăpa de ceea ce își doresc utilizatorii. Trebuie să urmați moda ”. Acestea fiind spuse, crestătura este cu adevărat bună pentru ceva ? Este util?

Toată lumea vrea să fie ca iPhone X. Multe invidii sunt ceea ce văd aici.

Notch: cel mai simplu mod de a copia pe iPhone X?

De asemenea, trebuie spus că, deși faimoasa crestătură superioară a ecranelor este direct legată de Apple și de iPhone - ul său X , primul telefon cu crestătură care a văzut lumina a fost telefonul Essential . Nu este același tip de crestătură, dar ideea de a câștiga câțiva centimetri pe ecran a început acolo.

Telefonul esențial și mica sa crestătură au fost primele.

Apoi a sosit iPhone X și, pe lângă Asus, alți producători au început să meargă pe calea notch: Leagoo, Noa , Vinci , Ulephone și multe alte telefoane mobile de nivel mediu. Total, deși crestătura nu a fost justificată, a fost cel mai simplu mod de a crea o clonă - sau ceva similar de la distanță - a celui mai recent dispozitiv de la Cupertino. Dar nu trebuia ca crestătura să rupă simetria ecranului și nimănui nu-i plăcea? Se pare că nu.

În căutarea ecranului infinit: Frame Out!

În adânc, crestătura are un motiv să existe și să fie așa cum este.

  • Pe de o parte, permite ecranului să ocupe toată fața dispozitivului. În acest fel, vă luați rămas bun de la butonul Acasă și de la senzorul de amprentă.
  • Pe de altă parte, lasă spațiu pentru a plasa camera și pentru a utiliza deblocarea prin detectarea feței.

Crestătura, pe scurt, este prețul de plătit pentru scoaterea cadrelor la nivelul maxim , ceea ce face ca cadrele inferioare să dispară complet.

Dacă nu ar exista nici o crestătură , am găsi cazuri similare cu cele ale Xiaomi Mi Mix 2 , unde ecranul infinit este realizat prin mutarea camerei în cadrul din dreapta jos al frontului. O opțiune de proiectare în care nu există nici o crestătură, dar da, ecranul nu este „atât de infinit”.

Dezavantaje de a avea un mobil cu crestătură

Lăsând deoparte aspectele pozitive la nivel de proiectare pe care le implică includerea crestăturii, adevărul este că crestătura poate fi voluminoasă.

  • Unele aplicații nu se potrivesc corect pe ecran.
  • Pentru a contracara acest lucru și a putea folosi aplicația, unele dispozitive mobile aleg să creeze un „cadru virtual” fals prin reducerea dimensiunii ecranului.

Acesta este cazul Huawei P20 Pro , care ne permite să creăm o linie neagră în partea de sus care deschide calea pentru toate acele aplicații incompatibile. Este un pic cam rău, dar este singura cale pe jumătate demnă de ieșire din problemă. Acum, imaginați-vă ce se poate întâmpla dacă cumpărăm un telefon mobil ieftin cu notch ... ore de distracție garantate.

Huawei știa deja că această crestătură ar putea fi, de asemenea, o problemă ...

Acest lucru este demonstrat de faptul că, cu excepția cazului în care aplicațiile și sistemele de operare se adaptează la utilizarea notch-ului, va fi destul de dificil să presupunem o îmbunătățire reală fără compensare. Desigur, ajută smartphone-ul nostru să fie mai atractiv și să primească ciudatul compliment.

Merită atunci? Am putea spune că poate fi un bun acompaniament, atâta timp cât felul principal din meniu este pe placul nostru. Dacă nu, este doar un alt mod frumos de a arunca banii.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .